MAGASINET/DAGS ATT VISA BENEN - SÅ BÄR DU KJOLAR, BYXOR OCH KLÄNNINGAR


Våga visa benen

Äntligen dags att visa benen. I shorts, som här, men framförallt i kjol och klänning.

 

Kjolens längd - tänk så här!

Det där med kjollängd. En källa till funderingar och kanske en smula oro. Kan jag välja den där snygga klänningen som slutar ovanför knät? Blir jag för präktig i en riktigt lång kjol? Låt oss guida dig till kjollängden som passar just dig.

Kjolen har tre längder som passar alla. Precis ovanför knät, precis under knät och vid ankeln. Allt annat hör till undantagen, den tidiga ungdomen eller  shortsen till. Med andra ord, "kapa" benen på rätt ställe, där de är som smalast. Till samtliga dessa längder funkar  såväl platta skor som skor med klack av varierande längd. 

 

Våga visa benen

"En kortare kjol känns härligt, inte minst på sommaren när man kan vara barbent, men tänk på att den int ska sluta mitt på låret så att du markerar benet där benet som allra kraftigast. Ej heller mitt på knät.  Strax ovanför knät är en längd som också passar med täckande strumpor och låg sko, inte minst den lite svalare årstiden.


>>SE OCH SHOPPA KJOLAR            
>>SE OCH SHOPPA KLÄNNINGAR


  

Våga visa benen

För dig som vill känna dig mer klädd, inte minst under den barbenta sommaren, är kjolar, klänningar och shorts som slutar strax under knät att föredra. Tänk också på att ju kortare du är, desto viktigare att kjolen inte slutar där benet är som kraftigast, då riskerar du att få "taxben".

>> SE OCH SHOPPA KJOLAR           >> SE OCH SHOPPA KLÄNNINGAR


Våga visa benen

 En riktigt lång kjol eller klänning, snyggt och skönt även på sommaren. Och festligt, inte minst. Klätt men ändå avslappnat. Låt den sluta precis vid ankeln, under vadmuskeln men före fotleden.

>> SE OCH SHOPPA KJOLAR >>       >> SE OCH SHOPPA KLÄNNINGAR

 

Våga visa benen

Den långa kjolen eller klänningen fungerar som en 7/8-dels byxa. Du får en hel form och behöver inte oroa dig över att du "kapar" benet på fel ställe.

>> SE OCH SHOPPA KJOLAR         >> SE OCH SHOPPA KLÄNNINGARAlla tipsen och många därtill hittar du i bibeln för alla som vill hitta sin alldeles egna stil, nämligen Hitta din stil med Hedvig Andér. Du kan köpa den här.

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/STYLISTEN FRIDAS FAVORITER


Vårfavoriter ss17

Nyfiken på Frida Zetterström? Följ henne gärna på Instagram -  @frilansfrida

 

"Plisserat, en ljus kappa, vida byxor - trender som passar alla"  

Om du slår på TV4 en vardagsmorgon är det inte omöjligt att du får möta Frida Zetterström. Hon har blivit något av en hus-stylist hos både Nyhetsmorgon och Malou efter Tio där hon med van och säker hand guidar genom trender på ett sätt som får oss alla att känna sig delaktiga. Och välklädda. Nu har hon valt ut några av sina favorittrender i vår och tipsar om hur kan styla dem.

Plisserat, den ljusa kappan och vida byxor. Tre av vårens trender som vunnit Frida Zetterströms gillande. Och som hon absolut anser kan bäras av alla.
– Hemligheten med plisserat är att inte välja för liten storlek, kanske snarare en storlek större än man brukar, då faller den plisserade kjolen snyggt, säger Frida som gläds åt att sammetstrenden nu fått en efterföljare så att vi enkelt kan klä oss lite lyxigt utan att tumma på bekvämligheten. 
  

 

Vårfavoriter ss17

"Plisserat i ljusrosa, två av vårens trender i ett. Snyggt med sneakers, en vit ganska snäv tröja eller en vit blus. Sätt ett brett skärp i midjan så blir looken genast lite festligare." 


>> SE OCH SHOPPA KJOLEN             
>>SE OCH SHOPPA TOPPAR OCH BLUSAR


Ett signaturplagg
Den plisserade kjolen är helt enkelt ett signaturplagg med många användningsområden, ett plagg som kan leva länge i din garderob.
– Nu på våren passar det förstås fint att bära den med en ljus topp och ett par sneakers, inte minst om man väljer rosa, säger Frida. Låt kjolen hänga med en bit in på hösten, den är minst lika snygg med svarta täckande strumpor och kängor.

  

Vårfavoriter ss17

En fantastisk klänning för vårens alla festliga tillfällen, från bröllopsesten till studentexamen. Styla gärna med grått som matchar den grå undertonen i det rosa. 

>> SE OCH SHOPPA KLÄNNINGEN            >> SE OCH SHOPPA JACKOR OCH KAPPOR


Slipp frysa satsa på en fin kappa

Hur gärna vi än vill är det inte Palmavarmt i Sverige. Att satsa på en kappa är därför inte så dumt så att man slipper frysa i fina klänningen vid studentmottageningen eller sommarfesten. Och varför inte satsa på en ljus kappa denna vår, den är både roligare och mer dressad än den traditionella trenchen.
– Det två kapporna jag har valt är tidlösa men ändå lite personliga, med dubbelknäppningen eller en dold knäppning. Och den kraglösa varianten är tacksam, man känner sig nätt och kvinnlig, säger Frida.


Vårfavoriter ss17

Räds inte den ljusa kappan på våren. Tricket är att välja en lite starkare färg mot huden, i byxor och toppar,  för att undvika att du känner dig blek.

>> SE OCH SHOPPA KAPPAN              >> SE OCH SHOPPA BYXOR


Den tydligaste trenden av dem alla

Den vida byxan, kanske den tydligaste trenden av alla. Antingen som en riktigt kort Culotte, en modell som kräver klack och gärna en snäv överdel. Eller en skön vid mönstrad byxa i pyjamasmodell, populärt och älskat just nu. Men även den luftiga linnebyxan tar plats i garderoben denna vår och sommar.

– Mönster ser vi mycket i vår, och då inte minst i hela set, men om man tycker det blir lite too much, är förstås en vit topp jättesnyggt och kanske färgade smycken som plockar upp en ton från byxorna, säger Frida som när hon inte står framför kameran på Fyran eller pratar mode och trender i Sveriges Radio även leder seminarier som konfrencier och moderator. I grunden finns journalistiken, något hon tycker främjar de två andra yrkesbenen.

– Jag har under många år bevakat mode som journalist och det var en stor trygghet att luta sig mot när stylist-uppdragen började komma, jag har en stadig grund att stå på liksom ett arbetssätt med diger resarch och en erfarenhet som ger en extra dimension när jag arbetar som stylist. 

 

Vårfavoriter ss17

Dold knäppning och det stora knytet och kraglöst är en tacksam modell som gör att man känner sig både nätt och kvinnlig. 

>> SE OCH SHOPPA KAPPAN         >> SE OCH SHOPPA TOPPAR


Vad var det då som fick dig intresserad av just mode?

– Intresset för färg, form och design har funnits med mig genom livet. Jag har växt upp i en familj där alla familjemedlemmar har en god känsla för stil. Min syster, Elin är designer med det egna märket Stylein och jag började tidigt intressera mig för framförallt skandinavisk design, inte minst när jag började arbeta som journalist. Jag har skrivit mycket om inredning genom åren och steget var därmed inte så långt. Men mode ligger närmare mig som person, inte minst på grund av att jag stått på scen stora delar av mitt liv, först som dansare och gymnast och nu som konfrencier och moderator.
– Det har varit en utvecklingsresa och jag ser att jag i min roll som stylist har erfarenhetet som gör att jag kan inspirera, inte minst till en hållbar livsstil när det gäller kläder, att hjälpa dig att bygga en garderob som passar just dig och som håller i längden och genom åren. 

 

Kanske den tydligaste trenden sedan flera säsonger, den luftiga byxan. Som här i form av ett par klassiska linnebyxor. Välj en vit topp och sätt färg med accossoarer eller varför inte en fin blå topp.

>> SE OCH SHOPPA BYXORNA         >> SE OCH SHOPPA TOPPAR


Har du någon favoritdesigner?

– Jag har som sagt en förkärlek för den skandinaviska designen så Acne, House of Dagmar, Rodebjer – Whyred, Baum und Pferdgarten och Stylein förstås, ligger mig varmt om hjärtat.

Vad vill du inte vara utan i din egen garderob?
– Det måste finnas ett par bra jeans, en färgglad topp, en välskräddad klänning och ett par riktigt höga klackar (erkänner villigt att garderoben är väldigt stor).  

 

Den bekväma yjamastrenden håller i sig, men om du inte vill satsa på ett helt sätt, välj en enfärgad topp, antingen i vitt eller plocka upp någon av byxtygets färger och komplettera med accessoarer i "rätt" färg.

>> SE OCH SHOPPA BYXORNA           >> SE OCH SHOPPA SMYCKEN

 Namn: Frida Zetterström Gör: Radio, TV, stylar, skriver, jobbar som moderator och konfrencier. Familj: Gift  med Henrik, barnen Hugo och Wiggo. Aktuell med: Medverkar regelbundet i TV4 och Sveriges Radio. Är flitig på Instagram, bland annat. Intressen: Tränar, går gärna på gym. Spelar in Konditonspodden, en träningspodd, en gång i veckan. 

NYFIKEN PÅ FRIDA? - FÖLJ HENNE GÄRNA PÅ INSTAGRAM @frilansfrida

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/FAVORITER I REPRIS - OUTFITSEN DU INTE KLARAR DIG UTAN


Vårfavoriter ss17

 

Kärlek i februari


Varför inte börja helgen med lite inspiration? Vi har plockat ut favoriterna från veckan som gick. De mest populära outfitsen för jobbet, för söndagspromenaden med familjen, för afterwork och för weekendmys, för storstadshelgen med älsklingen. För vardag och för helg. För livet och kärleken!

>> SE OCH SHOPPA VÅRFAVORITER

  

Vårfavoriter ss17

 

Avslappnad och elegant till vardags

Välklädd i byxor med pressveck och matchande väska. Båda från Dagmar. Har du fallit för pyjamastrenden? Då kan du inte vara utan dessa byxor från Baum und Pferdgarten. Matcha med tröja i färg.

>> VÅRFAVORITER

  

Vårfavoriter ss17

 

Redo för värme och snygg på stan


Vad vi längtar efter värme nu när ljuset återvänder. Snart, snart vågar vi lämna tjocka kappan och jackan hemma och klä oss i vackra klänningar, som denna från Dagmar. Eller åtminstone byta till en tunnare bomber från Whyred.

>> VÅRFAVORITER


Vårfavoriter ss17

  

Bekväm till helgen


Åh härliga weekend, äntligen tid för familjemys, promenader på stan och aktiviteter. Så skönt att slippa formella jobbkläder och kliva i det mer bäkväma. Som denna ursnygga tröja från Dagmar.

 >> VÅRFAVORITER

 

Vårfavoriter ss17

 

 Klädd för uteliv

Dags för första koppen kaffe utomhus? Än så länge kan vi inte lita på att solen värmer, så en längkofta från Turnover kan behövas. Denna kommer från Turnover. Om du är i gå-bort-tagen, lockar kanske första klänningen med lite sommarkänsla. Till exempel denna från klänningsdrottningen Camilla Thulin.

>> VÅRFAVORITER

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/THE BOTTOM LINE - BYXORNA DU BEHÖVER JUST NU


Byxor ss17

Jeans, flares, print eller pressveck. Eller något helt annat. Vi har fyllt på byxgarderoben. Har du?

Boosta din byxgarderob

Handen på hjärtat, klarar du dig utan byxor i garderoben? Få av oss skulle svara ja. Och att införskaffa säsongens par har blivit tradition. Har du vågat dig på kick flares ännu? Eller ett par mönstrade i siden? Vi har plockat ut våra favoriter tillsammans med matchande toppar. Låt dig inspirerars!

>> SHOPPA NU

  

Byxor ss17

Byxor från Baum und Pferdgarten och JLindeberg. Skinnjacka från Stand, toppar från Samsoe & Samsoer och Baum und Pferdgarten. 

Lovely Prints
Snygga print, mönster eller vad man väljer att kalla det. Att undgå denna trend som växt sig allt starkare, är numera en omöjlighet. På siden, med stretch eller i skönaste bomull. Du väljer!

>> SHOPPA NU

  

Byxor ss17

Jeans från J.Lindeberg och Part Two. Toppar från Baum und Pferdgarten och Stylein.
 

Cool jeans

Inte utan mina jeans. Oavsett om du håller fast vid dina 501:or eller funnit en annan favorit längs vägen, ta dig en titt på årets modeller. Från J.Lindeberg, Baum und Pferdgarten eller Part Two.

>> SHOPPA NU 


Byxor ss17

Flares från Stylein, Baum und Pferdgarten och In Wear. Toppar från J.Lindeberg och In Wear, jacka från In Wear.
  

Beautiful flares

De utsvängda byxorna gjorde en storstilad comeback häromåret. En efterlängtad sådan desutom, för sedan dess har de hängt med säsong efter säsong. I vår ska du absolut satsa på ett par flares. Minst.

 >> SHOPPA NU

 

Baum styling

Samtliga byxor från Stylein. Kavaj från Stand, toppar från Stylein och Samsoe & Samsoe.

 Straight creases
Användbara, stilrena och tidlösa. Du känner dig alltid klädd i byxor med snygga pressveck. Oavsett färg och modell för övrigt. Varför inte välja ett par vita denna vår och sommar?

>> SHOPPA NU

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/BAUM - IMPOSSIBLE TO RESIST


Styling Baum

Det är inte åldern hos bäraren som är avgörande, utan attityden. Baum är märket som tilltalar starka, självständiga kvinnor. 

 

BAUM UND PFERDGARTEN
Everyday Beauty with a Touch of Glamour


Baum und Pferdgarten gör det igen. Att designen är dansk behöver väl knappast nämnas. Byxor, klänningar och vårens absoluta hit, sidenpyjamasen att bära dygnet runt. Alla plagg lika givna i en vårgarderob. Lättburna men aldrig mainstream.
Alltid med det där som skapar habegär. Nu.

>> SHOPPA NU

  

Baum styling

 Baum und Pferdgarten vida byxor i ett  mönster med fåglar. Dold resår i midjan och sidfickor. En fin detalj är de matchande röda kantbanden. Matcha med den ärmlösa toppen Marla, också från Baum.

>> SHOPPA NU

  

Baum styling

Lurex is back. Fantastisk guldtopp med kontrasterande manchetter i röd och marin ribb. Ärmarna har vidd och avslutas med en volang. De korta vida jeansen, Niley, kommer också från Baum

 

Designkänsla utöver det vanliga

Baum und Pferdgartens danska ursprun borgar för kvalitet, en designkänsla utöver det vanliga. Och tradition. Precis som tidigare färgas vårens kollektion av trender. Men med en tidlöshet som grund. Hos Baum gör ma aldrig avkall på hållbarheten.

>> SHOPPA NU 


Baum styling

Så snygga! De jaquardvävda byxorno i blått och grönt på en ljus botten. Kickflare och stretch i tyget. Sitter urfint. Skinnjackan kommer från Stand.  

 >> SHOPPA NU

 

Baum styling

Siden, siden och siden. I vida byxor, som hel outfit eller finaste klänningen. Låt hela våren och hela garderoben blomma. Den vita t-shirten kommer från Dagmar.

 

 Lekfullt och tidlöst
Kanske är det det där absolut gehöret, förmågan att kombinera det lekfulla med det tidlösa, det moderna med det klassiska, som fått såväl kronprinsessan Victoria och Emilia de Poret som många av oss andra, att bli handlöst förälskade i Baums plagg. Vad tycker du?

>> SHOPPA NU

 

Baum styling

 Kanske vårens snyggaste blus? Inte minst till denim med sitt marina mönster på  puderrosa botten. Jeansen, Niley kommer också från Baum.

 

Baum styling 

 

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/KLÄDD FÖR HELGERNAS ÄVENTYR

Jul

KLÄDD FÖR HELGERNAS ÄVENTYR

Uppesittarkväll, alla juldagar, nyårsafton och däremellan gärna en drink med bästisen. Helgerna rymmer många olika festlligheter och äventyr. Och en uppsjö av klädkoder. Från avslappnat till långklänning, från julaftonens röda plagg till trendigt på stan. Här tipsar vi om riktigt snygga outfits som klarar en lång dags färd mot natt.


>> OUTFITS FÖR ALLA HELGER

 

Julen

Den bästa av kvällar

Skinkan är i ugnen, barnen har äntligen somnat, ljusen är tända och det är bara de sista klapparna som ska slås in. Tröttheten finns där, men också stillheten och lugnet. Än finns lite tid till reflektion. 

>> OUTFITS FÖR ALLA HELGER


Julen 
Låt julaftonskvällen glimma

Julafton, en dag då man gärna vill kla sig fin, men också pratktisk. Mycket fest och gamman ska hinnas men också många bestyr. Från paketöppning till grötkok. Och kanske ett och annat förväntansfullt barn som pockar på uppmärksamhet. Varför inte välja rött och ge tomten en match? 

>> OUTFITS FÖR ALLA HELGER

 

Julen 
Äntligen tid för prat och umgänge

Ett glas champagne. Eller två. Och massor av skratt och prat innan de sista förberedelserna inför julen ska fixas. Kanske blir det en supé eller varför inte en  drink på något inneställe? Klart du vill känna dig fin. 

>> OUTFITS FÖR ALLA HELGER

 

Julen

 Nytt år och nya drömmar

Parmiddag eller utekväll? På nyårsafton riggar vi oss gärna till tänderna oavsett hur planerna ser ut. För visst är det roligt att åtminstone en gång om året göra sig så där riktigt fin. Kanske väljer du en lite tuffare stil i år, eller varför inte en klänning som låter dig glänsa hela natten?

>> OUTFITS FÖR ALLA HELGER

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/SHINE ON - I FESTERNAS TIDEVARV

Fest

I FESTERNAS TIDEVARV


Är du redo för att kliva in i festernas tidevarv? Låt dig inspireras av våra outfits som får dig att skina lite extra i jul. Oavsett om du vågar dig på pyjamastrenden, kliver i en jumpsuit eller väljer att mixa spets och vilda mönster. 

Dessutom får du 25 procents rabatt på alla våra klänningar idag och i morgon.


>> SE OCH SHOPPA FESTPLAGG

Fest

 

Fest

Hög tid att glänsa


En gyllene kjol, en vacker spetsjacka eller en blus som får alla att tappa andan. Eller klänningen du längtat efter, just nu med 25 procents rabatt.


>> SE OCH SHOPPA FESTPLAGG


Fest 

Snygg i sammet


Sammet, tyget många av oss drömde om som barn. Som alltid gett den där lilla extra glamorösa känslan. I år är det mer inne än någonsin. Som jumpsuit, kläninng eller kavaj.


>> SE OCH SHOPPA FESTPLAGG

 

Fest

 

Fest 

After dark-elegance

Byxor och en vacker topp i siden eller en som glittrar i mörkret. Välj det som får dig att känna dig snyggast på festen. Letar du efter den där klänningen som har allt. Passa på idag eller i morgon då du får 25 procents rabatt.

>> SE OCH SHOPPA FESTPLAGG

 

Fest

 Allt ljus på mig

Glöggmingel, adventsmiddag, julfest med jobbet, luciafester, julaftonsfirande och inte minst nyår. Tillfällena är många då vi vill skina lite extra.

>> SE OCH SHOPPA FESTPLAGG

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/ÄLSKADE SPANIEN

 Löst ribbstickad kofta >>     Sidenklänning i assymetrisk skärning >>


ÄLSKADE SPANIEN

Vårt första och mesta turistmål. Sedan decennier. Numera också ett hemland på halvtid för tusentals svenskar. Det dröjde ett tag men idag har vi omfamnat den spanska kulturen, maten och modet. Och låtit dem flytta in i våra hem och garderober. Därför hittar du självklart ett av Spaniens coolaste märken, Intropia, hos HedvigShowroom. 


Vackert dressad kofta >>     Ursnygg kjoli assymeterisk skärning >>

Få varumärken har likt Intropia valt att uttrycka en önskan om att ingjuta mod, styrka och stolthet i de kvinnor som bär deras plagg.
Löst ribbstickad kofta >>

Du som gillar design som är personlig och så långt i från mainstream man kan komma, som tycker att klädernas form och kvalitet är viktigare än själva märket, du lär bli förälskad.Snyggare längklänning är svårt att hitta, just nu 25 procents rabatt >>

Det är 20 år sedan märket startades av Paloma Vasquez de Castro som tidigare bland annat designat åt National Ballet of Span. En bakgrund som fortfarande kan skönjas. Märket har sedan starten växt rejält och finns över hela världen, men egna butiker utanför Spanien är få.
Vackert grå eller blommig och assymetrisk, båda just nu med 25  procents rabatt >>

Däremot söker man sig gärna till andra länder för att hitta sina affischnamn, kvinnor som ska representera det märket står för. Det som man valt att kalla Intropia, det vill säga en mix av ett rikt inre liv och en strävan mot att uppnå sina drömmar.Häromåret var den svenska stjärnbloggaren och medieprofilen Elin Kling deras ansikte utåt och några år innan dess danska fotografen Helena Christensen. Starka självständiga kvinnnor som vet vad de vill.

>> HÄR HITTAR DU ALLA PLAGG FRÅN INTROPIA

 

 

 

 
 


 

 


 

 


 

 

  

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

  

 

  HETA BARCELONA - maten, shoppingen och kulturen

Barcelona. Storslagen, vänlig, omfamnande och egensinnig. Kataloniens huvudstad lockar knappast med slätstrukenhet. Hit reser du av alla skäl i världen. För maten, kulturen, shoppingen, barerna, stränderna, naturen. Låt oss guida dig till några av stadens pärlor.Gaudi och La Pedrera

Är du shoppingsugen? Inga problem, det löser du enkelt i Barcelona. Oavsett om du gillar att fynda på outlets eller vill andas ut i svala lyxbutiker. Traktar du mer efter det senare är en kombo av kultur och shopping att rekommendera. Eller snarare en rejäl dos av Gaudi som rundas av med lite shopping. Förutom Sagrada Familia som ju är en historia för sig, finns ett flertal byggnader av både Gaudi och andra som bör beskådas. Flera av dem ligger som på ett pärlband längs huvudgatan Passeig de Gracia. Här hittar du också Gaudis mästerverk, La Pedrera som du absolut måste besöka.

Sedan lär du vara redo för kvällshopping hos Louis Vuitton, Prada, Cartier, Hermes med flera som har sina flaggskeppsbutiker bara några steg bort. Har du lite mer modesta önskemål finns även Massimo Dutti, Mango, och varuhuset El Corte Ingles i närheten.Choklad och churros

Väl i Spanien och inte minst i Barcelona måste du unna dig en andra frukost, gärna på på churros och varm rejält trögflytande choklad (det är tillåtet att doppa), helst på Chocolateria Granja Dulcinea.

Eller så kanske du nöjer dig med att gå in på churroserian i närheten, och köper dig en påse med de flottiga, beroendeframkallande bakverkenTapas - så klart

Tapas, ett måste vid Spanienbesök i allmänhet och Barcelonabesök i synnerhet. Varför inte hoppa middagen, helt och hållet och testa ett antal av alla de suveräna tapasställen som finns i staden. Här får du tips på några av dem.

Bitacora. Här är det precis lagom mycket folk och lugnet lägger sig efter trängseln i gränderna. Att tapasen är suveräna behöver knappast nämnas. Om det råkar vara kväll, kan du med fördel ta en drink på närliggande Hotel Serras takterrass, ett relativt nytt bouquethotell med skön atmosfär och ypperligt läge. 

Moritz. Öl och tapas. Uteslutande. Ölen kommer från egna mikrobryggeriet och maten har mer en touch av Galicien och till och med Tyskland. Och utbudet är stort.

Bar Celta Pulperia. Om det inte vore för de smått skrämmande bläckfiskarna som ligger uppradade på disken, kan Bar Celta Pulperia, vid första anblicken påminna om vilken tapasbar som helst, men just denna ska du inte passera. För det är inte bara deras bläckfisk med chili som väcker ens lystnad, även mer traditionella tapas som patatas bravas, ensalladio russia och piementos padrones, får snålvattnet att rinna.Ett glas cava - minst

Bubbla dig gärna genom Barcelona-besöket och varför inte på något av alla ställen som har gjort denna ädla dryck till sin egen.

La Xampanyeria – Can Paixano. Här är det i princip alltid fullt men låt det inte hindra dig från att kryssa försiktigt fram till bardisken och beställa ställets egna cava för bara några euro glaset.

El Xampanyet. En av de mer anrika cavasbarerna ligger på samma gata som Picassomuséet. Väl värt ett besök både för cavan som för de vackert kaklade väggarna och den trevlige personalen.

Café Vienés. Kanske känner du igen dig när du kliver in i hotellbaren från paradgatan Passeig de Gràcia? Inte så konstigt, den här byggnaden förekommer nämligen i Woody Allens film, Vicky Cristina Barcelona. Har du tur kan ackompanjeras ditt glas cava av ett jazzband.Världens bästa saluhall

Mercat de Sant Josep de la Boqueria. Enligt egen utsago världens bästa saluhall. Kanske att ta i, men här trängs inte bara turister som vill insupa atmosfären, dofter och smaker, och Barcelonabor som handlar middagsmat. Här gör många av stadens toppkrögare alla sina inköp. Låt besöket ta lite tid, varför inte göra en paus på Bar Pinotxo, den oansenliga baren med sitt grundmurade rykte där du i arla morgonstund får trängas med såväl trötta kontorsarbetare som ska till jobbet som festprissar på väg hem från klubben.Mer kultur

Om du tröttnat på Gaudi (hur det nu är möjligt) men traktar efter mer kultur, finns förstås hur mycket som helst. Från Picassomuséet med tusentals verk av Malaga-sonen till flera andra riktigt bra muséer. Och mycket annat.

Camp Nou. Inte vilken fotbollsarena som helst, utan Europas största och kanske mest svårspelade. Häng med en guidad rundtur från omklädningsrum till trofésamling.

Museu d’historia de la ciutat. Kanske Barcelonas häftigaste och mest udda muséer. Valven gömmer romerska gator, husgrunder och kapell från 300-talet. Missa inte multimediaturen på engelska.

Sala Tarantos. Här kan såväl lokalinvånare som turister skaka loss till tonerna av salsa och flamenco. Här på Barcelonas äldsta flamencolokal har ångande heta dansshower satts upp sedan 1963.

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/BEKÄNN FÄRG MED TURNOVER
Turnover


Snygg genom hela vintern


Från kamel till blåaste blått. Och burgundy, höstens stora modefärg. Plus det svarta som skapar kontrast. Tiden är inne för den vackraste färgpaletten, den du hittar hos Turnover. Bekänn färg eller kombinera fritt. 

>> SE OCH SHOPPA TURNOVER

 

Turnover

 

Svart och kamel - som lakrits och kola

Svart och kamel. Lika beroendeframkallande som lakrits och kola. Och lika ljuvligt. Inte minst nu när hösten klivit över till de kalla vindarnas tid. En vacker svart byxa, en skönt stickad polo och siden närmast huden. Med Turnover håller du vintern stången.

>> SE OCH SHOPPA TURNOVER

 

Turnover

 

Marinblått  - mellan himmel och hav

Att klä sig i himmelens och havets färger, en vana sedan forntiden då man upptäckte att växtämnet indigo gav textilierna vackra blå nyanser. Sedan dess har vi älskat våra blåa plagg, från jeans till tröjor och klänningar. Så även denna höst och vinter, inte minst om plaggen kommer från Turnover.

>> SE OCH SHOPPA TURNOVER

 

Turnover

 

Burgundy - i vinets vida värld

Säsongens modefärg, burgundy, hämtar vi från vinets värld. Tänk ett glas bourgogne och du kommer så nära man kan det vackert djupröda som klär oss denna höst och vinter. Så även hos Turnover som förädlat denna vackra färg.

>> SE OCH SHOPPA TURNOVER

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/VÄND KAPPAN MOT VINDEN


Kappor och jackor hösten 2016

 En rosa dröm från Turnover. Se och shoppa här.

Vänd kappan mot vinden

Den ljuvliga brittsommaren är över och vinden blir successivt kallare. Nu kan vi inte längre strunta i ytterplagg, vi har klivit in i kappans tid. Vågar du välja en rosa i år? Eller en sobert grå men med en skärning som bryter lite mot normen. Botanisera bland alla våra fina kappor, kanske hittar du just den du längtat efter.


>> SE OCH SHOPPA KAPPOR

 

Kappor och jackor hösten 2016

 Höstens finaste grå kapppor från 2nd DAY och Part Two. Se och shoppa här.


Det vackra grå

Naturligt grå vad kan väl vara vackrare? Inte minst på kappan du bär denna höst.  


>> SE OCH SHOPPA KAPPOR

 

Kappor och jackor hösten 2016

Mohairkappa från Turnover och en kortare från Part Two. Se och shoppa här.

 

Just nu 25 procent på alla kappor!

Passa på att shoppa höstens och vinterns kappa denna helg med 25 procents rabatt. Använd koden kappor och rabatten dras automatiskt i kassan. Gäller till och med söndag 16 oktober.

 

>> SE OCH SHOPPA KAPPOR


Kappor och jackor hösten 2016

Skepparkavajen gör comeback och är ett av höstens måsten. Denna från Whyred. Se och shoppa här.

 

 

Kappor och jackor hösten 2016

Höstens och vinterns svarta kappa kommer från Dagmar. Se och shoppa här.

 

Sobert i svart och blått

Sobert, stilrent och tidlöst i svart eller blått. Kappan du bär med dig länge och gärna. 

 

>> SE OCH SHOPPA KAPPOR

 

Kappor och jackor hösten 2016

Varför inte välja tweed? Denna snygga jacka kommer från Dagmar. Se och shoppa här.

Visa din personlighet

En kappa eller jacka är ofta en investering som ska räcka över flera säsonger. Ett faktum som kanske gör valet lite väl traditionellt. Låt istället kappan eller jackan visa din personlighet.

 

>> SE OCH SHOPPA KAPPOR

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/BAUM - STJÄRNORNAS FAVORITMÄRKE


Styling Baum

– Det är inte åldern hos bäraren som är avgörande, utan attityden, menar Sverigechefen Pia Granberg. Baum är märket som tilltalar stark, självständiga kvinnor. Shoppa Baum här!

 

Stjärnornas favoritmärke Baum und Pferdgarten

EN PERFEKT MIX AV AVANTGARDE
OCH KLASSISKA SILUETTER


Ett Art Deco-golv i norra Italien. Eller Patti Smiths dualistiska stil. Båda ryms i det som blivit Baum und Pferdgartens kännetecken - en perfekt mix av avantgarde och klassiska siluetter.
– Ett plagg från Baum är aldrig mainstream, men samtidigt lättburet, säger Sverigechefen Pia Granberg.

Lekfullt på gränsen till ironi och alltid med en tydlig tanke och ett budskap. Redan i namnet. Baum und Pferdgarten, finns humorn som följt med genom alla kollektioner sedan starten i Köpenhamn för snart 20 år sedan. Det danska ursprunget borgar för kvalitet, designkänsla utöver det vanliga. Och tradition.
– Självklart färgas alla kollektioner av årets trender, men tidlösheten lägger grunden, säger Pia Granberg och påpekar att hållbarhet är mer än ett värdeord hos Baum, här gör man aldrig avkall.

 

Baum styling

 – Guld och print i skön förening. Blusens vackra mönster får en extra dimension med bandet som antingen kan knytas eller hänga löst. Shoppa Baum här! 

 

Bakom Baum und Pferdgarten finns Rikke Baumgarten och Helle Hestehave som tillsammans tog klivet från designutbildningen direkt till ett eget märke. Duon fick tidigt danska stjärnor att vallfärda till visningarna och, inte minst, modepressen att jubla.

Lekfullt och tidlöst
Kanske är det det där absolut gehöret, förmågan att kombinera det lekfulla med det tidlösa, det moderna med det klassiska, som fått såväl kronprinsessan Victoria och Emilia de Poret som många av oss andra, att bli handlöst förälskade.
– Kvinnligheten finns alltid där, men Baums plagg faller aldrig över till att bli varken damiga eller flickiga. Det är inte åldern hos bäraren som är avgörande, utan attityden, menar Pia Granberg. Baum är märket som tilltalar stark, självständiga kvinnor.

 

Baum styling

– Låt oss ta efter danskorna och bära guldkjol till vardags. Lika snygg med en enkel polo och lågskor som med finblus och klack. Blusen med blommor är ännu ett användbart favoritplagg med egen signatur. Bär till skinnbyxor, jeans eller kjol. Shoppa Baum här!

 

Print och djurmönster givna
Några nyckelplagg följer med från säsong till säsong. Print är givet liksom djurmönster, plagg som blandas med något nytt alldeles eget som till exempel säsongens guldplagg. I höstens kollektion finns en fantastisk gyllene kjol som Pia valt som ett av sina grundplagg när hon fick frågan att styla sina favoritoutfits i höstens Baum-kollektion hos HedvigShowroom.
– Det här är höstens absolut favorit, självklar till fest men rätt stylad faktiskt även till jobbet. Här kan vi låta oss inspireras av danska kvinnor som inte skulle tveka att bära guldkjolen till vardags, säger Pia Granberg.


Baum styling

– Vackrare än så här blir det inte. Bär den fina kimonon till fest med finbyxor och lite bar hud om du vågar.  Så snyggt. Shoppa Baum här!

 

Arkitektur, konst, musik. Olika konstformer finns alltid med som en röd tråd. I höstens kollektion har välkända Villa Necchi utanför Milano fått en alldeles egen roll. Mönster från ett vackert golv, atmosfären och doften av en tidsepok, ha satt sina spår. Ibland mer synligt, i vissa fall mer som en sofistikerad känsla.
– Det är just detta som gör märket så spännande, det finns alltid en extra dimension som ger en egen udd, inte bara som en kul grej utan mer på riktig och med eftertanke, menar Pia Granberg.

 

Baum styling

– Lättburet utan att bli mainstream. Den sofistikerade som med sin skärning sitter snyggt på alla, bärs med fördel till slitna jeans för en lite trendigare look. Shoppa Baum här! 

 

Mellan nyfikenhet och harmoni
Men bakom det seriösa ligger alltid skrattat och väntar. Redan namnet slår an tonen, en humoristiskt sammansättning av grundarnas båda efternamn, Baumgarten och Hestehave. Lite nyckfullt kan tyckas men fullt medvetet. Det är här Baum und Pferdgarten vill befinna sig, mellan nyckfullhet och harmoni. Inte bara denna höst och utan lång tid framöver.

 

Baum styling

– Baum und Pferdgarten har ett unikt DNA och är kända för sina vackra och lekfulla prints, hur de mixar olika material, för sin välskräddade design med sportiga influenser och överraskande detaljer, säger Sverigechefen Pia Granberg. Den här helgen får de tio första som shoppar ett eller flera Baumplagg, en fin scarf.

 

Baum styling 

 

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/SHOP WITH... SARA BIDERMAN

Sara Biderman
S A R A  B I D E R M A N - SHOP WITH


 

 Sara Biderman är hästtjejen som blev kändisstylist. Hårt arbete och skit under naglarna får man räkna med för att nå sina mål, menar hon. Men hur stilsäker hon än må vara numera, åker skämskudden fram när hon tänker på skoltidens modemissar. 

 

Varifrån kommer ditt intresse för mode?
– Jag har alltid, under hela min uppväxt, tyckt om vackra ting, oavsett om det handlat om inredning, bilar eller klockor. Sedan jag var barn har jag varit mån om min stil. Jag kunde planera i dagar vad jag skulle ha på mig och testade mig fram mycket. Så här i efterhand kan man ju se en del missar. Som när jag pillade ut glasen ur solglasögonen och bara hade bågarna för att det var trendigt med glasögon – ja, när jag tittar tillbaka på det så åker skämskudden fram.

Var hittar du din inspiration och kraft? Du har ju väldigt många järn i elden.

– Till och börja med tror jag att det delvis handlar om att jag pallar att sova lite, att jag klarar av att jobba många timmar helt enkelt. När det kommer till inspirationen så tillbringar jag mycket tid till att gå i affärer. Jag inspireras mer av folk omkring mig än magasin och bloggar.

Vilka råd skulle du vilja ge till den som vill göra samma karriär som du?

– Var beredd på några riktiga hundår. Att jobba gratis i början är enda sättet att få in en fot i branschen. Hitta en person eller ett företag som du kan göra praktik hos, det är bästa sättet att lära sig. Jag gick Helene Falks stylistutbildning och gjorde sedan praktik hos henne.

Vilket plagg skulle du rädda först om det började brinna i garderoben?

– En beige, hellång och klassisk ullkappa som jag ärvt av min mamma.


Sara Biderman stylist

Namn: Sara Biderman Gör: Stylar kändisar och artister. Familj: Pojkvännen Danijel. Aktuell med: Stylar Idoljuryn på TV4. Släpper snart en egen smyckeskollektion. Intressen: Trav och hästar. Så ofta jag har möjlighet åker jag hem till mina föräldrar som har hästar. Jag kommer från en travfamilj och har jobbat mycket i stallet. Klär mig helst i: Ofta helt monokront. Gärna silkesskjorta och utsvängda byxor, både jeans och kostymbyxor funkar. Mina ledord är kvinnligt, tidlöst och lite glamouröst. Plagg jag köpt men aldrig använt: En byxdress från Valentino. Det är ett riktigt ångestplagg – det var så dyrt men jag passar inte alls i den. Nu hänger den där i garderoben.

 

Vad gillar du mest med att shoppa via nätet?
– Att man kan ligga i soffan och äta godis samtidigt. Att det är bekvämt, med andra ord.

Vilket eller vilka plagg vill du inte vara utan i höst?

– De lårhöga stövlarna och kashmirtröjorna, som jag älskar.

Vilka är dina favoritdesigners?

– Jag gillar Tibi väldigt mycket, och Sandro. Dessutom är jag svag för Zara, de är verkligen uppdaterade på trender och trots att de inte är så dyra så ser deras plagg inte billiga ut.

Sara Biderman stylist

Sara Biderman stylist

Niklas Berglind Shop with

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: VIKTORIA HANSÉN BILD: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/STYLEIN DESERT MODERNISM


Stylein

Stylein AW16 - Desert Modernism


Stylein visar upp sin höstkollektion; Desert Modernism. Kollektionen andas modern skandinavisk minimalism skräddad till perfektion. Hållbara plagg som är lätta att kombinera och fungerar säsong efter säsong. Djupa förföriska färger som mörkgrön, grå och marin skapar harmoni tillsammans med fina grafiska print.

Stylein är ett av de svenska märken som låtit tala om sig de senaste åren. Och ni var inte sena att visa er uppskattning. Därför är vi glada att höstens kollektion äntligen är här.


>> SE OCH SHOPPA STYL
EIN

 

Stylein

Det mjuka feminina möter raka linjer

Det mjuka feminina som möter en lite rakare siluett för att skapa  kontraster, har kommit att bli Styleins signum. Så även denna gång, men i höst har man dessutom låtit den schwiziske arktitekten Albert Frey och hans verk från 50- och 60-talet inspirera. Tanken är att fånga naturens färger och strukturer i kontrast till hårdare industriella ytor.


>> SE OCH SHOPPA STYLEIN

 

Stylein

Stylein älskar kvinnokroppen

Stylein älskar kvinnokroppen och kanske är det Elins erfarenhet från åren som elitgymast som gett henne en alldeles särskild känsla för att lyfta fram det vackraste hos oss. Något hon ägnat sig åt i de snart 15 år som hunnit gå sedan Stylein såg dagens ljus i New York.


>> SE OCH SHOPPA STYLEIN


Stylein 

Djupa förföriska färger

Kollektionen är baserad på djupa förföriska färger som mörkgrön, grå och marin skapar harmoni tillsammans med fina, grafiska print.


>> SE OCH SHOPPA STYLEIN

 

Stylein AW16

Stylein AW16

 Hoppas ni tilltalas lika mycket av Styleins AW16-kollektion som vi gör, att ni hittar ett favoritplagg. Eller flera. Inspireras, shoppa och njut! 

 

Stylein 

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/BACK TO NATURE


Kofta InWear
>> Långkofta från InWear     >> Tröja från Whyred


I naturens famn kommer vi till ro

Det är i mellanrummen det sker, i pauserna som för oss framåt.
Tiden mellan sommar och höst låter oss andas, naturen ramar in och ger oss ro.
Som en magisk kväll alldeles nyligen då allt blev självklart.
Hoppas att du blir lika inspirerad som vi.Höstnyheter

>> Tröja från Vanessa Bruno Athé    >>Klänning från Baum und Pferdgarten

 

Back to nature

>>Skjorta från Part Two     >>Jeans från 2nd Day

Att andas in och andas ut

Att få vistas i naturen är en ynnest. Och en nödvändighet. Skogsdunen, den släta klipphällen och vågskvalpet får oss att må bra. Stressen rinner av. Och det är inte bara en känsla även om den kan vara nog. Det är vetenskapligt bevisat. För i naturen finns vårt ursprung, vårt sanna jag. Andas och njut.

 


Back to nature

>>Tröja från Dagmar     >>Jeans från Dagmar

 

Back to nature

>>Tröja från Bitte Kai Rand     >>Byxor från Baum und Pferdgarten

Tid för eftertanke

Kontemplation eller dagdrömmeriet om man så vill. En underskattad nästan lite föraktad sysselsättning i en tid när dagarna fylls av interaktion. Men kanske är det i dagdrömmen som kreativiteten bor. Och längtan efter det nya, när det gamla fått tänkas klart. 

 

Back to nature

>>Tröja från Whyred     >>Kjol från Stylein

 

 

nyheter 

 

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/DAY AW16 KOLLEKTION


Day outfits

DAY Birger et Mikkelsen AW16


Nu har vi fått in massor av fina plagg från favoriten DAY Birger et Mikkelsen. Underbara print, vackra klänningar, mjuka stickade tröjor och, inte minst deras fantastiska tigermönstrade kappaDay outfits


Toppar i höstens färgskala


Färgskalan går i dovt rosa toner tillsammans med mustiga röda nyanser.
Fina att kombinera både med denim och med marina, svarta och gråa toner.


 

Day outfits

 
Vackrast på festen

Åh vad vi längtar efter höstens alla fester när vi botaniserar bland alla fina partyplagg. Som kjolen på bilden, snyggare finns knappast. Men du hittar också klännningar i spets och vacker siden. Eller varför inte satsa på ett par läckra svarta skinnbyxor?

 

Day outfits

 

 

Day outfits


Sköna tröjor och coola ytterplagg

Snygga, sköna stickade tröjor är en självklarhet i DAY:s höstekollektioner.
Här har vi stylt med deras supercoola mockakappa.

 

 

DAY outfits

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/HÖSTNYTT FRÅN DAGMAR


artikel1

House of Dagmar AW16


House of Dagmar visar upp sin höstkollektion; Fire Walk. Tighta silhuetter,
läderdetaljer, mohair och stickat gör oss redo för höstiga dagar!Dagmar dress


Mot en färgstark höst

Kollektionens färgpalett är dov skogig höst som kontrasterar mot
klara röda och orange toner. 

Dagmar byxor och klänning

 Dagmar top 


Vackra print och fina detaljer

Dagmars höstkollektion innehåller vackra print och sensuella draperingar.

 

Dagmar byxor och tröja

Turtle Neck och Kick Flare

Jeans med kortare, utställda ben sk Kick Flares har kommit för att stanna
så även i Dagmars höstkollektion. Här stylade med klassisk polo i skön merinoull.
Och givetvis Dagmars shopping bag i deras signatur print.

 

 

Dagmar byxor och tröja 

 

DAGMAR

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/FIVEUNITS - SKÖNASTE JEANSENFIVEUNITS - JEANSEN MED DEN PERFEKTA PASSFORMEN
FiveUnits
Letar du efter de perfekta jeansen?


Nu introducerar vi FiveUnits här på Hedvig Showroom.
Baserade i Köpenhamn
visar FiveUnits jeans och byxor för alla stilar
och figurer
. Märket erbjuder ett fantastiskt utbud av byxor,
alla med suverän passform och komfort.
 


 FiveUnits Angelie 315 Black


Coolare än vanliga kostymbyxor och
med suverän passform. Den perfekta byxan att ha i din basgarderob.

FiveUnits Jolie 606 Glacier Grey


Sköna byxor med hög midja och smala ben. Byxorna har en lite lösare passform. Säsongens absoluta favorit. 

FiveUnits Kate 342


En must have. Fiveunits underbara mörkblå jeans i klassisk femficksmodell med snygg slitning.Snygga och bekväma byxor som du bär  med ett par loafers eller
sneakers. Byxorna passar vid i stort sett alla tillfällen,
helt beroende på hur du stylar dem.


  FiveUnits Angelie 315 Grey


Coolare än vanliga kostymbyxor och
med perfekt passform. Bekvämare
finns knappast. 

FiveUnits Jolie Gun Black


Fiveunits mjuka och sköna byxor med hög midja och smala ben. Byxorna har en lite lösare passform.

FiveUnits Angelie 315 Darkblue


Sköna, mycket användbara byxor.
Perfekt alternativ till den
klassiska kostymbyxan. 
Fiveunits olika modeller passar både den som gillar slimfit och den
som vill ha mer vidd och högre midja. 
Du ska kunna ha dina jeans
både till vardags och fest. Bär dem till kavaj på jobbet och med
en enkel top och några läckra smycken samt klackar till fest!
HÄR HITTAR DU ALLA FIVEUNITS BYXOR >>

 

 

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/KLÄDD FÖR SOMMARFEST

Klänningar för fest

Prickig sommarklänning från xxxx och vacker festklänning från Baum und Pferdgarten.

Summer Celebrations and Parties

Sköna maj är snart över och vi är mitt i firandets tid. Studentmössor åker på, champagneglas höjs, picknickfiltar åker fram och kvällarna rymmer både drinkar med vänninor och middagar med jobbet. Äntligen får benen vara bara i den ena klänningen skönare än den andra. 


> SE OCH SHOPPA FESTKLÄDER


Klänning InWear

S
ommarens allra finaste långklänning från In Wear. 

Ljuvliga sommarnätter

Sköna svala långklänningar, lätta att packa med på resan. Välklädd både på dagen och kvällen. Byt accessoarer. Det är allt.

 

 > SE OCH SHOPPA FESTKLÄDER

 

Klänningar för fest

Spets är hetare en någonsin denna sommar, denna fina spetsklänning är från House of Dagmar. Den mörkblå med högsta trendfaktor kommer från Stylein.

 

Det finns alltid något att fira

Första dagen på semestern, att ljuset återvänt, släktingar på besök, att sommarlovet börjar. Det finns tusen skäl att fira. Och att klä sig fint.

 

 > SE OCH SHOPPA FESTKLÄDER

 

Klänning Intropia

Långklänning från Intropia i ljuvligaste chiffong.


Framtiden är ljus

Spets har fått sin renässans. inte minst denna sommar. Vackert, skirt och samtidigt välklätt. På bröllop, dop och examen. Eller sommarfesten med familj och vänner.

> SE OCH SHOPPA FESTKLÄDER 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/PACKA VÄSKAN FÖR DRÖMRESAN


Packning

 Packa väskan - enklare än du tror

Gruvar du dig för att packa inför resan? Skjuter du upp det till sista stund eller skriver du långa listor och så visar det sig att du bara använde häflten av plaggen du med nöd lyckats få med? Oavsett låt oss guida dig så att du alltid kan resa med lätt packning.

Nej, det är inte resans längd som är avgörande för hur du ska packa. Det är däremot destination och vad du ska göra. Strand eller stad, jobba eller slappa kräver olika kläder. Planering och kombinationer är nyckeln till en minimal kappsäck. Kanske kan du rent av bara resa med handbagage nästa gång, trots att du ska vara borta i två veckor. Res med kläder som går att kombinera och att använda lager på lager.

Skriv en lista på de plagg du vill ha med och räkna. Hur mång kombinationer får du ihop? Passar de röda byxorna bara med en av blusarna, då får de stanna hemma. Men om blusen funkar fint både till kjolen, jeans och över bikinin får den självklart hänga med. Under själva resan bär du förstås de plagg som tar mest plats i en väska. På kroppen kräver de ju inget utrymme.


> NYSS UPPACKADE SOMMARPLAGG

 

 

Klänning Baum und Pferdgarten

 Sommarresan

Nu i tider av svettiga solsemestrar se till att få med plagg som går att skölja upp i handfatet och inte kräver strykning. Skönast är kläder som inte sitter åt. Och stränder kräver inga exklusiva plagg, satsa på biliga badkläder, skjortor och saris och packa i stället snygga sköna klänningar för kvällens aktiviteter. Det är sällan du reser till en öde ö, så tänk på att det går utmärkt att både köpa strumpor, trosor, en sjal eller klädnypor på plats.


> SE OCH SHOPPA SOMMARKLÄNNINGAR

 

Klänning InWear

 

Med lätt packning

I resväskan för weekendresan: 1 par byxor, 1 kjol, 2-3 t-shirts, 1 blus eller skjorta, 1 mjukiströja, 1 par snygga skor, 1 ytterplagg, 2-3 par trosor, 1 par korta sockor, 2 par nylonstrumpor, necessär, hopfällbart paraply, handskar, 1 scarf, 1 par solgalsögon, 1 smycke.

Vara borta längre? 
Komplettera med underkläder, ytterligare en kjol, byxor eller en klänning samt ett par skor.


> SNYGGA ACCESSOARER TILL RESAN

 

Drömresan - Rebecca Loeper 

Rebecka Loeper, stylist och inredare:
"Det får gärna vara lite glamouröst"


Vilket är ditt favoritresmål?

Jag är ju lite av en vanemänniska till mina barns besvikelse. Jag älskar att åka till Paris och franska Rivieran. Redan när jag var liten var det min stora dröm att åka till Paris, och när jag var ung tog jag och min pojkvän tåget till Paris och firade nyår. Det var romantiskt. Jag älskar att landa i Nice, att komma in över vattnet. Vi var mycket i Antibes när barnen var små. Barnen undrar om jag inte ska prova något nytt. Men älskar man något måste man få göra det igen och igen.

Vad reser du aldrig utan?
En bra bok, mina läsglasögon, en härlig kashmirsjal att ha på flyget och att kura ihop mig i på kvällen.

Hur klär du dig på resan?

Jag är lite fåfäng och vill ha något snyggt till kvällen, gärna klackar och kjol. På stranden har jag en fin bikini, sarong, och slip in-sandaler. Till lunchen sätter jag på mig en snygg tunika. Jag har gärna lite smycken på stranden, det ska inte vara hurtigt och sportigt utan glamouröst.

Drömresmål?

Planen var att min dotter skulle bo ett tag i Australien, och då pratade vi om att mötas på Bali. Men så hände det saker i livet som man inte råder över och hon är hemma igen. Men det vore fint om vi skulle kunna åka till Bali tillsammans så småningom.

Har du något tips för den som alltid packar för mycket?

Men det är ju jag! Jag försöker ändå tänka att jag ska strukturera upp och tänka igenom vilken dag jag ska ha vad. Viktigt är att packa så att man kombinera. Och att allt stämmer färgmässigt, så att det inte sticker åt alla håll.

 

Andrea Brodin - packa väskan

Andrea Brodin, inredare:
"Tänk i outfits så får du ordning på det"


Vilket är ditt favoritresmål?

Schweiz! Förutom att min kille bor där så är det ett så otroligt härligt land. Det har allt, natur och storstad, och man kan både bada och åka skidor.

Vad reser du aldrig utan?
Handkräm och ögondroppar.

Hur klär du dig på resan?

Så snyggt jag bara orkar med. Jag har slutat med höga klackar. Men jag försöker se till att jag är elegant, man vet aldrig vem man träffar på eller i vilket sammanhang man hamnar. Och så har jag alltid en varm sjal med mig, ifall det blir kyligt.

Drömresmål?
LA är jag lite nyfiken på. Jag var där för några år sen, men kan inte området så väl. Det finns en inredningstrend just nu som kallas Santa Fe-trenden som jag vill undersöka lite närmare.

Har du något tips för den som alltid packar för mycket?
Det är lätt att överpacka, men tänk i oufits så får du ordning på det. Och fundera noga igenom vad du tar med dig.

Packa väskan för resan - Niklas Berglind

Niklas Berglind, stylist:
"Ifrågasätt om du verkligen behöver allt"

Vilket är ditt favoritresmål?
New York. Bra året runt, blir aldrig tråkigt.

Vad reser du aldrig utan?
Min telefon. I den finns ju allt – karta, kompass, parlör.

Hur klär du dig på resan?
Mjukt och bekvämt. Linnebyxor och en snygg kashmirtröja. En halsduk brukar jag ta med mig och kanske en nackkudde så att jag vaknar utsövd. Jag har lärt mig av mina vänner i flygbranschen att inte flyga i shorts, man vet ju aldrig vart bagaget hamnar, och att det är viktigt att ha alla sina måsten i handbagaget.

Drömresmål?
Jag skulle vilja åka till Australien, där har jag aldrig varit. Eller kanske någon paradisö, Madagaskar eller Maldiverna.

Har du något tips för den som alltid packar för mycket?
Utgå ifrån vad ditt behov är. Packa i outfits istället för x antal t-shirts. Fundera också över om det finns tvättmöjligheter. Tänk igenom vad som går att kombinera – om du tar klackar till klänningen så funkar den på kvällen också! Är du osäker så låt din partner eller vän gå igenom din packning och ifrågasätta om du verkligen behöver allt.

 

Fotnot: Fler goda råd om packning hittar du i boken Chic av Carina Ericsson Wärn, Hitta din Stil med Hedvig av Hedvig Andér och Stilguiden av Lotta Lewenhaupt.

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/KLÄNNINGARNA DU LÄNGTAT EFTER


Klänningar

 Äntligen klänningstider

Säsongens nyckelplagg är en klänning. Skräddat eller avslappnat. Blanda stilsäkra klassiker med trendiga snitt. Den lilla svarta, linneklänningen, matcha med byxor och snygga accessoarer. Våren och sommaren bjuder många tillfällen till klänning.
Till vardags. Till fest. Idag och i morgon. Låt dig inspireras.

> SHOPPA NU

 

Klänningar

 Den lilla svarta

Den lilla svarta går aldrig ur tiden. Den är minst lika viktig denna sommar som för snart hundra år sedan när Coco Chanel lanserade detta odödliga basplagg.

> SHOPPA NU

 

Retro Klänningar

Tillbaka till framtiden

Retromodet firar triumfer denna säsong. Inte minst i klänningsgarderoben. Om du inte hittat dina retrofavoriter ännu, botanisera bland våra klänningar.

> SHOPPA NU

 

Klänningar

Sommar med linnekänsla

Vad är väl skönare att bära en vacker sommardag än en linneklänning? Ett mer användbart plagg finns inte. Enkelt att dressa upp. Lika enkelt att dressa ner.

> SHOPPA NU

 

Klänningar

Kombinera mera

Praktiskt och användbart. Klänningar som kan kombineras med byxor. Och som hänger med genom hela säsongen.

> SHOPPA NU

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/ANDREA BRODIN KLÄR SIG GÄRNA I DAY

Andrea Brodin + Day
Andrea Brodin - Shop With

 

Inte förrän hon blev mamma vågade Andrea Brodin ta ut svängarna och hittade sin stil. En klassisk kappa står högst på höstens önskelista. Och en stor kashmirtröja, eftersom hon alltid fryser.
Möt Andrea Brodin, inredaren med ett passionerat förhållande till design, oavsett om det
är prylar eller kläder! 

 

Andrea Brodin, du är ju inredare. Hur ser relationen mellan mode och inredning ut för dig?

– De går lite hand i hand när det kommer till trender. Men det går ju inte alls lika snabbt i inredningstrenderna som i modet. Ingen slänger ett helt bohag för att uppdatera till något trendigare inför varje säsong. Jag har höst- och vårkuddar i soffan, just nu har jag mina blå trendkuddar och min blå trendpläd. Men gardinerna byter jag aldrig för att de känns otrendiga, där kör jag på neutrala färger. 

 
Var hämtar du din inspiration?

– Mest från modebloggar och Instagram. Jag följer personer som klär sig snyggt och märken jag gillar. Men jag låter mig inte påverkas slaviskt utan plockar godbitarna och mixar till mitt eget, säger Andrea Brodin.
 
Andrea Brodin, har du några favoritdesigners?

– Av de som finns på Hedvig Showroom gillar jag Day Birger et Mikkelsen. De gör väldigt kvinnliga kläder med snygga snitt som passar en tjej i min ålder. Elegant och tufft. Baum und Pferdgarten är en annan favorit, för tio år sedan trodde jag aldrig att jag skulle ha på mig deras kläder, men nu älskar jag dem! Deras kläder får mig att känna mig cool. De har roliga mönster, och jag tvingas ut från komfortzonen. Jag brukar mixa Baum und Pferdgarten med baskläder, en supercool kappa till neutrala jeans till exempel. Ett annat märke jag alltid hittar något hos, är Ralph Lauren, säger Andrea Brodin.


> SE OCH SHOPPA ALLA NYHETER FRÅN DAY


Andrea Brodin + DayDay outfits

Gör: Inredare, författare, bloggar på andreabrodin.metromode.se Familj: Barnen Diana, 8, och Ivar, 6. Aktuell med: Den egna inredningskollektionen By Andrea. Intressen: Familjen, jakt och skidåkning. Klär mig helst i: Något snyggt och bekvämt. Och varmt! Jag fryser jämt. Plagg jag köpt men aldrig använt: En Acneklänning. Den var både för kort och för tajt. Jag vet inte hur jag tänkte där, haha!

 

Vilka plagg vill du absolut inte vara utan i  vår och sommar?

– En snygg cape eller poncho, det hör hemma i var kvinnas garderob. Och en härlig kashmirtröja, oversized. Sen vill jag ha något med 70-talstouch, kanske ett par utsvängda jeans eller mönstrade byxor. Och gärna en spetsblus, säger Andrea Brodin.
 
Varifrån kommer ditt intresse för mode?

– Det vaknade sent, efter att jag blivit mamma. Visst var jag intresserad innan men jag levde inte ut det. Efter att mitt första barn kommit kände jag mig mycket tryggare i mig själv och visste vilken stil jag gillade, vad som passar mig helt enkelt. Jag tror det handlade om att jag landade i en självsäkerhet och vågade bära vissa plagg, säger Andrea Brodin.

 
Till sist Andrea Brodin, vad är det bästa med att shoppa via nätet?

– Att jag får sitta länge och välja, att få suga på karamellen. Och sedan att få prova i lugn och ro med mina övriga plagg hemma.

 

> SE OCH SHOPPA ALLA NYHETER FRÅN DAY

Andrea Brodin + Day outfit

 

> SE OCH SHOPPA ALLA NYHETER FRÅN DAY

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: VIKTORIA HANSÉN BILD: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/COOLA KVINNORS SMYCKEN


SophiebySophie

Sophie GyllenhammarRubrik

 

I år fyller Sophie by Sophie tio år. Det blir en stor minneskollektion med hitsen ur arkiven. Men först  vårkollektionen som bygger på begreppet mångfald. I Sophie Gyllenhammars smyckeskonst avspeglas vikten av omsorg om varandra och om vårt samhälle.

 

Vid 75 ska hon stå längst fram vid scenen på Summerburst. Åldern kommer  inte hindra Sophie Gyllenhammar från att vara en ball kvinna som gillar röjig musik.
– Den där bilden man hade av äldre när man växte upp, att de var mossiga, den håller ju på att förändras. Jag vill verkligen lyfta fram den coola kvinnan, oavsett hennes ålder. Det är ju personligheten det handlar om. Äldre kvinnor börjar lyftas fram på modescenen och det är inspirerande.

Symbol för styrka
Vårens kollektion, Diversity, består bland annat av halsband och örhängen i form av knallröda munnar och ögon i olika färger.
– Jag gillar den röda munnen, den symboliserar  styrka. Jag vill poängtera de olika ögonfärgerna, budskapet är att vi kan få väldigt spännande samhällen om vi blandar oss, om vi ger och tar influenser av varandra. Kollektionen heter Diversity som betyder mångfald, och den är gjord bland annat utifrån det faktum att om man bläddrar i en modetidning finns få människor från en annan etnicitet än den jag själv representerar.

Sophie är en designer som tänker både på sociala och ekologisk hållbarhet. För henne är det viktigt att vara engagerad i samhällsdebatten och medveten om att de val man gör också påverkar andra.
– Allt går så otroligt fort i modevärlden, men jag tycker mig ändå se att det håller på att vakna ett intresse för kvalitet och en kärlek för hantverket. Man respekterar kläderna och smyckena och ser en poäng i att de ska hålla över tid.

Childhoods armband
Välgörenhet är också något som ligger Sophie varmt om hjärtat, det är hon som designat Childhoods armband som ofta kan ses på kronprinsessan Victorias handled. En del av intäkterna för armbandet går till organisationen. 

Sophie har varit intresserad av smycken och ädelstenar sedan hon var barn. Hon minns fascinationen inför sin farmors smycken, och säger att det var där allting började. Men det var först när hon  väntade barn som den konstnärliga kreativiteten fick plats. Först studerade hon och arbetade med PR och kommunikation i många år. 
– En när vän hade kontakt med en smyckeskonstnär som jag visade mina skisser för. Vi inledde ett samarbete där han tillverkade mina första kollektioner.

Sophie och den gode vännen ställde ut smycken tillsammans och fick fin respons.
– Det var fortfarande en hobby men det var så enormt roligt att jag bestämde mig för att satsa.

Började i liten skala
Hon började i liten skala, hemma i vardagsrummet. Barnen var små och hon ville inte sitta långa arbetsdagar i verkstaden, utan bestämde sig för att ägna sig åt själva designen och låta någon annan stå för själva tillverkningen.

Charlotte är inte ensam i familjen om att vara framgångsrik konstnär. 
– Charlotte är den verkliga konstnären i barnaskaran, hon är rolig att prata med, vi är båda kreativa. Vi har ju vuxit upp med föräldrar som är konst- och kulturintresserade, och min farmor var konsertpianist. Steget att gå från PR-konsult till smyckeskonstnär var inte så långt egentligen.

En av favoritkonstnärerna är Gustav Klimt, som också fått inspirera till en hel smyckeskollektion av Sophie.
– Klimt är helt magisk, hans kvinnoporträtt och guldmönstren …

Tioårsjubileum
I år fyller Sophie by Sophie tio år, och det kommer att firas bland annat med en kollektion av smycken som Sophie gjort under åren.
– Det blir till att gräva i arkiven, jag har gjort så mycket att jag inte kommer ihåg allt.

xxxxx

Smycken Sophie by Sophie

 Armband Sophie by Sophie

 

Citat

 

smycken Sophie by Sophie

Armband Sophie by Sophie

SophiebySophie

 

HÄR HITTAR DU ALLA SMYCKEN FRÅN SOPHIE BY SOPHIE >>

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/EN ENKEL MATCH MED TURNOVER


artikel1

En enkel match med Turnover

Turnovers nyaste kollektion med härligt feminina plagg, är äntligen här. Med
samma edge som vanligt, kanske till och med vassare än sist. Och som alltid kan
du kombinera Turnovers plagg i oändlighet. Ett plus ett blir alltid tre.
Pussla som du vill eller låt dig inspireras av våra outfits.

 

white pants

Ljusa byxor från Turnover

 

 

 

x
Turnover Silk blouse 
 
Somrig topp från Turnover

 

 

 

gold bracelet
G
uldfärgat halsband
från Sophie by Sophie

 

 


Turnover red silk blouse

Här är din nya vårgarderob

Stickat, det skräddade och färg. På dessa vilar Turnovers designfilosofi från år
till år. Därför kan du alltid känna dig trygg med ett Turnoverplagg. Det hänger
med till nästa säsong och kan kombineras med nya Turnover plagg.Härligt röd sidentop från Turnoverx

Denim skirt
Marinblå kjol från Turnoverbracelet Sophie by Sophie

Säsongens snyggaste armband
från Sophie by Sophie.

 

Turnover black silk blouse

 

Kombinera mera med Turnover

Är det nya byxor du behöver? Eller en kjol? Kanske dags för en riktigt fin topp.
Välj efter behov och hitta kombinationsplaggen på en gång. Med ganska små medel
har du fixat en hel vårgarderob med hjälp av Turnover.

 

Turnover black blouse

Mörkt blå topp från Turnover 
med manchett


black shoes

Lågklackat eller högklackat?
Byt mellan dag och kväll


x Turnover top


Grafiskt blåmönstrad topp
från Turnover 

leather bag

Praktisk och snygg väska
från WhyredTurnover top

Från vardag till fest

Du hittar alltid snygga plagg för jobbet hos Turnover, men även plaggen som
platsar på afterwork eller en festväll med väninnorna. Byt acessoarer
och du klarar vilken festkväll som helst. 

 

Turnover top

Finr eandig top från Turnover
Turnover cardigan

Snyggt skuren kofta från Turnoverx Turnover pants

Jeans från House of Dagmar
(finns även i en ljusare variant)
> HÄR HITTAR DU TURNOVERS ALLA PLAGG

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/HÄRLIGA WEEKEND


artikel1

Härliga weekend!

Som vi längtat. Vinterns många månader är äntligen över och vi får vara ute.
Helgen rymmer både promenader och första koppen med näsan mot solen.
Snart blommar det och cykelturen blir till njutning. Botanisera bland outfits som
passar vilken härlig weekend som helst.

 

Blå jeans


Smala stretchjeans från 2nd DAY

 

 

 

x
T-shirt med tryck
 
Topp från Baum und Pferdgarten

 

 

 

gold bracelet

Sneaker från Whyred

 

 


artikel1

 

Klädd för uteliv

Äntligen kan vi sitta ute. Fika, diskutera livets väsentligheter. Eller bara vara. Över en kopp kaffe eller årets första glas rosé. Men för att kunna sitta länge behövs den där värmande kappan eller sköna ponchon. Plaggen som tar dig från vinter
till vår och sommar.


Vårkappa från Baum und Pferdgartenx

Denim skirt

Poncho från Day Birger et Mikkelsen

 

 

artikel

 

Dags att visa benen

Snart, snart kan vi byta vinterns byxor mot de allra finaste klänningarna. Med sneakers till helgen och medklack till jobb och fest. Här en av vårens vassaste, från 2nd DAY. Är du en byxmänniska även på våren? Sätt färg med en randig topp från House of Dagmar.

 

Turnover black blouse

Randig topp från House of Dagmar
black shoes

Armband från Lily and Rose

x Turnover top


Färgblockad klänning från 2nd DAY leather bag

Sneaker från InWearTurnover top

Jeans och sneakers hör helgen till

Har du inte fixat årets jeans ännu? Då är det hög tid nu. Botanisera bland våra olika modeller. Kanske har du redan en favorit bland slim fit, flares och boyfriendjeans. Du har väl koll på att vi nu också har snygga väskor från Dagmar och sneakers från Whyred och In Wear. 

 

Turnover top

Blus från Day Birger et MikkelsenTurnover cardigan

Väska från House of Dagmarx Turnover pants

Jeans från Baum und Pferdgarten> HÄR HITTAR DU ALLA VÅRENS NYHETER

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/PÅSKFIN FÖR HELA SLANTENBordet är dukat. Äggen målade och kläderna utprovade och valda.
Bara detaljerna kvar.Sen kan gästerna komma. Och påsken börja.
Här är firandets snyggaste outfit. 

 Långkjol från Stylein


x

Top från Stylein
Örhängen från Pipols Bazaar
Dags att plocka fram vårkläderna och ge sig ut på kuturspaning. Få helger är så förknippade med kultur som påsken. Vernissager, vårsalonger och gratis inträde på muséer. Här är plaggen som passar på kulturscenen.
Skinnjacka från DAY Birger et Mikkelsen


Sidentop från Turnoverx

fjdksalöfjkdlösafjklödajfklö
Byxor från Turnover


fjdkslöfjkldöjfklödjkfljdkljfklVita byxor från Dagmar.Sneakers från Whyred.

x

Kavaj från Dagmar.
fkdlsöäakfläkflöädkalö
Topp från Dagmar.
jklsdöfkälsdäkfldäasklfä

Sol på näsan. Fingrarna i jorden. Tröja på. Tröja av. Gummistövlar på fötterna.
Och goda vänner på första koppen kaffe utomhus. Dags för nya jeans. Eller koftan som värmer genom hela säsongen.
Skjorta från Whyred.
Kofta från In Wear
Stickad tröja från Baum und Pferdgarten.

x

Jeans från 2nd DAY
T-SHIRT PÅ KÖPET. Handla för 900 kronor och du får en fin T-shirt
från In Wear på köpet. T-shirten finns i flera färger och är i linne.
Erbjudandet gäller 19-20/3 och så länge lagret räcker. 


>VÄLJ T-SHIRT HÄR

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/HITTA DIN STIL MED HEDVIG ANDÉRSå hittar du din stil i vår - Hedvig Andérs bästa tips

Dina kläder avslöjar dig. Vem du är och vem du vill vara. Att hitta sin stil stil är viktigare än du tror. Och mycket roligare.
– Kläder är ett språk, det första man ser innan man hör någo tala, säger TV-stylisten och stilkonsulten Hedvig Andér.


Du skriver i din bok "Hitta din stil med Hedvig" att att det idag är viktigare än någonsin att visa tillhörighet via sin klädsel, kan du utveckla detta?

– Dina kläder skickar signaler till alla du möter och på så sätt berättar du var du hör hemma, oavsett om du vill det eller inte. Med hjälp av färger, attribut, klädernas siluett och material, visar du tydligr vilken grupp du tillhör och din position inom gruppen. För många skapar detta en vilsenhet, och i vissa fall en "jag bryr mig inte-attityd". Men enligt min erfarenhet så är det allra flesta av oss angelägna om hur vi ser ut, om än på lite olika sätt.

Om man nu tillhör de där lite lätt vilsna och vill hitta en alldeles egen stil, var börjar man?
– Börja med dig själv, och din egen kropp. Det vill säga det som är din tillgång. Se till att skaffa dig en vettig och sund kroppsuppfattning och slut fred med dig själv. Din kropp är ett redskap, inget hinder. Stirra dig inte blind på den del av kroppen som du är missnöjd med, skifta fokus och tänk tvärtom. Framhäv det du är nöjd med och välj aldrig kläder bara för att de är moderna just nu.

Men utbudet är enormt, hur hittar jag rätt bland alla plagg, stilar och trender?
– Återigen, det är din kropp som plaggen ska sitta på och sitta snyggt. Och ingen kropp är omöjlig, det vet jag bestämt efter att ha klätt hundratals kvinnor genom åren. Men alla passar inte i allt. Börja därför med att ta reda på vilken form din kropp har och vilken typ av plagg som passar just den. Ta gärna hjälp av min Stilguide här på HedvigShowroom. Fundera sedan över vilken färg du passar i. Merparten av oss har ofta en nära relation till färger och det är sällan vi väljer helt fel här. Men tänk på att både svart och vitt är ganska svårt därför att ljuset reflekteras hårt. När det gäller stil, gör det enkelt genom att översätta ordet stil med enhetlighet. En enhetlig stil ger ett säkert och tryggt intryck.

Varför är det där med kroppsform så viktigt? Kan man verkligen dela in kroppar i givna former?
– Helt enkelt därför att om du har en ambition att lyckas med dina klädköp så måste du utgå från din form. Jag vet att det inte är lätt, men om du anpassar kläderna till just din vackra kropp så blir balansen bra. Det finns förvisso lika många kroppsformer som det finns människor men om du ställer dig i underkläderna framför spegeln och tittar och granskar dig själv med rättvisa ögon så ser du med all säkerhet en av de fem till sex grundformerna som du kan använda som utgångspunkt. För enkelhetens skull brukar vi prata om den kurviga, den raka, timglasfiguren, triangeln med basen nedtill och triangel med basen upptil samt i bland även den lilla nätta kroppsformen.

Hur vet man vilka plagg som passar på respektive kroppsform?
– Det finns några enkla regler att följa och som underlättar rejält. Du hittar dessa i min Stilguide samt även förslag på vilka plagg som passar respektive kroppsform. Stilguiden är nyligen uppdaterad med vårens och sommarens plagg. Klicka på länken nedan så hittar du rätt ganska snabbt. Om du vill fördjupa dig ytterligare kan du givetvis köpa eller eller låna min bok "Hitta din stil med Hedvig".

 

 

OM HEDVIG ANDÉR
TV-stylist på SVT Gokväll sedan många år där hon gort om hundratals kvinnor och män. Föreläsare och författare. Driver egna klädmärket HedvigStockholm. Stilkonsult och inköpare på HedvigShowroom, som bär hennes namn.
Aktuell med: Boken Hitta din stil med Hedvig, fick nyligen det prestigfyllda priset Årets Stil-Mappie av tidningen M.
Bor: På Ekerö utanför Stockhom
Familj: Man och två barn
Klär sig helst i: Det varierar helt beroende på dagens uppdrag. 
Skulle aldrig ta på sig: Vita pumps
Favoritplagg våren 2016: Nya vårskor och en härlig tunn vårkofta.

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/DIN GUIDE TILL KÖPENHAMN

G E I S T
Danmark är mer än pölse och smörrebröd, även om ett besök i stan icke är komplett utan dessa attribut. De stjärnbeströdda krogarna blir fler för varje år, med Noma i topp och detta har satt sin prägel och kvaliteten är genomgående hög. Glöm därför inte att boka bord, oavsett om du suktar efter innetällen som Geist och Café Victor vid Kongens Nytorv eller tänkt dig en hypermodern meny på Relae i de gamla Hells Angelskvarteren där du för övrigt kan inta frukost på Gröd, den senast trenden efter surdegsbröd. På Work in Progress äter du utmärkta fyra rätter för en rimlig peng tillsammans med lika många glas vin. Även en frokost, lunch på danska, på legendariska Kanalcafen, bör helst bokas i förväg.

> www.restaurantgeist.dk


V E G A
Den danska musikscenen är stor. Tänk Roskildefestival, rökiga jazzklubbar och skönt gung. Och jazzens fäste släpper knappast. Köpenhamn räknas fortfarande som en av världens bästa jazzstäder. Du som redan är frälst eller vill bli, får inte missa Copenhagen Jazz House. Har du tur spelar en av de stora. Är du mer av en klubb-entasuiast är Vega klubben med stort K. Bar, nattklubb och konsertokal i ett. Vill du hänga i trendiga Nörrebro, ge Rust en chans.

> www.vega.dk

 
L O U S I A N A
Till denna institution återvänder jag alltid. För en mer levande sådan, är svår att hitta, eller vackrare belägen. Hit kan jag längta, inte minst på våren och sommaren. Här hittar du lugnet, kontemplationen och konst av yppersta klass i precis så stora doser som du själv önskar. Ta tåget till Humlebaek och låt gärna besöket ta en halv dag, ät lunch i parken, låt tanken flyga fritt och njut skönheten. Till sommaren kan du dessutom få se många verk av Picasso.


> www.louisana.dk
ii


B A R  R O U G E
Världens första designhotell, idag SAS Radisson Blu Royal, slog upp portarna i Köpenhamn för mer än 50 år sedan. Numera står trendiga Boutiquehotel som spön i backen. Ska du bo "rätt" välj Skt Petri, inte minst för deras perfekta cocktails som serveras i Bar Rouge, värt ett besök, oavsett. Vill du ge dig ut på barrunda är du i rätt kvarter, några stenkast bort kan du byta till lite mer avslappnad miljö på Sankt Peders Straede. Varför inte våga sig ner för trappan till Café Salonen, här duggar hipsterskäggen tätt.

> www.sktpetri.com


T O R V E H A L L E R N E
Vad är väl en storstad utan sin saluhall? 2011 slog Torvehallarna upp dörrarna och även Köpenhamn fick en saluhall värd namnet, strategiskt placerad vid Nörreport station. Redan tre år efter öppnandet blev den av tidningen The Guardian, utsedd till en av de tio bästa hallarna i världen. Så låt dig inte luras av den första lite kliniska känslan, här finns gott om kvalitetsmedvetna säljare som gärna ger råd och tips. Här finns allt du kan tänka dig i matväg. Och lite till. Plus det som hör till, från blommor till te, choklad och vin. Ett knippe trevliga näringställen ryms också i den moderna byggnnaden.

> www.torvehallernekbh.dk
i

D E S I G N M U S E U M
Ingen svensk går genom livet utan att konfronteras med dansk design. Myranstolarna, bestick eller smycken från Georg Jensen, porslin från Kongelig Dansk bara för att nämna några exempel. Passa därför på att få koll på deras ursprung. Starta designresan på Bredgade, här hittar du såväl Georg Jensens flagship-store som Designmuseum Danmark samt auktonshus. Här i kvarteren hittar du även en hel del shopping och varför inte börja på något av de större varuhusen där flertalet bra märken finns representeade. Men missa inte heller butikerna längs Istedgade på Vestebro och Elmegade i Nörrebro.

> www.designmuseum.dk
DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/MED BASGARDEROB HÅLLER DU STILENBasgarderob 

Vi behöver alla bli med bas. Inte minst nu när vi står mitt i säsongsbytet
med alla nya trender som pockar på uppmärksamhet. Det må låta trist, men
din bas är nyckeln till ett enklare klädliv och en snyggare stil.
En smart garderob som fungerar alla dagar i veckan. Oavsett om du ska
på viktiga möten, resa bort eller på after work med bästa vännerna.

Visst krävs det lite eftertanke och arbete att bli med en bra bas, men den insatsen har du igen. Låt oss guida dig till det som kan vara början på din nya snygga stil. 
 

Börja med några av de klassiska färgerna som vitt, svart, grått och denim.
Eller välj en annan färgskala, men låt den inte svälla ut. Alla plagg ska enkelt kunna matchas med varandra. Låt accessoarna sätta pricken över i, byt ut detaljerna
i stället för att mixtra med din bas så kan du så småningom komma undan
med några få nya plagg vid varje säsongsbyte.


Glöm inte bort dina fötter, ett par skor är en viktig del av din look. Men du
behöver inte alls så många par som du tror. Ett par snygga promenadskor, gärna
lite grövre och ett par sneakers tar dig långt. Både är perfekta för att klä ner
ett plagg och göra dig bekväm. Byt till festskor med klack och
jobbstassen blir till något annat. Ett par stövlar och regn- och ruskskor
gör din sko-garderob komplett under höst och vinter.
På sommaren lägger du till ett par sandaler.

Två par byxor och två kjolar, mer behövs inte som bas för underkroppen.
Och ett par jeans, förstås. Både denim och svarta passar till allt,
välj det du gillar bäst. Detsamma gäller snyggbyxor. Vill du känna dig lite tuffare kan skinn eller mocka vara ett alternativ men ett par kostymbyxor eller
liknande bör ingå i din bas.  


Enklare toppar och annat som är mer av en förbrukningsvara kan gärna få
vara lite billigare, men det kan värt att lägga en slant på en snygg skjorta
som funkar både till vardags och fest. Med fyra överdelar kommer du långt.
En t-shirt, en skjorta, en stickad tröja eller kofta och en collegetröja.
Alla kan bäras allround och byta sammanhang beroende på vilka
underdelar och skor du väljer.

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/DRÖMMAR FÖR DET NYA ÅRET


Drömmar på det nya året Rebecca Loeper
"I gryningen finns inga begränsningar, då finns plats att drömma stort och bortom horisonten.
Tiden och tanken är min. Och bara min."

> KAPPA FRÅN TURNOVER  > POLO FRÅN VANESSA BRUNORebecca Loeper

Nytt år och brytningstid. Möjligheterna ligger öppna och
tanken på det nya inger hopp och förväntan. Är detta året då mina drömmar blir verklighet. Så att jag kan drömma
nytt och större? Och ännu vackrare. För framtiden tillhör
dem som tror på skönheten i sina drömmar. Även i det lilla. Följ med på ett dygn som vävts av drömmar. Våra.
Och förhoppningsvis dina.

 

Drömmar på det nya året Rebecca Loeper
"En hastig promenad på lunchen blev till en  shoppinstund. Den där kappan jag drömt om blev äntligen min och ja, jag blev borta från jobbet alldeles för länge. Men livet måste levas. Här och nu."

> LÅNG CARDIGAN FRÅN VANESSA BRUNO  > KJOL FRÅN TURNOVER 


Drömmar på det nya året Rebecca Loeper
"Ett glas champagne på blanka eftermiddagen, det är ju lördag. Stannar upp, reflekterar och drömmer. Om det som varit och det som komma skall. Kanske blir det en kväll i rampljuset. Eller en stilla stund med de mest älskade."

> KLÄNNING FRÅN DAY BIRGER ET MIKKELSEN


Drömmar på det nya året Rebecca Loeper
"Wild and crazy. Och makalöst vacker. Guld som glimmar eller paljetter som lyser upp tillvaron och låter mig känna mig som den jag vill vara. "

> KLÄNNING FRÅN VANESSA BRUNO


Drömmar på det nya året Rebecca Loeper
"Så många platser det finns. Långt borta att längta till. Och nära att upptäcka. Om jag bara stannar till. En kort sekund så finns de där, alldeles bredvid mig. I min egen stad. En vacker port, en husfasad jag aldrig tidigare skänkt en blick. Eller en glänta där ljuset rinner igenom.

> KAPPA FRÅN BAUM UND PFERDGARTEN


Drömmar på det nya året Rebecca Loeper
"Vad är väl en bal på slottet? Jo, alldeles, alldeles underbar. Likväl för Askungen som för mig. Att få klä upp sig, få vara snygg och tjusig. Och tjusande. De där kvällarna är ofta närmare än man tror. Låt festen skimra och gläns ikapp. Dröm, gläds och njut."

 
> SMOKINGKAVAJ FRÅN INWEAR BY HELENA   > SMOKINGBYXOR FRÅN INWEAR BY HELENA 


Drömmar på det nya året Rebecca Loeper
"Att vila i känslan. Få prata, umgås, omfamnas. Av allt det roliga, nära och kärleksfulla. Att få låta alla känslor ta plats, äta sent, dansa, prata. Och drömma stort. Riktigt stort!"

> SKINNBYXOR FRÅN DAY BIRGER ET MIKKELSEN   > TOPP FRÅN BAUM UND PFERDGARTEN


Drömmar på det nya året Rebecca Loeper
"Kvällen. Och drömmarna dröjer sig kvar. Låt inte natten och de vackra tankarna ta slut. Morgondagen är långt borta. Skratten har knappt klingat ut, kärleken är expansiv och omedelbar. Energierna flödar. Ännu en liten stund."

> SIDENBLUS FRÅN TURNOVER 


Drömmar på det nya året Rebecca Loeper
"Vad har du på dig när du sover? Ett par droppar Chanel No5. Svaret är Marilyn Monroes, men kunde varit mitt. Inget väcker mina drömmar som en ny ljuvlig doft. Den bär mig genom natten, men också dagen.
Vilken doft kan du inte vara utan?" 


> SPETSKJOL FRÅN BAUM UND PFERDGARTEN

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: OCH STYLING: REBECCA LOEPER OCH PICANTE BILD: PICANTE
MAGASINET/WE LOVE LOYALTY


Det ska löna sig att att vara kund hos oss. Därför får du poäng på allt du shoppar, redan från start. Poäng som ger dig rabatt på dina kommande inköp. Ju mer du shoppar desto fler poäng och högre rabatt. 

En krona ger en poäng och du blir automatiskt medlem i Klubb Hedvig när du handlat för minst 2 000 kronor under en tolvmånadersperiod. Dessutom får du förtur till våra reor, en och annan överraskning samt inspiration, trender och stiltips.


SÅR HÄR HÄNGER DET IHOP:

* 5 procents rabatt på alla dina inköp (ej reavaror)
* Förtur till alla våra reor
* En och annan trevlig överraskning
* Inspiration, trender och stiltips
* Poäng på allt du shoppar* 10 procents rabatt på alla dina inköp (ej reavaror)
* Förtur till alla våra reor
* En och annan trevlig överraskning
* Inspiration, trender och stiltips
* Poäng på allt du shoppar
* 15 procents rabatt på alla dina inköp (ej reavaror)
* Förtur till alla våra reor
* En och annan trevlig överraskning
* Exklusiva inbjudningar

* Inspiration, trender och stiltips
* Poäng på allt du shoppar

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/OUTFITS TILL HALVA PRISET - ELLER MINDREHALVA PRISET ELLER MINDRE!

Fynda vinterns snyggaste outfits

En ny outfit till jobbet, kanske en feststass eller snygg på helgen? Nu kan du fixa en hel outfit till halva priset eller mindre. Vi har plockat ut plaggen som du enkelt kombinerar för att fixa just det du helst vill ha. Eller behöver.


Öppen kofta i mörk grey melange, från In Wear >>

Klänning i grått och svart ormskinnsmönster, från In Wear >>
Svart cardigan med fint inslag av
glittrig lurex, från Day Birgger et Mikkelsen >>


Tunn, svart, sidentopp med
matt yta, från Day Birger et Mikkelsen >>

Generös kofta, i mörkt grå mohair,
från Turnover >>

Sidenblus i offwhite med snörning,
från Turnover >>

xxx

Tunn sidentopp med matt yta
från Day Birger et Mikkelsen >>


Vackert mönstrad byxa i präglat
sidentyg, från Hoss Intropia >>

Mörkt blå, stickad jacka i
"bikermodell", från Dagmar >>

Top i vinrött med mönster,
från Baum und Pferdgarten >>

Stickad mönstrad tröja, från Dagmar >>


Svart kjol i snygg, lätt klockad modell, från Turnover >>
Dovt grön sidenblus med v-ringning,
från Turnover >>

Skinnbyxa i en ljus gråbeige färgton,
från Dagmar >>
xxx

Tunn mönstrad sidenblus,
från Turnover >>

Svarta femficksjeans i bekväm
modell, från Part Two >>

 Spetstop i färgen Rose Dust, från Baum und Pferdgarten >>


Spetskjol i färgen Rose Dust, från Baum und Pferdgarten >>


Lite kortare kappa i ett tjockt, mycket skönt och lätt materia, från Baum und Pferdgarten >>


Top i vinrött med mönster, från Baum und Pferdgarten >>


Femficksjeans i mörk denim som flörtar med 70-talet med sin höga midja
och utsvängd nedtill! Från Dagmar >>


DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/MAT + MODE = SANT!


– Jag började jobba som modell när jag var 20 och fortsatte med det parallellt med ekonomistudier tills jag var 27. Jag har alltid varit passionerat intresserad av mode och kläder sedan jag var liten men hade inga tankar på att vara kvar i branschen efter modelltiden. 
      Efter civilekonomutbildningen tänkte jag att jag skulle ha ett ”riktigt” jobb på ett multinationellt företag. Men jag stod ut i knappt ett år innan jag kände att jag var tvungen att jobba med mode igen! Jag var så indoktrinerad på att jobb betyder anställning och stort företag. Låter helt knäppt nu, att jag tänkte så då ... En av de viktigaste aspekterna för mig nu att jag får använda båda hjärnhalvorna. Det krävs att jag är både kreativ och analytisk, samt har känsla för helheten.

Camilla är vegetarian, nästan på gränsen till vegan och hon försöker hålla sig till ekologiska produkter så mycket det går.
     Favoritköken är det franska och det asiatiska och därför har hon valt en frisk asieninspirerad rätt med krispigt syrlig och frisk slaw på rödkål och en sesamkryddad tofu.
Eftersom det inte alltid är helt lätt att finna variation i veganmat på restaurang lagar Camilla ofta mat hemma. Går hon ut och äter väljer hon sina favorit-ställen där de vid det här laget känner henne och hon kan få sina specialrätter lagade utanför menyn. – Jag kan alltid lita på Riche, det är alltid fantastiskt bra och de är väldigt flexibla med veganalternativ.

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/JULKLAPPSDAGS 2015

Clutch
från Part TwoÖrhängen
från Pipols Bazaar


Top 
från InWear Skärp
från 2NDDAY Top från
Day Birger et Mikkelsen Top från
Baum und Pferdgarten  Halsband från
Day Birger et Mikkelsen 
Klänning
från Camilla Thulin Skärp från InWearCashmeretröja
från 2NDDAY Örhängen från
Pipols Bazaar Klänning
från Stylein Spetstop från
Hoss Intropia


 Klänning  från
InWear by Helena


Skärp från
Day Birger et Mikkelsen


Halsband  från
Day Birger et MikkelsenSjal från
Day Birger et Mikkelsen


 


Halsduk
från PartTwo


Örhängen
från Pipols Bazaar


Kofta från
Day Birger et Mikkelsen


Cashmeretröja
från 2NDDAY

Top från
Baum und PferdgartenTop från 2NDDAY


 Armband
från Pipols BazzarUllsjal från
Bitte kai Rand


Kappa
från 2NDDAY


Örhängen
från Pipols BazzarSmokingbyxa från
InWear by Helena

Stickad tröja
från DagmarSkärp från
Day Birger et Mikkelsen


DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/I VITASTE VITTStickad tröja från Dagmar >>

Klockad kjol med vidd från Vanessa Bruno >>
...

Stickad tröja med volang från Vanessa Bruno >>

Stickad långkofta från Dagmar >>

Byxor i offwhite från Dagmar >>


Vad är väl vackrare än det vita, renhetens och enkelhetens färg. Inte minst nu när vi ser fram emot en vit jul som lyser upp när det är som allra mörkast. Denna vinter är de vita plaggen ännu mer framträdande och med olika nyanser som matchar de där skönt lata dagarna som vi längtat efter hela hösten. Här har vi stylat 
vitt på vitt.
Låt dig inspireras. Och njut! 

 

Kavaj från InWear >>

Byxor i offwhite från Dagmar >>
...

Vit, lite längre topp från 2nd DAY >>

Skinnbyxa med stretch från Dagmar >>Spetstop från Baum und Pferdgarten >>Stickad lång väst med retrokänsla från Hoss Intropia >>
...

Spetsblus från Baum und Pferdgarten >>

Skinnbyxa med stretch från Dagmar >>
Ljust champagnefärgad, tunn topp från Hoss Intropia >>

Cremefärgad, skön byxa från Day Birger et Mikkelsen >>

Stickad sjal från Part Two >>

...

Poncho i mjuk ull med inslag av cashmere från Part Two >>

Byxor i offwhite från Dagmar >>
Plisserad sidenblus från Day Birger et Mikkelsen >>


Blus i bomullsspets från Vanessa Bruno >>


Stickad lång väst med retrokänsla från Hoss Intropia >>

Stickad lång kofta från Dagmar >>

Stickad sjal från Part Two >>


Stickad lång väst i melerat garn från Hoss Intropia >>

Stickad lång kofta från Dagmar >>

Stickad sjal från Part Two >>Tjock polo i offwhite från Dagmar >>

Stickad tröja med vita pärlor från Hoss Intropia >>

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/DET LACKAR MOT JULNu kliver vi in i de där hektiska veckorna av middagar och fester. En tid som kröns av julfest med nära och kära och en glimrande nyårsafton. På julen vill man vara fin men ändå praktiskt klädd. Här tipsar vi om riktigt snygga outfits som klarar en lång dags färd mot natt.

 Blommig klänning med kort ärm och
vidd i kjolen från InWear by Helena >>
Klänning från InWear by Helena >>
x

Klänning i svart spets
från Day Birger et Mikkelsen >>

Spetstop från Baum und Pferdgarten >>

Spetskjol från Baum und Pferdgarten >>

 Byxa i lammskinnsmocka från Stylein >>Stickad tröja från Hoss Intropia >>
X

Spetstop i en krämig offwhite
från Hoss Intropia >>Jeans i mörk denim
från Day Birger et Mikkelsen >>

Stickad mönstrad tröja från Dagmar >>

Cremefärgad byxa med lite kortare ben från Day Birger et Mikkelsen >>
"Nåja, vad är väl en bal på slottet..? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles... alldeles underbar!" Är du bjuden på Sylvesterbal i år? Eller en finare fest som påbjuder långklänning? Självklart hittar du din allra vackraste festblåsa här hos oss.

 
Långklänning i viskoscrepe från Stylein >>
Långklänning i skir sidenchiffon från Hoss Intropia >>
Långklänning i svart med bårder i guld & svart
och broderier i guld & silver från Day Birger et Mikkelsen >>Parmiddag eller utekväll? På nyårsafton riggar vi oss gärna till tänderna oavsett hur planerna ser ut. För visst är roligt att åtminstone en gång om året göra sig så där riktigt fin. Kanske väljer du en lite tuffare stil i år, eller varför inte en klänning som låter dig glänsa hela natten?  

 Svart, smokinginspirerad kavaj från InWear by Helena >>

Vit, tunn blus i tyg med inslag av siden från InWear by Helena >>

Svart, smokinginspirerad byxa med bred, blank linning från InWear by Helena >>

Marinblå topp från Baum und Pferdgarten >>

Svart tight skinnbyxa med stretch

från Day Birger et Mikkelsen >>
X

Omlottklänning i guld och svart
från Camilla Thulin >> 

Smaragdgrön klänning med små paljetter från Camilla Thulin >>


Topp med krage i mönstrad spets från Stylein >>

Skräddad byxa i mönstrad spets från Stylein >>
 Dags för julaktiviteter med jobbet och du hinner inte hem för att byta om till festkläder? Fixa till din jobbstass med en festligare topp, höga klackar och några accessoarer. Allt ryms i handväskan och du är klädd för fest på några minuter. 

 Svart kofta med inslag av glittrig lurex från Day Birger et Mikkelsen >>

Jeans / jeggings i svart med lätt coatad (lite blank) yta från InWear >>

 Klänning i grått och svart ormskinnsmönster
från InWear >>
X

Pärlgrå top i siden från Turnover >>

Kjol i lite "filtad" ull från Turnover >>

 Blus i dovt aprikos med liten v-ringning från Hoss Intropia >>

Svarta byxor i interlockstickning dvs ett mjukt, jerseyliknande tyg från Dagmar >>Ett glas champagne. Eller två. Och massor av skratt och prat innan de sista förberedelserna inför julen ska fixas. Kanske blir det en supé eller varför inte en sista drink på något inneställ? Klart du vill känna dig fin. Här ser du några outfits för väninnekvällar.

 Stickad topp i svart från InWear by Helena>>

Guldskimrande svart spetskjol från InWear by Helena >>
 

 Top med grafiskt mönster i
svart och beige från Day Birger et Mikkelsen >>

Cremefärgad byxa med lite kortare ben 

från Day Birger et Mikkelsen >>
X

Svart top där framstycket täcks
av korta "fransar" från Baum und Pferdgarten >>

Svart tight skinnbyxa med stretch
från Day Birger et Mikkelsen >>
DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/TREAT YOURSELF

Fest

 
Hör du till dem som påbörjar julklappsinköpen redan i augusti? Eller springer du runt på stan i sista minuten? Oavsett är du värd att ge dig själv en klapp i år. En fin klänning, kappan som räcker över hela våren eller ponchon som du längtat efter. Behöver du fler argument? Låt stilkonsulten och TV-stylisten Hedvig Andèr guida dig till sina julklappstips. Som nu kan bli dina.

 

Hedvigs julklappar

1. Klänning från DAY Birger et Mikkelsen
"Sköna 70-talsvibbar i jul och en bit in på nästa år. Bär klänninge över byxor i vinter, ursnyggt. Och solitärt när ljuset återvänt."

>> Shoppa här


2. Mönstrad Blus från Bitte Kai Rand
"Så snygg. Och förlåtande. Som alltid med Bitte Kai Rands kläder. Du som redan älskar Bitte, vet. Ni andra; våga prova. Bär blusen till svarta byxor och gärna svarta pumps, men välj ljusa strumpor i pumpsen."

>> Shoppa här

Hedvigs julklappar

3. Kappa från Hedvig Stockholm
"Bär den som en längre kavaj nu i vinter och låt den sedan byta skepnad till den perfekta vårkappan. Användbar, snygg och med en alldeles egen stil."

>> Shoppa här


Hedvigs julklappar 

4. Byxor från Turnover och stickad tröja från In Wear
"Perfekta byxan för dig som är lite rund. Och med en skön stickad tröja blir det den perfekta outfiten för alla glöggmingel och afterwork-kvällar som väntar nu i december."

>> Shoppa tröjan här

>> Shoppa byxorna här

Hedvigs julklappar

5. Röd klänning från Camilla Thulin
"Självklart ska du välj rött. Julens alldeles egna färg. Camilla-klänningarna som hämtat sin inspiration från klänningsdrottningen herself, Diane von Fürstenberg, sitter ursnyggt på nästan alla. Inte minst på dig som är timglasformad."

>> Shoppa här

Hedvigs julklappar 

6. Jumpsuit från House of Dagmar
"Ett av vinterns allra mesta festplagg. Denna jumpsuit från Dagmar är betydligt mer förlåtande än många andra tack vare sin omlottskärning. Kräver skor med klack."

>> Shoppa här

7. Spetsblus från Baum und Pferdgarten
"Spets är hetare än någonsin. Och ja, du vågar välja en genombruten blus. Till svarta byxor och med ett svart linne under. En outfit för alla kroppar. Även din."

>> Shoppa här

Hedvigs julklappar

 8. Byxkjol från Bitte Kai Rand och blus från Baum und Pferdgarten
"En Bitte-byxa för dig som vill sticka ut lite, inte minst om du väljer att bära den med ett par kängor. Och den skira knytblusen från Baum und Pferdgarten. Stoppa gärna ned den i byxkjolen, snyggt eftersom linningen är bred."

>> Shoppa byxkjolen här

>> Shoppa blusen här

Hedvigs julklappar

9. Klänningen från Turnover
"Ljusa plagg mitt i vintern? Absolut. Varför inte denna fina klänning från Turnover som är lätt A-linjeformad och därför faller fint över de allra flesta kroppar."

>> Shoppa här 

Hedvigs julklappar

10. Poncho från Part Two
"Ett måsteplagg. Bär den utanpå jackan eller kappan utomhus och behåll den som alternativ till kofta, inomhus."

>> Shoppa här

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN OCH PETER KNUTSSON
MAGASINET/SHOP WITH... CHRISTINA NYDAHL

Niklas Berglind TV4 och Melodifestivalen
S H O P  W I T H  C H R I S T I N A  N Y D A H L


 

Var hämtar du din inspiration?

– Mycket från New Yorks streetstyle. Det är roligt att vara hemma i Stockholm, det finns fantastiska designers här. Vill jag bli inspirerad åker jag till Södermalm, det ligger en skön chillad vibe över den stadsdelen.

Varifrån kommer ditt stora intresse för mode, kläder
och design?

– Som barn var jag obrydd, mamma klädde mig ganska preppy och det höll i sig en bit upp i tonåren. Jag hade en Ralph Lauren-period som jag helst vill glömma … (skratt) Men det är väl så, man måste igenom en massa faser för att utvecklas.

Hur är det att skriva om mode?

– Jag tycker om att vara uttrycksfull och deskriptiv, att skapa en bild och en känsla med text. Jag gillar att skriva på engelska, att vara som man säger snappy och punchy.


Niklas Berglind Metro TV4 och Melodifestivalen


Gör:
Studerat kommunikation och marknadsföring, jobbar som copywriter och redaktör för bland annat sajten Thatsup.se. Specialområden är mode och inredning.
Bor: Snart i Vasastan, Stockholm. Uppvuxen delvis i England, just hemkommen från flera år i London och New York. Familj: Föräldrar och pojkvän, plus några bonustillskott.
Intressen: Förutom modeintresset så går jag på gym, spelar tennis, dansar och åker skidor. Klär mig helst i: Sneakers, gärna Nikes höga Air Force One och läderbyxor. Mycket streetinspirerat just nu. Plagg jag köpt men aldrig använt: När jag var yngre gjorde jag flera dumma impulsköp. Men nu har jag etablerat min egen stil och är mer selektiv. Kvalitet före kvantitet. Men stil är så klart något som är under konstant utveckling.

 

Finns det något märke som du saknar hos Hedvig Showroom och som du tycker skulle passa in?

– Barbara Bui är intressant, med henne rör man sig från det lite damigare till de tuffare tonerna. Vanessa Bruno är lite sådär boho-chic och passar en ganska bred publik, både 20-åringar och 50-åringar kan bära hennes kläder. Det franska märket A.P.C skulle vara perfekt att ha med, jag är förtjust i deras enkla sofistikerade plagg.

Vad gillar du mest med att shoppa via nätet?
– Det är en fantastisk lyx, jag tycker inte om att trängas med folk på stan. Man slipper passa butikens öppettider och dessutom finns alla märken tillgängliga. Det är roligare att browsa hemma i soffan än stressa runt på stan, helt enkelt.

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: VIKTORIA HANSÉN BILD: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/SHOP WITH... NIKLAS BERGLIND

Niklas Berglind Stylist
N I K L A S  B E R G L I N D - SHOP WITH

Niklas Berglind stylist

 

 ”Det är ett jävla ös” säger han med andan i halsen. Niklas Berglind är i full fart med att få artisterna att se fabulösa ut för Melodifestivalen 2016. Samtidigt uppdaterar han
sin blogg och tipsar om mode i TV4. 
Med ett exakt gehör för samtidens trender är det inte så konstigt att Niklas är eftertraktad av både kändiseliten och så kallat vanligt folk.   

 

Niklas Berglind, berätta lite om ditt tänk bakom de outfits du valt för Hedvig Showroom!

– Framför mig ser jag en modern kvinna som är medveten i sina val, men som inte har tid att shoppa. Hon har både barn på dagis och skola och en karriär. Jag har valt ganska enkla plagg som går att kombinera med varandra. Det är inte ”oj vad jag shoppat på rean-grejer” utan mer basplagg. Det låter kanske inte så kul – men det är en säker stil!

Vilka plagg ska man alltså satsa på om man är den här kvinnan med ganska begränsad tid i sitt liv?

 – Kläder som funkar hela dagen, jag vill inte göra någon uppdelning mellan finkläder och vardagskläder. Plagg som du kan sätta på dig på morgonen och som funkar hela dagen, allt från möten till after work. Bygg upp garderoben med en vit skjorta, en bra klänning, en lite längre kavaj, ett par skinnbyxor och ett par snygga klackar som du kan ha i handväskan!

Hur ska man tänka kring färger och material i den här basgarderoben? 

– Lägg lite krut på att välja bra material som håller länge och som faller fint och ger en synlig siluett. Det kan vara väldigt vackert med en monokrom färgskala, det kan ge upplevelsen av en slankare siluett. Ton i ton är också väldigt snyggt. 

Niklas Berglind, vad inspireras du av?
– Jag tittar på min samtid. Och så inspireras jag mycket av att resa. Modemagasin tittar jag aldrig i längre, med Instagram har allt blivit så mycket mer demokratiskt, världen har krympt och jag kan följa en kille i Texas eller i Kenya som har en stil som jag gillar. Det är på gatan som det intressanta händer, i den stökiga, röriga samtiden.


Niklas Berglind stylist

 

Gör: Stylist, moderedaktör på QX, bloggar på Niklas.metromode.seBor: Gärdet, Stockholm. Familj: Gift. Aktuell: Just nu stylar jag Melodifestivalen 2016, det är ett jävla ös. Klär mig helst i: Säsongsbaserat. Nu under hösten i en schysst rock, snygga jeans, boots och säsongens hetaste plagg: polotröjan. Plagg jag köpt men aldrig använt: Ett par discoshorts som jag köpte i New York efter tre glas vin. Jag trodde jag skulle sätta trenden hemma i Stockholm, men jag har inte använt dem än på sju år.

 

Niklas Berglind, vilka plagg vill du själv inte vara utan i höst? 

– Rocken är jätteviktig. Man kan kombinera den med sneakers eller snyggskor, det finns rockar för alla tillfällen. Går jag och fikar med grabbarna väljer jag en lite ledigare, en med mer borstad textur. Och så en polotröja under rocken, det tycker jag om, då är man både varm och snygg! Polotröjan är ett plagg man kan klä upp eller ner. Det är schysst med kavaj till, då är man klädd hela dagen. 

Vilket plagg skulle du rädda först om det började brinna i garderoben? 

– Duffeln som jag ärvt av pappa. Det är en Gloverall från 1981 som har hängt med hela mitt vuxna liv. Den har åkt ut och in på kemtvätten många gånger. Jag älskar den!

Vad gillar du med att shoppa på nätet, Niklas Berglind? 

– Det är så bekvämt! Nu för tiden är det så fin grafik att man ser alla plagg ordentligt. Dessutom ser jag något positivt i att folk börjar mäta sin kropp och inte stirra sig blind på storlekar. Att inte behöva åka till Paris för att handla är ju också helt underbart, att kunna surfa in på en fransk modesajt och bara handla. En tjänst som är fantastisk är att vissa sajter har en stylist som hjälper dig, de ringer upp och så får du berätta vad du behöver. En personal shopper på nätet helt enkelt. Sen får du allt hemskickat och får prova i lugn och ro, och passar det inte är det bara att returnera. 

 

Niklas Berglind Shop with

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: VIKTORIA HANSÉN BILD: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/2NDDAY - COOLT OCH KAXIGT


Cashmeretröja från 2nd Day
Marinblå lång tröja i en ljuvligt tunn cashmere >>

Urbant och coolt. Kläder för den metro-politiska bohemen. Hjärnorna bakom den kaxiga estetiken hos det danska märket 2ndDAY är det svenska powerteamet inom design – 
Åsa Göransson och Fredrik Blank.
Och inspirationen kommer från
två kvinnliga hjältar.

 

 

2nd DAY kan beskrivas som DAY Birger et Mikkelsens lillasyster. Lite tuffare och lite vildare. Men självklart är det en lillasyster som vet hur man för sig när det väl gäller, märket har samtidigt en sorts rå elegans över sig. 

Kvinnliga hjältar
Själva säger Göransson och Blank att de bland annat inspirerats av hjältinnorna Amelia Earheart, den första kvinnliga piloten som gjorde våghalsiga långflygningar, och Valentina Tereshkova, som var det första kvinnan i rymden.

Tydliga mönster
Influenserna syns tydligt i allt från flygarjackor till tygernas mönster. Göransson och Blank är alltså märkets creative directors och ansvarar för allt kreativt arbete samt leder hela designteamet för höstens säsong. De har tidigare framgångsrikt satt stilen för Tiger of Sweden samt skapat det egna märket Blank.

 

 


Plagg från 2nd Day

Rosa, rundringad tröja i mjuk cashmere >>

Paljettkjol med abstrakt mönster >>


Svarta jeans från 2nd Day

Skönaste jeansen i svart med dekorativa zippar >>

Geometri och konst
Förutom de progressiva kvinnorna hämtar Göransson och Blank sin inspiration från konstens värld. De nämner såväl klassiker som Reuterswärd och hans omöjliga geometriska figurer som den brasilianska konstnären Lygia Clarks färgpalett när de talar om varifrån de får sina impulser.

Färgerna kärna i 2nd DAY
I höst och vinter ser vi till exempel stark cerise kontrastera mot vitt och svart. Också blått, orange och läppstiftsrött finns kombinerade i djärva blockformationer. Åsa Göransson menar att färgerna är en stor del av kollektionens DNA, alltså själva kärnan i märket.

 Jacka i ull från 2nd Day

Tunn kappa / jacka i lätt filtad, stickad ull >>


Klänning från 2nd Day

Klänning i enkel rak modell med effektfulla
blockfärger i marin, vin och beige >>

Läder och jeans är ett par av de material som utgör grunden som 2nd DAY vilar på. Jeansen är särskilt uppskattade hos kunderna för att ha en perfekt passform. Från och med i höst hittar du alltså 2nd DAY här hos oss på HedvigShowroom. 

Välj med omsorg
Men det är inte bara estetiken som står i fokus för Åsa Göransson. För henne är det också viktigt med modets hållbarhet, hon hävdar att det till och med har utkristalliserats som en trend att man köper plagg som håller över tid. Visst kostar det mer, men i gengäld kan man bära plagget flera säsonger. Välj med omsorg, är hennes uppmaning.

 Top från 2nd Day

Lite längre topp i något tjockare tyg med fint, tungt fall >>


Cashmeretröja från 2nd Day

Hallonröd, rundringad tröja i mjuk cashmere >>Stickad tröja från 2nd Day

Grovstickad, tjock tröja i vacker dovt blå >>

Absolut skönaste jeansen i en fin mörk denim med snygga slitningar >>


Kjol och cashmeretröja från 2nd Day

Svart kjol i scuba med vacker skärning >>

Vintervit i tröja i mjukaste cashmere >>DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/KLÄDD FÖR NOVEMBER


Höstkläder och vinterkläder

I kunglig ägo sedan 1400-talet och en oas mitt i storstadsvimlet. Som gjord för promenader alla tider på året, med kärleken, med familjen och bästa vännen. Slink in på ett av alla fik för choklad med vispgrädde och långsamma samtal och njut av lugnet och naturen.

 

Höstkläder

November. Förutsägbar, i väntan på eller kravlöst skön? Njut av tiden då det går att göra ingenting, bjud in till fest eller häng länge över en brunch. Andas in, innan kylan slår till på allvar och låt själen få sin dos av natur och kultur. Här är plaggen för november, månaden emellan.

 

Poncho House of Dagmar

Jaguardvävd poncho från Dagmar >>
XX Turnover kofta

Generös kofta, i mörkt grå mohair
från Turnover >>

 

Stylein kappa

Kappa i tjock mörkblå ull från Stylein >>Turnover kofta i blått med halsduk

Tjockt stickad kofta med v-ringning
från Turnover >>

Stickad, tjock och mörkblå halsduk
från Turnover >>
XX Turnover kappa i mohair

Kappa i ljust pärlgrå mohair med stor krage
och dold knäppning från Turnover >>

  Kort kappa i ett tjockt, mycket skönt och lätt material.
Från Baum und Pferdgarten >>

Sportig, grön rock/kappa i lite utställd "parkas"-modell
från Hedvig Stockholm >>

För snart sex år sedan blev Moderna Museet två och Malmöborna, och alla vi andra, fick möjlighet att njuta samtidskonst i kanske en av Sveriges allra vackraste utställningslokaler, John Smedbergs elektricitetsverk från 1901. Alltid värt ett besök.

 Elegant, tätstickad kappa/kofta med svart mönster på grå botten.
Från Vanessa Bruno >>

 Polo i cremefärgad, ullig alpackaull
från Vanessa Bruno >>
XX

Grovstickad, tjock och lång kofta
i mohair från 2nd day >>

Tunn kappa/jacka i lätt filtad, stickad ull. Från 2nd Day >>

 Stickad, lång cardigan med mönster i
svart på en offwhite
botten. Från Baum und Pferdgarten >>
XX

Kofta i bouclé med lite mohair i
blyertsgrått. Från In Wear >>

Mellangrå, stickad långkofta med fickor. Från Part Two >>
Är du skåning på besök i storstaden? Då ska du gå till Riche för gåsen och svartsoppan. Eller för allt fantastisk som sitter i väggarna. Sedan mer än hundra år är detta tummelplatsen för makt- och kulturelit, de hippaste hippa, gamla rävar och helt vanligt folk. 

Tunt stickad, svart polotröja med
vackra detaljer. Från Part Two >>
XX

Klänning med ett abstrakt mönster

i marin och dov plommon.
Från Baum und Pferdgarten >>

Klänning med effektfulla blockfärger
i marin, vin och beige. Från 2nd Day >>
XX

Tunn top i mörkt grå melange
med draperad krage. Från Part Two >>


Klänning i figurnära modell med rund halsringning
och kort ärm. Från Turnover >>

 Boleroliknande jacka i faux fur. Holkärm,
rundhalsad midjekort och med resår baktill.
Jackan kommer från Dagmar >>

 Lång, svart kofta med slitsar i sidorna
och fickor fram. Från Turnover >>
XX

Mörkt blå, stickad jacka i
"bikermodell" från  Dagmar >>

Svart klänning med lång ärm från Baum und Pferdgarten >> 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/TURNOVERSvart, blått och grått. Höstens färgskala är kanske den vackraste,
inte i sig men med alla sina nyanser. Himmelsblått och morgondimma. Svärtan som lyfter farm det ljusaste ljusa. Gråskalan med allt sitt lugn. Turnover har tänkt åt dig. Och åt oss. Mixa fritt och hitta din alldeles egna nyans. Allt hör samman. Och passar ihop. Välj en grå kjol i filtad ull
som bas. Eller en sidenblus med stänk av blått. Kanske en kappa som värmer och ger ljus. Hundra nyanser av blått, grått och svart.
Turnovers snyggaste höst.

 Mönsterstickad väst med polo >>
xx

Långkofta med slitsar i sidorna >>

 Kappa i ljust pärlgrå mohair >>

 Tunn, mjuk topp med liten polokrage >>

Anthracitgrå tröja i skön ull >>
xx

Långkofta i mörkt grå mohair >>

Klassisk, vit skjortblus >>


 

 Öppen poncho/sjal i dovt olivgrönt med bred svart kant >>

Kjol i filtad Ull >>

Polo i en oversized modell
med halvlång ärm >>
xx

Pärlgrå sidentopp >>
Stickad, grå väst i mohair
från Vanessa Bruno >>
 

 Lång sidenblus med dold knäppning >>
xx

Tjockt stickad kofta med v-ringning >>

 Stickad  mörkblå halsduk med fickor >>

 Marinblå sidenblus med v-ringning >>
xx

              Rundringad, slät cardigan i en
              melerad, mellangrå färg >>


     
DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/KURVIG? HÄR ÄR DIN GARDEROB

 


 

Det är många av oss som har en yppig kroppsform, det vill säga vi har lite mer
kurvor och i bland mer volym över magen. Tänk, som alltid, på att betona det som är fördelaktigt. Om du är kurvig mera åt timglasformen, kan det vara bra att
lyfta fram det med ett skärp i midjan eller en omlottklänning. Är du kurvig och
har mer volym över magen, är urringningar och längre tunikor ett sätt att förlänga och ”smalna av” kroppen. Läs gärna mer om detta i vår Stilguide!


 
Enkelt brukar man säga att antingen klär man i varma färger, som gula och
röda, eller i mer kalla, som blått och grönt. och det är framförallt färgen på din hy som avgör. Här har vi plockat ut en användbar och passande höstgarderob till dig som är kurvig och klär bäst i kalla färger.

 

 Kappa
från Baum und Pferdgarten
Top från Hedvig StockholmTunika från Bitte Kai Rand

Byxa från Part TwoKofta/Jacka från Turnover


Tunika/Klänning från in Wear


Skjorta från Bitte Kai Rand

Klänning från Hedvig StockholmSidenblus från Turnover
Top från Bitte Kai Rand

Byxa från Bitte Kai Rand

Sjal från In Wear

 


. . . 

Ju äldre vi blir, desto mer pigment förlorar vårt skinn och därför kan man
säga att de flesta klär i mer varma toner när man kommer allt längre från tonåren.
Här har vi plockat ut en användbar och passande höstgarderob för dig som
är kurvig och klär bäst i varma färger.

 Poncho från TurnoverTunika från Hedvig Stockholm
Byxa från Turnover
Klänning från Camilla Thulin


Sjal i ull
från Day Birger et Mikkelsen
Tunika från Bitte Kai RandBlus från In Wear

Sidenblus från TurnoverKlänning från
Hedvig Stockholm


Sidenblus från
Baum Und Pferdgarten
Sidentop från DayCardigan från
Day Birger et MikkelsenMockabyxa från Stylein
DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/VÄRM DIG!Äntligen får vi dra på oss något stickat.
En tröja, en poncho, en polo, cardigan eller långkofta. Vilken av dem kan du inte vara utan? Troligen behöver du alla fem, för vintern är lång
och kall. I år räknas dessutom den stickade tröjan som ett av säsongens it-plagg, det plagg som
bör finnas i alla garderober.Stickad tröja men hålmönster
från Hoss IntropiaPolo i alpackaull
från Athé Vanessa Bruno

Stickad tröja i offwhite
från Dagmar


 
1. Ljust beige polotröja i merinoull från dagmar >>   

2. Tunt stickad polo från Part Two >>


3. Ribbstickad polo från Stylein >>     4. Tunn, mjuk polo från Turnover >>
Stickad tröja i merinoull
från StyleinMönster stickad tunika/klänning
från In Wear

Marinblå cashmerepolo
från 2nd Day


 Sjal från Day Birger et Mikkelsen

Lång marinblå halsduk
från Turnover
Mönstrad sjal från In Wear

 Poncho/Sjal från Turnover
Poncho i ull från Part Two

Mönstrad poncho från Dagmar


Långkofta i mohair från Turnover

Kofta från In WearCardigan från Day Birger et Mikkelsen


Kofta i bouclé från In Wear

Cardigan från Day Birger et Mikkelsen


Kofta i glittrig lurex
från Day Birger et Mikkelsen


DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/NYTT OCH EFTERLÄNGTAT - VANESSA BRUNO ATHÉ

  

Hon föddes rakt in i modevärlden i Paris. Med en supermodell till mamma och en pappa som drev ett känt modehus, var framtiden utstakad. Som 15-åring fick Vanessa Bruno sina första modelluppdrag och hon provade även på skådespelaryrket.

Ville mer
Modellandet förde henne till Kanada och det var där hon insåg att stå framför en kamera inte var nog. Hon ville skapa själv. Och så blev det. Med rätt partners och hårt arbete lyckades hon ganska snart etablera det numera hett eftertraktade märket som bär hennes namn.

Första kollektionen kom 1992 och tre år senare systermärket Vaness Bruno Athé, ett märke som vi är mycket stolta över att kunna presentera på HedvigShowroom.

Cool, sofistikerad stil
Vi har sneglat länge på just Vanessa och hoppas ni ska tycka lika mycket om hennes coola sofistikerade stil som vi gör. Plagg som ger en känsla av Paris och flärd utan att vara svåra att bära.

Världen över älskar hennes enkla, moderna och romantiska approach. En design som är feminin trenidig och sexig med ett stänk av bohemian.

 KLÄNNING I SIDEN

    SE OCH SHOPPA >>

KLÄNNING I SVART SIDEN

   SE OCH SHOPPA >>

STICKAD TRÖJA

    
SE OCH SHOPPA >>

xxxxxxx

KLÄNNING I SIDEN

    SE OCH SHOPPA >>
BLUS I BOMULSSPETS

    SE OCH SHOPPA >>

jgdfkljgklödfjkldfjlk

 Hollywoodkärlek. Reese Whiterspoon, Anne Hathaway och Nicole Kidman är tillsammans Cate Blancehett, Kisten Duns och Gwyneth Paltrow några av de Hollywoodstjärnor som mer än gärna klär sig i Vanessa Brunos plagg. 

 STICKAD TRÖJA

    
SE OCH SHOPPA >>

jkfdlfjkdljfklöjfklöjKLOCKAD KJOL I FILT

    
SE OCH SHOPPA >>


STICKAD VÄST I MOHAIR

    
SE OCH SHOPPA >>


xxxxxxx

SVART TOP I SIDEN

    
SE OCH SHOPPA >>
l

POLO I ALPACKAULL

    
SE OCH SHOPPA >>


MÖNSTRAD KAPPA/KOFTA

    
SE OCH SHOPPA >>

 

 
DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/SHOP WITH... REBECCA LOEPER
Varifrån kommer ditt intresse för mode och design?
– Det började när jag var liten. När jag fyllde fyra eller fem fick jag ett jättestort paket av min moster. Min morbror sa att det var en pressad elefant! Jag älskade att sy och i paketet låg massor av fina tygbitar. Jag växte upp i en liten stad, det kom en enda engelsk Vogue till Konsum och den köpte jag.

Var hämtar du din inspiration?
– Den hittar jag hos mina vänner och när jag reser. Idag är vi översköljda av mode, det finns otroligt många modebloggar, det har lite förlorat sin glans. Människor jag möter är en större insipirationskälla för mig. 

Berätta hur du tänkt kring de outfits som du valt för Hedvig Showroom!

– Jag valde helt enkelt det jag blev kär i! Jag tycker om det rena och enkla, det får gärna vara ett fint hantverk.

Vilka plagg vill du absolut inte vara utan i höst och vinter?
– En stor härlig polo, långa vida byxor och en krispig, fräsch skjortblus.

Hur går dina tankar kring stil?
– Som ung byter man ju stil ofta för att hitta sig själv, men med åren har de flesta byggt någon form av bas som man känner sig bekväm med utifrån hur man lever och vem man är. Basplaggen kan gärna få vara av lite högre kvalitet så att de håller mer än en säsong. Sen kan man gärna komplettera med några mer trendiga och kul plagg och asseccoarer. Man ska självklart våga gå sin egen väg och stå för den stil som speglar den egna personligheten.

 

Namn: Rebecca Loeper Bor: Östermalm, Stockholm. Gör: Inredare och stylist. Familj: Gift och har tre barn, 15, 17 och 19 år. Intressen: Mode, inredning, konstupplevelser, springa. Klär mig helst i: Vida långbyxor, ärmlös top, högklackat och någon accessoar. Plagg som jag köpt men aldrig använt: Jag är oftast välplanerad när det gäller mina inköp så det händer väldigt sällan. Kanske om jag är bjuden till någon outlet, då kan det åka med ett plagg som jag redan då vet att jag inte kommer att använda.

 

Vad är fördelen med att handla på nätet?
– När man väl hittat sina favoritmärken så är det enkelt och bekvämt, inte minst om man är ute efter något specfikt inför en fest eller liknande. På HedvigShowroom får man dessutom bra hjälp med urvalet, det är inte en djungel av klänningar eller byxor, plaggen presenteras på ett lättillgängligt och inspirerande sätt.

Vilka av våra märken tycker du bäst om?

– Vanessa Bruno och Baum und Pferdgarten är härliga märken, de har kläder med  egna uttryck och en tydlig karaktär. Sent omsider har jag upptäckt Turnover, som jag känt till som märke, men aldrig riktigt tittat noggrannare på förrän nu. Turnover har fina kvaliteter och bra prisbild.

Finns det något eller några märken som du saknar och som du tycker skulle passa in?
– FWSS, ett klassiskt, enkelt och behagfullt märke och kanske också några handplockade plagg från Sonia Rykiel och Cacharel så man kan drömma sig bort till Paris.

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: VIKTORIA HANSÉN BILD: TOBIAS BJÖRKGREN
MAGASINET/NYASTE NYTT FRÅN SPANIEN

 


Sidenklänning

b


 BlusSpetstoppLångklänning i sidenchiffongKlänningStickad tröjaSidenblusPärlgrå toppSidenbyxaStickad tröja 
F L E R  F A N T A S T I S K A  P L A G G  F R Å N  H O S S  I N T R O P I A >>

      

 
DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/ATT BLI MED BAS

 

 

 

Vi behöver alla bli med bas. Inte minst nu när vi står mitt i säsongsbytet
med alla nya trender som pockar på uppmärksamhet. Det må låta trist, men
din bas är nyckeln till ett enklare klädliv och en snyggare stil.
En smart garderob som fungerar alla dagar i veckan. Oavsett om du ska
på viktiga möten, resa bort eller på after work med bästa vännerna.

Visst krävs det lite eftertanke och arbete att bli med en bra bas, men den insatsen har du igen. Låt oss guida dig till det som kan vara början på din nya snygga stil. 
 

Börja med några av de klassiska färgerna som vitt, svart, grått och denim.
Eller välj en annan färgskala, men låt den inte svälla ut. Alla plagg ska enkelt kunna matchas med varandra. Låt accessoarna sätta pricken över i, byt ut detaljerna
i stället för att mixtra med din bas så kan du så småningom komma undan
med några få nya plagg vid varje säsongsbyte.

Glöm inte bort dina fötter, ett par skor är en viktig del av din look. Men du
behöver inte alls så många par som du tror. Ett par snygga promenadskor, gärna lite grövre och ett par sneakers tar dig långt. Både är perfekta för att klä ner
ett plagg och göra dig bekväm. Byt till festskor med klack och
jobbstassen blir till något annat. Ett par stövlar och regn- och ruskskor
gör din sko-garderob komplett under höst och vinter.
På sommaren lägger du till ett par sandaler. 
Två par byxor och två kjolar, mer behövs inte som bas för underkroppen.
Och ett par jeans, förstås. Stressa inte när du väljer jeans, känner du dig
vilsen ta gärna hjälp av vår jeansguide. Både denim och svarta passar till allt,
välj det du gillar bäst. Detsamma gäller snyggbyxor. Vill du känna dig lite tuffare kan skinn eller mocka vara ett alternativ men ett par kostymbyxor eller
liknande bör  ingå i din bas.  
Enklare toppar och annat som är mer av en förbrukningsvara kan gärna få
vara lite billigare, men det kan värt att lägga en slant på en snygg skjorta
som funkar både till vardags och fest. Med fyra överdelar kommer du långt.
En t-shirt, en skjorta, en stickad tröja eller kofta och en collegetröja.
Alla kan bäras allround och byta sammanhang beroende på vilka
underdelar och skor du väljer. 

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/SEPTEMBERS SNYGGASTE STYLESDilba Poncho, Gust Polo och Adira skinnbyxor från House of Dagmar.Cardigan och stickad halsduk från Turnover. Ranger ribbad polo från Stylein.

Columbia Cardigan från Baum und Pferdgarten och Mila cashmerepolo från 2nd DAY.


Spry Cardigan från DAY Birger et Mikkelsen, Mila Cashmerpolo från 2nd DAY och mockabyxor från Stylein.Danika kappa från Baum und Pferdgarten, Malla sidentop från Baum und Pferdgarten
och Alice jeans från Part Two.

Mary mohairkofta från 2nd DAY och sjal från DAY Birger et Mikkelsen.
Abigail poncho från Part Two, Mila cashmerepolo från 2nd DAY och Jolie Roben jeans från 2nd DAY.


Django jacka och Doline polo med snörning rån Athé Vanessa Bruno.

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/TURNOVER_AW15

Sidenklänning

Sidenblus

 Sidenblus

xxxxxxxxx

Sidenblus

Skjortblus

Sidentop

xxxxxxxxxxx

Sidenblus


HÄR HITTAR DU HELA HÖSTKOLLEKTIONEN   A W 1 5   FRÅN TURNOVER >>


Stickad kofta/jacka
Poloväst

xxxxxxxxxx

Tröja i ull

Kjol i "filtad" ull

Kappa i mohair


HÄR HITTAR DU HELA HÖSTKOLLEKTIONEN   A W 1 5   FRÅN TURNOVER >>
DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/HITTA DINA FAVORITJEANS


Aryann Jeans från Part TwoAlice Jeans från Part TwoJennifer Jeans från In Wear
Jolie Roben Jeans från 2nd Day
Arelis Jeansjacka från Part TwoMolara Jeans från Dagmar


DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/PÅ VÄG TILL JOBBET

Working Girl_AW15

 Sommaren vill inte ta slut detta år och kanske har du avvaktat att fixa till
din jobbarderob. Då är det hög tid nu. Vi har valt ut de fyra måste-plaggen på
jobbet hösten 2015. Ponchon, sidenblusen, polon och långkoftan.


DÄRFÖR ÄLSKAR VI PONCHON. Förra höstens stora trendsnackis har nu klivit in i garderoben hos många av oss. Men man kan aldrig få för många. Använd som tröja inomhus på jobbet och polo utomhus, på väg dit. Snyggt oavsett. 

 Dagmar


Part TwoPart Two


Part Two

DÄRFÖR ÄLSKAR VI SIDENBLUSEN. Ett givet IT-plagg. Och lite av dess popularitet kan vi skylla på skådespelaren Gillian Andersson som bar den genom hela TV-serien "In the Fall" häromåret. Användbart jobb-plagg? Gissa!


                                   
                                   Turnover

                    

                                 Hoss Intropia

                     
               

                                  Turnover

                  Baum und Pferdgarten
Part Two


Turnover

                     


DÄRFÖR ÄLSKAR VI POLON. Storpolon eller den mer ordinära är utan tvekan ett av de allra viktigaste plaggen hösten 2015. Du lär se den på gatorna både i Ystad och i Umeå. Och på ditt jobb, förstås.Dagmar


StyleinTurnover
Stylein


Hoss IntropiaVanessa Bruno AthéPart Two


Vanessa Bruno Athé


DÄRFÖR ÄLSKAR VI LÅNGKOFTAN. Det finns många skäl till att långkoftan är given bland höstens måsten. Inte minst för dess förmåga att slanka siluetten och som alternativ till kappa. Eller som värmande alternativ till kavajen.Baum und Pferdgarten


2nd Day

Vanessa Bruno Athé


Part Two

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/BAUM UND PFERDGARTEN - NYTT MÄRKE

Baum und Pferdgarten

Baum-und-Pferdgarten_aw15

Lekfullt på gränsen till ironi, men alltid med en tanke och ett budskap. Och aldrig, aldrig mainstream. Baum und Pferdgarten, redan där i namnet finns humorn, cabarékänslan och ja, lekfullheten som följt med genom alla kollektioner sedan starten i Köpenhamn för drygt 15 år sedan. Det danska urpsrunget borgar för kvalitet, designkänsla utöver det vanliga. Och tradition.


Baum-und-Pferdgarten_aw15


Den perfekta mixen av avant-garde och klassiska silhuetter. En blandning som tycks tilltala inte bara oss på HedvigShowroom, utan även Kronprinsessan Victoria som valde en kjol från Baum när det var dags att fira Sveriges Radios 90-årsdag häromkvällen. 
Bakom Baum und Pferdgarten finns duon Rikke Baumgarten och Helle Hestehave. Tillsammans tog de klivet direkt från designutbildningen till ett eget märke som får danska stjärnor att vallfärda till visningarna. Och modepressen applåderar. Senast var det brittiska Harpers Bazaar som pekade ut Baum und Pferdgarten som ett av de absolut mest intressanta skandinaviska klädmärkena.

 
Baum-und-Pferdgarten_aw15


Baum-und-Pferdgarten_aw15

Namnet Baum und Pferdgarten kom till som en humoristisk sammansättning av grundarnas båda efternamn, Baumgarten och Hestahave. Lite nyckfullt kan tyckas, men fullt medvetet. Det är här de vill befinna sig, mellan nyckfyllhet och harmoni. Höstens kollektion är inget undantag. En klänning som i sin enkelhet kan stylas till fulländning, en kjol to die for samt stora härliga blommor. Kontraster, starka färger och karakteristiska tryck. Baum-und-Pferdgarten_aw15


Baum-und-Pferdgarten_aw15

Baum und Pferdgarten är märket som tog fram en alldeles särskild t-shirt för att fira hundraårs-jubileet av den kvinnliga rösträtten i Danmark. Vårens kollektion kommer att vara en hyllnng till Patti Smith och man har hämtat inspiration från hennes bok "Just Kids". Tydligare än så kan det inte sägas, 70-talet tar plats hos Baum und Pferdgarten. Liksom starka, sjävlständiga kvinnor.

 
Baum-und-Pferdgarten_aw15


DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/AUGUSTIS BÄSTA KOMBOS

 

Semestern är över för denna gång. Jobbet kallar och garderoben kräver annat än shorts och tunna sommarklänningar. Inte riktigt redo för höstkläderna? Satsa på ett eller ett par snygga plagg från de nya kollektionerna och kombinera med sommarens REA-fynd. 
REA: Top med grafiskt mönster från In Wear  >>
            REA: Ärmlös top från In Wear >>    


AW 15: Vit sidenblus från Turnover  >>             REA: Vita jeans från In Wear >>     


AW 15: Jeans från In Wear >>            AW 15: Jeansjacka från Part Two >>     

AW 15: Svagt guldbrun T-shirt från In Wear >>            REA: Sidentop från Turnover >>     

AW 15: T-shirt från Part Two >>
            REA: Tröja med grafiskt tryck från Dagmar >>     


AW 15: Mönstrad sidenblus från Turnover >>           REA: Mörkgrå jeans från 2nd Day  >>


AW 15: Svarta jeans från Part Two >>            REA: Mönstrad top från Part Two >>     

AW 15: Tröja  med grafiskt tryck från Part Two  >>

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/AW15 - SNEAK PEAK
Äntligen finns Baum und Pfergarden hos oss här på HedvigShowroom. Vi har haft ögonen på detta spännande danska märke en tid och nu kan du shoppa snygga, sköna plagg med en alldeles egen edge. Bakom märket finns de båda modeskaparna Rikke Baumgarten och Helle Hestehave som mitt i pulsen, i hjärtat av Köpenhamn skapar ett mode för dig som gillar färg, mönster och vågar blanda och mixa för en alldeles egen stil.

 

 KlännigKjolSidenblus

DAY Birger et Mikkelsen är ett favoritmärke hos många av er och nu är det dags att presentera deras systermärke, 2nd DAY. Ett märke med lite kaxigare touch än sin storasyster, med jeans, skinn och skräddarsytt som sticker ut, som främsta kännetecken. Det stickade har också en given plats och redan nu har du chansen att hitta din favorittröja att bära när höstkylan kommer smygande. Och mer kommer inom kort, så du som redan är DAY-fantast. Håll utkik.

 Tröja Kofta

KlänningDe första Turnover-plaggen har börjat dyka upp hos oss och sensommargarderoben kan därmed ta form. Få varumärken är så enkla att kombinera som Turnover, såväl plaggen sinsemellan som med de kjolar, skjortor och tröjor, som redan finns i garderoben. Som vanligt med Turnover kommer du att hitta såväl höstens snyggaste workwear som vardagens allra skönaste outfits. Redan nu finns flera smakprov, passa på att shoppa dina favoriter innan någon lägger beslag på dem.

 KjolSidenblusPolovästDansk design. Här finns alltid ett likhetstecken med kvalitet, nytänkande och kreativitet. Så var det för snart 50 år sedan när In Wear gjorde succé över en natt, med sin feminina, urbarna och coola look. Och så är det idag. In Wear fortsätter att glädja oss med plagg för vardag likväl som för fest. Sköna, snygga och trendiga plagg. Klänninar, jeans och tröjor.

 JeansKlänningKavajHöstens kollektion från Part Two överraskar lite med plagg som sticker ut lite mer än vanligt. Att Part Two tagit ett stort kliv designmässigt om det råder ingen tvekan. Part Two är idag etaberlade på den internationnela modescenen likväl som här hos oss. Märket blev raskt ett av våra allra populäraste och vi är ganska så säkra på att ni kommer att ni kommer att gilla sensommarens och höstens plagg från Part Two.

 

 KlänningKlänning/TröjaJeans 

HÄR HITTAR DU ALLA HÖSTENS NYHETER >>

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/MATCHA VITT MED VITT

How to Wear Summer Whites


Vad är väl vackrare på sommaren än att klä sig i vitt.  Här får du våra bästa tips på hur du matchar det vita med ännu mera vitt. 

 

Tycker du att de vita klänningarna bara hör hemma vid altaret? Tänk om, men välj dina accessoarer noga. Snyggare än så här på solkysst hud, blir det knappast.Klänning från Stylein

Örhängen från Pipols Bazaar

Sidenskjorta kan knappast anses vara casual till skillnad mot denim. Tillsammans funkar de alldeles utmärkt genom arbetsdagen och afterworken med tejkompisarna. Glöm inte klackarna.Jeans från
Day Birger et Mikkelsen

Sidenblus från Stylein
Halsband från
Day Birger et Mikkelsen

Snyggaste semesterlooken får följa med in till stan, de där första skälvande dagarna. Innan vardagen hugger tag på allvar. Välj en luftig topp till den tajtare jeanskjolen och du får en vuxnare look. Addera bekväma skor och praktisk väska och ett armband som bryter av. 


Kjol från  In Wear


Top från Dagmar

Armband från Pipols Bazaar
Bag från DagmarMatcha offwhite med en krämigare ton och du förhöjer looken. Här i form av fantastiskt vacker blus med knyt. Bryt gärna av med ett par kolsvarta skor för en grafisk touch. 

 Blus från Baum und Pfergarden

Byxa från DagmarVäska från Ceannis

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/SNYGGAST TILL JEANS

 

 

Styla dina favoritjeans!
Älskade, älskade jeans. Tvättade en miljon gånger. Hur göra för att kunna använda dem jämt? Här får du styling-tipsen som uppgraderar dina favoritjeans till både kontorsplagg och festdito.  

 #1 Kavaj eller dressad jacka 

1) Jeans från Bitte Kai Rand     2) Kavaj från Part Two      3) Skinnjacka från Day Birger et Mikkelsen


4) Jacka från Dagmar      5) Skärp från Day Birger et Mikkelsen

 

#2 Mönstrade toppen


1) Blus från Stylein     2) Top från Turnover      3) Top från In Wear

 

#4 Långärmarde tröjan

1) Top från Dagmar     2) Tröja från Dagmar     3) Tröja från by Ti Mo
#5 Ljusa toppen

1) Top från Hoss Intropia     2) T-Shirt från Turnover      3) Bag från Dagmar     

4) Blus från Dagmar     5) Örhängen från Pipols Bazaar

 

 

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/DRÖMMER DU OM SEMESTER?
SOL OCH BAD. Snart, snart är det dags att packa resväskan för sol och bad. Vågar du chansa på det svenska vädret? Eller blir det en eller ett par veckor där solen garanterat lyser? Cannes och Nice är ju aldrig fel, Mallorca håller alltid stilen, detsamma gäller romantiska Italien med medelhavets pärla, Portofino i spetsen. Här friade Richard Burton till Elizabeth Taylor. Hur hon var klädd förtäljer inte historien, men vi har packat väskan som matchar både Portofino och de flesta andra badorter.


1)  Top från Dagmar        2)  Top från Dagmar       3)  Tunika/Klänning från Dagmar

4)   Skinnbag från Day Birger et Mikkelsen       5)  T-Shirt från Dagmar 

6)  Jeans från Day Birger et Mikkelsen


STORSTADSPULS. Är du en badkruka som hellre trampar asfalt och njuter en kaffe eller drink
under uteserveringens parasoll i Paris, Madrid eller möjligen Stockholm?  Varför inte testa London en sommarvecka? Shoppa, gå på musikal och häng på hippa barer. Njut svalkan i gallerier och muséer.
Här har du väskan som funkar genom storstadsdygnen. 

 

1)  Örhängen från Lily and Rose        2)  Top från Bitte Kai Rand

3)  Klänning från Day Birger et Mikkelsen       4)  Top från Day Birger et Mikkelsen

5)  Skinnjacka från S
tylein        6)  Byxa från Turnover
SKÄRGÅRDSHÄNG. En sommar utan en stund i den svenska skärgården, oavsett på vilken sida av landet, känns för många av oss lite fattig. Något mer avkopplande än att sola på klippor, leva båtliv och njuta av måsskrik, finns knappastt. Och det är sällan långt till en skärgårdskrog med den goda maten och drycken och umgänge med nära och kära. Och oftast är vädret bättre än på fasta land. Vi har packat den bekväma väskan för som fixar det mesta på vackra Utö eller annorstädes. 

 

 

1)  Jeans från In Wear        2)  Shorts från In Wear       3)  Klänning från Stylein

4)  Denimkjol från In Wear       5) Tröja från In Wear     

6)  Top från Part Two

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/DAGMAR - PRE FALL 2015

 Nu är den här, Dagmars Pre Fall kollektion med vackra, spännanden plagg som förhöjer trendkänslan hos dina sommaroutfits. Som alltid finns ett tydligt tema. Denna gång är det silkesmasken som får stå symbol för förvandling, coocooning spetsat med 70-talskänsla.

TopByxa

T-Shirt
Shorts 

Klänning


TröjaShorts
Klänning

TröjaByxaKappa

Top

 

 
 
 
 
DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/WEEKENDKLÄDD
Ska du hänga i stan i helgen? Oavsett om det är den berömda räkmackan På Gothia Tower i Göteborg, shopping med vänninorna i Köpenhamn eller tapas i Barcelona som är målet så är en slimmad basgerderob att föredra. Enkla, sköna, lättburna plagg som funkar fint både dag och kväll.
Använd vår fyrastegs-guide och sätt ihop din egen weekendgarderob.

 

1. BÖRJA MED...Top från Day Birger et MikkelsenT-Shirt från DagmarTröja från Dagmar

2. MATCHA MED...Jeans från Day Birger et MikkelsenByxa från Day Birger et MikkelsenKjol från Dagmar3. LÄGG TILL...Kappa från DagmarSkinnjacka från Day Birger et MikkelsenJacka från Dagmar


4. SÄTT PRICKEN ÖVER I...Sjal från DadmarBag från Dagmar


Örhängen från Pipols Bazaar

 

 


DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/TURN IT OVER MED TURNOVER


Plisserad kjol


Byxa

Sidenskjorta
Klänning

Jumpsuit
 
Lång cardigan

Top


Klänning


Top

Kjol

Top


ByxaTop

TopHÄR HITTAR DU TURNOVES ALLA PLAGG >>


 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/PASTELLKARAMELLER OCH SVARTVITA DRÖMMAR

 


Pastell hör våren och sommaren till. Så också i år då det finns gott om pastellfärger att
välja mellan. Inte bara bland plagg utan även accessoarerna har plockat upp denna trendfärg.
Vilken av pastellerna gillar du bäst, den rosa, ljusgröna, dovt lila eller ljusblå?


 

1. Top från Day,   2. Örhängen från Lilly and Rose,   3. Top från by Ti MO,  

4. Klänning från by Ti Mo,  5. Armband från Pipols Bazaar,  6. Top från by Ti Mo, 

7. Skinnjacka från Day,   8. Cardigan från Bitte Kai Rand,   

9. Top från Bitte Kai Rand,   10. Klänning från Day,   11. Klänning från In Wear.


Svartvita drömmar eller grafisk elegans? Bland vårens och sommaren nyheter hittar du
grafiska mönster, svarta nyanser och grått. Av tradtion kanske inte den vanligaste trenden,
men i år håller den i sig från höst- och vintersäsongen. Lika snyggt som då för
de där dagarna och kvällarna du känner dig lite vild och galen. 


 

1. Bag från Dagmar,   2. Klänning från Part Two,   3. Klänning från Dagmar,  

4. Top från Day,  5. Top från Bitte Kai Rand,  6. Byxa från Day, 

7. Byxa från InWear.

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/OUTFITS NÄR LJUSET ÅTERVÄNDER


 

 

 


Vintern rasar oftast alldeles för länge, men framåt maj brukar de flesta av oss i detta avlånga land, kunna njuta av bar backe och spirande blomster. De tjocka vinterjackornas tid är därmed förbi. Grillarna åker fram och vi har druckit ett första glas rosé på verandan eller uteservering, måhända med en filt om axlarna.

Hoppet om att det blir sommar även detta år tänds tillsammans med valborgsmässoeldarna. Just Valborg har vi för övrigt firat ända sedan medeltiden och elderna har hängt med sedan dess. Det gamla brinner upp för att ge plats åt det nya. Här en stass som passar väl en Valborg.

 Byxa från Day Birger et MikkelsenT-Shirt från Dagmar 


Skinnjacka från In Wear

 

 

 


Champagne ska som bekant, vara torr, kall och gratis. Men nog smakar den som allra bäst tillsammans med dem som får en att skratta, dansa och le?
Ett glas skumpa på stan med de käraste väninnorna, vad slår väl det?

Nog finns det alltid något att fira, inte minst att våren äntligen är här och sommaren i antågende. Uteserveringarna har öppnat, strumpornas tid är snart förbi och nog känns livet lite lättare med semester i antågande? Kanske hinns det med en shoppingsejour medan champagnen ligger på kylning? Här har du en outfit som klär till champagne.

 
Kjol från Day Birger et Mikkelsen


Sidentop från Day Birger et MikkelsenHalsband från Day Birger et Mikkelsen
Få nationaliteter är sådana uteätare som vi svenskar. Så fort det finns minsta chans breder vi gärna ut en filt i det gröna och dukar upp godsakerna. Alla som har förskole- eller skolbarn har ett flertal picknickar att se fram emot nu när våren slagit klorna i oss. Och vad är väl ett bättre löfte om sommar än pastasallad, baguette och Mer i tetra innan den obligatoriska brännbolls-
turneringen? Har du tröttnat på just pastasallad, prova den här  potatissalladen och servera till en god pastrami eller skinka:

Potatissallad med saffran - 4 personer

1/2 kg potatis, gärna sparrispotatis
2 morötter
1 rödlök
3 msk kapris

Dressing:
1/2 dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger
1 kuvert saffran
Salt och nymalen svartpeppar

Skär potatisen i bitar och morötterna i ganska tunna skivor. Koka dem nästan mjuka var för sig i lättsaltat vatten. Skiva rödlöken. Vispa ihop dressingen i en skål. Häll över medan potatis och morötter fortfarande är varma. Salta och peppra.

 T-Shirt från In Wear Jeans från Day Birger et Mikkelsen


 


Få saker är så förknippade med frihet som ett långt härligt sommarlov. Nu kan vi äntligen skippa strumporna, kliva i den lätta sommarklänningen, ett par shorts eller ett par lediga byxor. Och för alla nybakade studenter väntar vuxenlivet och ett stort antal skolår kan läggas till handlingarna. Alla minns vi vårt studentutspring och allt följer på detta.

Sjunger om studenten gör vi så gärna, inte minst när det är dags för de egna telningarna att ta detta språng till en lite annan vardag. Med skräckblandad förtjusning står vi där och väntar och gläds. Här en passande outfit för denna långa ljuvliga dag. Skinnjacka från StyleinTop från Day Birger et Mikkelsen
Armband från Pipols BazaarByxa från Dagmar

 

 
 
 
 
 
 
 
 
DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/HOSS INTROPIA BARA HOS OSS


HOSS INTROPIA
For unique and real women

 

Have you got intropia? Vi tror det. Få svenska butiker har likt oss fått chansen att sälja det spanska kultmärket. Märket för dig som gillar personlig design och som vill ingjuta mod, styrka och stolthet. Intropia, helt enkelt!

Hoss Intopia har funnits hos oss i några säsonger och alltfler av er har frågat efter de vackra klänningarna vars snitt, färger och skärningar  är så långt från mainstream man kan komma.

       

Denna säsong hittar du därför ett koppel av ljuvligheter och då inte bara klänningar med edge utan även toppar, byxor och en cape to die for.

FUNNITS I 20 ÅR
Det är drygt 20 år sedan märket startades av Paloma Vasquez de Castro som tidigare bland annat designat åt National Ballet of Span. En bakgrund som fortfarande kan skönjas. Märket har sedan starten växt rejält och finns över hela världen, men egna butiker utanför Spanien är få.

Perfkekta klänningen till cocktaipartyt.
Långklänning i chiffon. 


Blockfärgad klänning med holkärm.En dröm i siden. Med vackert mönster.

Perfekta sommarklänningen. 

 

 

Hoss Intropia söker sig gärna till andra länder för att hitta sina affischnamn, kvinnor som ska representera det märket står för. Det som man valt att kalla Intropia, det vill säga en mix av ett rikt inre liv och en strävan mot att uppnå sina drömmar.

STARKA KVINNOR
Häromåret var den svenska stjärnbloggaren, medieprofilen och designern Elin Kling deras ansikte utåt och några år innan dess danska fotografen Helena Christensen. Starka självständiga kvinnnor som vet vad de vill. I år är det fotografen, designern och illustratören 
Ana Kras från Serbien, som ger sommarkollektionen det där alldeles egna. 

       

Hoss Intropia väljer inte bara sina modeller med omsorg, detsamma gäller vem som får sälja deras plagg. Därför är vi mycket stolta över att Hoss Intropia  finns här hos oss så att du som tycker om vackra designade kläder har möjlighet att få bära några av vårens kanske allra vackraste plagg.

Vi är redan förälskade i de klänningar och toppar som vi valt ut för våren och sommaren, de får oss att längta efter fester och bjudningar, glädje och firande.

 

 Läckra bekväma byxor både till vardags och fest.

En cape to die for.
Topp med pärlor och snygg urringning.

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/BÄSTA BYXORNAVÅRENS OCH SOMMARENS BYXOR FÖR ALLA STILAR OCH KROPPAR
Byxa från Bitte kai Rand

Nästintill en mirakelbyxa i stretch som sitter snyggt på alla och inte minst på dig som är kurvig.
Den har mycket stretch och du kan variera linningen i den höjd som passar din kroppsform. 


 Byxa från In Wear


Coolare än kostymbyxor och med perfekt passform tack vare muddar i stretch i midja och benslut.
Jeans från
Day Birger et Mikkelsen

Ursnygga jeans i en mörkt grå färg. Perfekt passform. Säsongens absoluta favorit. 
Byxa från
Day Birger et Mikkelsen

En must have. Perfekt jobbyxa med pressveck men lika snygg på festen sina guldfärgade dragkedjor. 

Byxa från Hoss Intropia

Mönstertrenden håller än. Mycket snygga och bekväma byxor som du bär till kavaj på jobbet och med
en enkel top och några läckra smycken samt klackar till fest!


  Byxa från
Day Birger et Mikkelsen

Ett favoritmönster. Skräddade byxor
med viss stretch i tyget. Bekvämare
finns knappast. 
Byxa från In Wear


Läckert mönstrade byxor.
Kombinera med favoritkavajen, T-shirt
eller stickad tröja. Kortare benlängd.
Byxa från part Two


Sköna, mycket användbara byxor.
Bär med grå T-shirt eller skönaste
skjortan. Dressa upp dem med kavaj. 


 Byxor från Part Two

Riktigt snygga dressade byxor med fickor och pressveck. Bär den med ett par loafers eller
snygga sneakers. Byxorna passar många.


Byxa från Dagmar

Läckra kostymbyxor för både fest och vardag. Pressvecken förlänger benen rejält. Du som är triangel nedtill; matcha med ljus överdel.
Byxa från Dagmar

Sköna byxor i en vacker ljus färg. Elegantare än vita jeans. 1/8 dels längd för den som är lite längre och fullängd för dig som är kortare.
 


Byxa från Turnover

Vackra byxor du gärna bär till fest, men de fungerar självklart även till vardags. 
De är smalare upptill och har rejält med vidd i nedtill.

Byxa från Day Birger et Mikkelsen

Jeans med fina slitningar och bekvämt snitt. Bär dem ned stövletter under tidig vår och
med platta ballerinor när vädret väl tillåter.


Byxa från Turnover

Jeans i klassisk femficksmodel. Stretch och den medelhöga midjan ger en  suverän passform.
Byxa från Bitte Kai Rand

Snygg stretchig byxa i denim som sitter snyggt på alla. 
Du justerar midjan själv så att den passar din kroppsform.Byxa från In Wear

Sköna byxor i vårens trendfärg, blått. Mixa med säsongens ljusa pasteller. Triangel upptill kombinerar med mörkare överdel.


 

HÄR HITTAR DU ALLA VÅRA BYXOR >>

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/DAY BY DAY

OH HAPPY DAY!

DAY Birger et Mikkelsen har varit helrätt i flera decennier. Men aldrig har de väl varit mer rätt än nu. DAY är trendsätterna som länge tagit avstamp i den bohemiska stilen. Så givetvis även denna vår. Och du som inte tidigare upptäckt DAY lär inte missa dem nu. Det är självklart ingen slump att vi här på HedvigShowroom kan presentera fler DAY-plagg än någonsin. Happy, happy DAY!FUSION. Kvinnligt blommigt och blanka herrskor.

 

 

 KLASSISKT. Hudnära klänning och biker i skinn.

 

 

 VÄLKLÄTT. Sommarklänning med strikt accessoar.

 

 POETISKT. Puder, jeans och spets.

 

 

 

 

HÄR HITTAR DU FLER PLAGG FRÅN DAY BIRGER ET MIKKELSEN>>

 

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/STREETSTYLE

Så här vill vi möta våren!

Äntligen, äntligen. Vårtecknen blir alltfler för varje dag som går. Här har vi samlat några av dem, tillsammans med vårplagg som vi gillar allra bäst. Plagg som vi längtat efter att få bära. Och nu är det äntligen dags. Välkommen vår!

 

 

Vårsalongen på Liljevalchs. En stolt tradition sedan 1921. Och ett landmärke för en utflykt under februari och mars. Du som inte bor i Stockholm, kanske kan just vårsalongen vara en anledning till en liten weekendtrip till huvudstaden?

Att strosa runt bland alstren som passerat juryns stränga öga, är även för den lite mindra konstintresserade, en trivsam upplevelse. Inte minst är själva Liljevalchs värt ett besök i sig. Liksom promenaden dit och hem.

Nästan 75 000 svenskar brukar leta sig till vårsalongen årligen och i år lär det nog bli fler då inträdet just nu är en guldpeng, en tiokrona.

Läs mer om Liljevalchs och vårsalongen >>

 Kappa från DagmarKjol från Dagmar

Tröja från Dagmar

 

 

 

 

Dags att flytta till nytt? Eller bara lite nyfiken på vad man  får för pengarna och vad den egna bostaden kan vara värd? Lägenhetsvisningar har blivit lite av ett söndagsnöje för många och nog är det lite extra lockande.

Kanske vill du få koll på marknaden. Eller så är du helt enkelt lite extra passionerat intresserad av inredningstrender. Lägenhetsvisningar är lite som folkore. Det ger en inblick i tidens strömingar. Hur det ser ut hemma hos oss säger mycket om hur vi lever. Här och nu.

Dessutom kan det bli en trivsam promenad runt stan för att leta upp de mest spännande objekten. Vad finns sedan inte att prata om vid söndagsmiddagen.

 Poncho från Part TwoByxa från DagmarBlus från In Wear

Du som varit på Mallorca när mandelträden blommar i mars längtar alltid dit igen. Och igen. Vintern har precis släppt taget, vattnet är för kallt för bad men luften börjar bli ljummen, ingen jacka behövs och ovanpå detta, alla dessa tusentals osannolikt vackra träd.

Tack och lov kan vi kopiera känslan när det är dags för våra körsbär att gå i blom. Visserligen dröjer det lite till, men veckorna går fort och nog kan man redan nu våga sig ut i stadsparkerna och uteserveringarna för en första kopp kaffe.

Kanske krävs det en extra tröja och vantarna får nog hänga med, men luften doftar vår och ljuset är på väg. Knäpp upp kappan och njut!Kappa från DayByxa från Day


Top från Day
Sjal från Day

 


Ett tydligare vårtecken än att plocka fram cykeln ur vinteridet, finns kanske inte. Åtminstone inte om man inte hör till de där cykelivrarna som kastar sig fram längs gatorna året runt. Men för oss andra är det där med cykeltur något helt annat.

Man cyklar för att uppleva, ta sig till smultronställen. För att hinna prata med bästisen längs vägen. Kanske stanna till längs vägen och lyfta ansiktet mot solen. Från en parkbänk eller glänta.

Den medhavda termosen kommer fram och söndagstidningen får kanske en extra genomläsning och mobilen står på ljudlös eller kanske till och med fått stanna hemma. Med cykeln finns chans till långsamhetens lov.Jeans från DaySkinnjacka från In WearSjal från Dagmar

 

 
 
 
 
 
 
 
 
DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/NATURLIGT VACKERT HOS STYLIEN

      

      

 

HÖSTAS presenterade vi Stylein, ett av de svenska märken som verkligen låtit tala om sig de senaste åren. Och ni var inte sena att visa er uppskattning. Därför är vi glada att vårens kollektion är här och att ni nu kan välja bland betydligt fler plagg. 

DET MJUKA feminina som möter en lite rakare siluett för att skapa kontraster, har kommit att bli Styliens signum. Så även denna gång, men i vår har man dessutom låtit växter, mineraler och kristaller inspirera. Tanken är att fånga naturens skönhet i alla dess former. Metallskimrande tyger och blankt skinn kombineras med mönstad spets i hudnära nyanser, Svalt mint, mjukt rosa och plisserad chiffong. Allt i ett.

ENLIGT GRUNDAREN och chefsdesignern Elin Alemdar speglar kristallen Styleins varumärke. Att alltid hålla fast vid vilka man är samtidigt som man förädlas och utvecklas.

STYLEIN ÄLSKAR kvinnokroppen och kanske är det Elins erfarenhet från åren som elitgymast som gett henne en alldeles särskild känsla för att lyfta fram det vackraste hos oss. Något hon ägnat sig åt i de snart 15 år som hunnit gå sedan Stylein såg dagens ljus i New York.

HOPPAS NI tilltalas lika mycket av Styleins vårkollektion som vi gör, att ni hittar ett favoritplagg. Eller flera. Inspireras, shoppa och njut!       

 

       

      

       

      

 

       


 
 
DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/SÅ KLÄR DU I PUDERROSA

Top från Day Birger et Mikkelsen
Byxa från Day Birger et Mikkelsen
Kappa från
Day Birger et Mikkelsen


 Top från Dagmar
Byxa från Dagmar
Cardigan från Turnover
Byxa från DagmarByxa från Dagmar
Top från Day Birger et Mikkelsen


Kjol från Day Biger et Mikkelsen
Kappa från Day Birger et Mikkelsen
Top från Day Birger et Mikkelsen
Klänning från Day Birger et Mikkelsen


Byxa från Dagmar
Top från Day Birger et Mikkelsen 

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/VÅRENS NYHETER FRÅN DAGMAR

 

House of Dagmar
                       
                        LAURENZA, KOFTA >>                       ADAMINA KNIT, JACKA >>

                             
                             NOEMI, KJOL >>                                         NELLY, BYXA >>

                                                                                                        
                                                                                                        LISEN, BLUS
>>
    

 LINDSEY KLÄNNING
>>


LISEN, BLUS >>

NELLY, BYXA >>

 Alltid bärbart och bekvämt

 

Vi säger stort grattis till House of Dagmar som på Elle-galan häromveckan vann det prestigtefyllda priset Årets Designer. Välförtjänt tycker de flesta och glädjande, tycker vi som har förmånen att få sälja de snygga och bekväma plaggen.

Det har hunnit gå tio år sedan de tre systrarna Sofia Wallenstarm, Kristina Tjäder och Karin Söderlind startade varumärket som fick bära deras älskade farmors namn. Och framgångarna med de stickade plaggen lät inte vänta på sig. Idag har man tagit ett stort steg från koftorna som bärs av många svenska kvinnor, och kollektionerna har växt för varje säsong. Men koftan hänger fortfarande med.

Vårens plagg är inget undantag där P3 Guld-nominerade sångerskan Eliphante är deras musa som med sin coola look tillför en sexigt och avslappnade siluett. Vi fick de första Dagmar-plaggen häromdagen och nog blir man sugen och längtar efter mer, liksom efter både våren och sommaren. Och nog håller man med om motiveringen till priset:

"Ett modehus byggt på svensk sticktradition, med tre systrar som kombinerar en hantverksmässig skicklighet med sofistikerad elegans - och alltid har bärbarhet och bekvämlighet i fokus."

 

NU BÖRJAR DET DROPPA IN PLAGG

FRÅN SS15 KOLLEKTIONEN. KLICKA HÄR >>

 

 LAURENZA, KOFTA >>

NELLY, BYXA >>


LOVE MERINO, TRÖJA >>

NOEMI, KJOL >>


LOVE MERINO, TRÖJA >>

NELLY, BYXA >>
DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/NEWS IN - JANUARI

 


SLÄPP IN VÅREN I GARDEROBEN!

Åh vad vi längtar efter ljuset och värmen! Den första snödroppen, att få släppa ned axlarna och känna en ljum vind mot huden.

Några veckor till får vi vänta, men tills dess öppna upp din garderob för nya fräscha plagg och släpp in våren. Här får du ett smakprov av några av våra favoriter från Styelin, DAY Birger et Mikkelsen, Part Two, Bitte Kai Rand och In Wear! 
 

 

Med naturen som bas

Styleins vår- och sommarkollektion 2015 vill fånga naturens skönhet i alla dess former. Växter, mineraler och kristaller har inspirerat till en ljus färgskala med några mörkare kontraster. Kollektionen har fått namnet Organic Essence där kristallen är symbolen för det som aldrig slutar att förädlas samtidigt som Stylein som varumärke alltid håller fast vid sitt ursprung. 

Växtlighetens detaljrikedom och dess många berättelser relflekteras i flera delar av kollektionen. Styelins signum, det transparenta och skira feminina ytor möter det grovstickade och detaljrika strukturer. Metallskimrande tyger och blankt kombineras med mönstrad spets och hudnära nyanser. 

Med ett eller ett par plagg från Stylein, bättre än så kan man knappast markera att våren har börjat.

Här hittar du fler plagg från Styelin >>

 

 

Bohemiskt, fräscht, vackert

Hudfärgat, det svarta och det vita. Tryck. Och blommor. Även denna vår och sommar tar DAY Birger et Mikkelsen avstamp i den bohemiska stilen som varit deras signum sedan starten för flera decennier sedan. Och som också är grunden för märkets popularitet. 

Skjortor med maskulin touch mixas med feminint blommiga byxor. Det mjuka möter det hårda. Det ljusa, det mörka. I all oändlighet.

Den här våren och sommaren har DAY:s plagg en extra touch of fräschör. Utan att ha tappat sin varma känsla. Därför känns det lite extra lockande så här efter den mörka vinterna att kliva i ett par DAY-byxor eller en vackert hudfärgad topp. 

Här hittar du fler plagg från DAY >> 

 Blommigt, randigt, 70-tal

Den här våren gör 70-talet comeback. Igen. Vi har förvisso sett det ett tag men i vår blir det mer på allvar. Kanske dags att leta fram ett par gamla utsvängda jeans? Eller helt enkelt ge sig hän den mer uppdaterade varianten anno 2015. Hos Part Two kommer du se lite av detta, men kanske då mer av etno-delen.

Du kommer också att känna igen Part Two från alla tidigare säsonger. Inte minst kläder som passar på jobbet, men varför inte välja en randig kavaj denna vår? Eller äntligen ge efter för det blommiga och satsa på ett par urläckra byxor.

Här hittar du fler plagg från Part Two >>

  Starka färger, kvalitet, snyggt skuret

Man misstar sig sällan på Bitte Kai Rands kläder. Ej heller denna vår. Starka färger, tillskärningar med en alldeels egen touch och hög kvalitet är den röda tråden även denna säsong. Men denna gång med lite mer vintage-inspiration än vanligt.

Precis som hos många andra märken syns även här det mjukt puderrosa och då gärna i kombination med det hårda svarta.

Att våren är efterlängtad märks även hos Bitte som precis som DAY adderat en extra fräschör. Du som älskar Bitte sedan tidigare lär inte besviken. Och du som inte testat, kanske är det dags?

Här hittar du fler plagg från Bitte Kai Rand >> 


 


Bekvämt, vardagligt och lättburet

Skönare kläder än In Wears finns nästan inte. Och med den tidigar höstens plagg är ingen skillnad.

Du känner dig bekväm och samtidigt klädd för både jobb och fritid. Eller varför inte ett dansgolv, den plats där In Wear en gång skapades.

Klänningar, toppar och kjolar i ljusa vackra färger har börjat dyka upp. Att mixa med dina Hösplagg för att känna att våren, trots allt, är på väg. Låt dig inspirerars mer kommer underhand. Håll utkik.

Här hittar du fler plagg från In Wear >>DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/NEW SEASON

I ljusa färger. Så vill vi möta ett nytt år. Det svarta får
lämna lite plats åt det grå. Det mörka och dova byts mot skirt
rosa, ljust beige och vitaste vitt. Till en början som accenter i
vintergarderoben. Så småningom som outfits vi helst bär 
varje dag. Här några smakprov som lyser upp.   
Kjol från In Wear


Top från
Day Birger et Mikkelsen


T-Shirt från
Day Birger et Mikkelsen

 

Poncho från Part Two


Jeans från
Day Birger et Mikkelsen

Tröja från
Day Birger et Mikkelsen

 Byxa från
Day Birger et MikkelsenTröja i mohair från In Wear

Jacka från Part Two


Top från In Wear


 


HÄR HITTAR DU ALLA NYHETER >>

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/DEN LILLA SVARTA

Den lilla svarta, en klassisk kameleont!

En liten svart klarar sig fint på egen hand. Men kan självklart stylas för att alltid passa in. Oavsett vad som står på agendan. Här har vi stylat modevärldens största klassiker så att du med säkerhet kan uppgradera garderoben med den där klänningen som du aldrig kommer ångra att du köpte. 
En klänning som aldrig gått ur tiden. Sedan 1926.

 

Den lilla svarta klänningen

FEST: Klänning från Bitte Kai Rand
Välsittande A-linjformad klänning med
lite stretch i tyget

FEST: Klänning från Nanso
Lång ärm och vidd i kjolen och vacker
dekorativ knut under bysten.

FEST: Klänning från
Day Birger et Mikkelsen

Den perfekta lilla svarta i paljettyg
och skir chiffong.

FEST: Klänning från Turnover
Skräddad klänning med bekväma sidfickor. Stadigare tyg med stretch. 
FEST: Klänning från Hoss Intropia
Vacker klänning med utsökta
detaljer perfekt för dig som inte
är så lång.
.

VARDAG: Klänning från Bitte Kai Rand
Snygg och skön. Nätt överdel och
med vidd nedtill. 

VARDAG:
Klänning från Dagmar

Skjortblusklänningen, uppdaterad klassiker. Blank smal resår i midjanFEST: Klänning från
Day Birger et Mikkelsen

Vackert skräddad klänning i spets.
Kanske vinterns finaste.VARDAG: Klänning från Turnover
Snygg på jobbet med skorstenskrage,
sidfickor och vackra veck.

FEST: Klänning från Part Two
Klassisk ärmlös modell av den
lilla svarta. Snygg festklänningen.

FEST: Klänning från
Day Birger et Mikkelsen

Trikåklänning med stenar och strass över
ena axeln. Bärs lite upphasad.

VARDAG: Klänning från Turnover
Användbar modell. Fin vardagsklänning både sommar och vinter.
VARDAG: Klänning från Dagmar
Långärmad klänning som lätt blir en
favorit i vintergarderoben. 

VARDAG: Klänning från Part Two
Klockad modell med dekorativa
tvärgående sömmar.

VARDAG: Klänning från Bitte Kai Rand
Halvlång ärm, stretch i tyget och snedställda bekväma fickor.VARDAG: Klänning från
Day Birger et Mikkelsen

Bärs blusad i livet med hjälp av dragsko. Snygga dealjer i guld.
Den perfekta vardagsklänningen!Filmstjärnestatus

Sitt riktigt stora genombrott fick den lilla
svarta, 1961 genom filmen "Breakfast at
Tiffanys" där skådespelerskan Audrey
Hepburn bar en ärmlös skapelse, designad
av Hubert de Givenchy. Filmen bygger på
en bok av Truman Capote där en av
raderna lyder:

"Det var en varm kväll, nästan sommar, och hon bar en smal, sval, svart klänning."

Efter detta blev inget sig likt och alla, precis
alla kvinnor suktade efter en LBD som filmens.
Alltid trendig -
aldrig omodern!

Den där gröna klänningen du köpte och
som är väl så fin, den är lite svår att dyka
upp i gång på gång. Annat är det med den
lilla svarta. Den kan du visa dig i hur ofta
som helst utan att någon lägger märke till
att det är samma klänning.

Men kanske den största fördelen är att den
är smickrande för alla figurer. Inte minst
om du väljer en modell som framhäver
dina förtjänster. Kort om du har vackra
ben,  ärmlös för dig med snygga armar,
snäv upptill för att poängtera bysten eller
A-linjeformad om du vill gömma låren.Ett måste-plagg.
På riktigt!

Det pratas gärna och ofta om måste-
plagg i garderoben. Ibland att betrakta
med en nypa salt. Förutom när det
gäller den lilla svarta, eller LBD, little
black dress som den så fint heter i de
utländska modemagasinen.

Få plagg är lika användbara och värda
att investeras i. 
För precis som med kosty-
men blir den  
vad du gör den till. Sobert
elegant,
nedtonat sorglig, partylik, sam-manträdessnygg eller cocktailblåsa.
Tillbehören avgör.
Uppfinningen -
en ljuv hämnd!

Den lilla svarta uppfanns av Coco Chanel
år 1926. En enkelt skuren och lättskött
jerseyklänning som kom att jämföras med
Fordbilen. Båda ingav ett slags hopp om
minskade klassklyftor och en ökad rörelse-frihet, inte minst  för kvinnor.

Det sägs att Chanels uppfinning var en
hämnd för de föräldlalösa fattiga åren på
inernat då hon fick hålla tillgodo med all-
moseklänningar i svart från det sociala
medan klasskompisarna var vackert och dyrbart 
klädda.

Som uppburen designer lyckades hon
ett antal år senare väcka begär hos rika damer med hjälp av sitt fattigdoms signum.
”Man är aldrig varken över- eller
underklädd med den lilla svarta”

                                                                   Karl Lagerfeld

”När den lilla svarta är rätt, finns det inget
man kan ersätta den med”

                                                 Grevinnan av Windsor,
                                            Wallis Warfield Simpson

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/JULKLAPPSDAGS


Kjol från In Wear


Örhängen från Pipols Bazaar

Kofta från In Wear


 T-shirt från In Wear


 Clutch från Pipols Bazaar


 Top från
Day Birger et Mikkelse  Klänningen från Hoss Intropia


 Örhängen från Pipols Bazaar


 Sjal från Day Birger et MikkelsenSkärp från
Day Birger et Mikkelsen Klänning från
Day Birger et Mikkelsen Sjal från Hoss Intropia


 Skinnbyxa från
Day Birger et Mikkelsen 


 Kjol från Stylein

Clutch från Pipols Bazaar

Klänning från
Day Birger et Mikkelsen


Clutch från Pipols Bazaar

Top från Hoss Intropia

Clutch från Hoss Intropia

Top från
Day Birger et Mikkelsen

Klänning från Camilla Thulin

Sjal från Part Two
Tunika från Hedvig Stockholm


 Örhängen från Lily and Rose
Kofta från
Day Birger et Mikkelsen


Örhängen från Pipols Bazaar

Top från Part Two

Kjol från Turnover

Örhängen från Pipols Bazaar


Klänning från In Wear

Byxa från In Wear

Kjol från Bitte Kai Rand

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/KLÄDD FÖR DECEMBERS ÄVENTYR 

 

 

      DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/VÄRM DIG

-

 Kjolen kommer från Turnover >>
Byxan kommer från In Wear >>
Jeansen kommer från In Wear >>
Den mönstrade byxan
kommer från DAY  >>


Den gråblå byxan kommer från DAY >>
Byxan kommer från by Ti Mo >>

Byxan kommer från by Ti Mo >>
Jeansen kommer från In Wear >>
Den mönstrade kjolen kommer från DAY >>

Byxan kommer från In Wear >>
Kjolen kommer från Hedvig Stockholm >>
Skinnbyxan kommer från Part Two och passar även dig som är kurvig >>

 

 


Mysig mönsterstickad halvpolo.
I alpackaull.

 


Vintenrs måsteplagg, långkoftan. Här i mohair och med sidfickor.
 

 
Söt ganska tunn stickad tröja med fina detaljer.

 

 
Vinterns mest användbara tröja. Snygg både till jeans,, mönstrade byxor och din pennkjol! !

Hålstickad tröja med raglanärm. Vackert cremevit. 
 

 

 
En kofta du känner dig klädd i. Som alltid med Bitte Kai Rand är det dtaljerna som gör det. 

Det är detaljerna som gör det. Små litsar i sidorna, den kantade halsringningen och vacker färg.

 

 

 

 Rutmånstrad tröja med ribbstickad kant kring halsringningen. Sofistikerat snygg.
 


Tuff modell med våfflad framsida och spännande skräning och guldfärgade dragkedjor.
 

 

 

 

En must have-kofta från DAY.  Att bära genom säsongens alla fester. Skön, snygg och bekväm
 

 
Ännu en långkofta för vinterns garderob. Denna från In Wear. Mycket prisvärd.
 

 
Camilla Thulins variant på den långa anändbara koftan som bör finnas i varje garderob denna säsong. Och nästa!
Du som vill sticka ut men ändå klä dig praktist. Det här är plagget för dig. Väst ttvå material med fickor och långa slitsar.  Bär stickat -
för värmens skull!

Välkommen vinter och alla snygga tröjor, koftor och toppar för kalla morgnar, mys framför brasan och långa dagar på jobbet!  Här hittar du några av de allra snyggaste och mest användbara. Och självklart stylat dem så att du får inspiration för din vintergarderob.Lussebullar
Lucia närmar sig med stora steg, eller snarare tunga fjät. Och luciamorgonen myser vi gärna med både ljus och en eller flera lussebullar med saffran. Här ett recpet för dig som gillar att baka.

Det här behövs till 30 bullar:

*50 g jäst
*175 g smör eller margarin
*2 påsar saffran à 1/2 g
*2 dl socker
*5 dl mjölk
*1/2 tsk salt
*ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g)


Till pensling och garnering
*ägg
*russin

Gör så här:

Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och ljumma degspadet till ca 37ºC.

Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker och salt. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk 30- 45 minuter.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda ev. i resten av mjölet. Baka ut julkusar, flätor eller längder. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 200°C.

Pensling och garnering: Pensla med uppvispat ägg och tryck i russin.
Grädda julkusarna mitt i ugnen 8-10 minuter och längder och flätor i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.Dikt i advent
När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent.

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla är så glada att fira få advent.

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla barnen glädjas att fira få advent.

När första ljuset brinner, står julens dörr på glänt, och jubelpsalmen klingar, i helig tid Advent.Advent
Advent är en kyrkohelg som infaller fyra söndagar före julafton. Den inleder julen men också kyrkoåret.

Även om julförberedelser nuförtiden påbörjas ännu tidigare, så utgör advent ännu en markering att julen närmar sig. Ordet advent betyder ankomst på latin.


Stjärnklart 
Snart får vi trotsa mörkret och hänga upp våra adventstjärnor. en tradition som funnits sedan 1800-talet men som blev populär på 1930- och 40-talen.

Adventsstjärnan symboliserar Betlehemsstjärnan som vägledde de tre vise männen till stallet med det nyfödda Jesusbarnet. Kanske är den vid sidan av julgranen en av de viktigaste symbolerna i vår tids julfirande.Årets sista månad

Namnet December betyder den tionde på latin då detta ursprungligen var den tionde månaden i den gamla romerska kalendern.December kallades förr i Sverige för julmånad (se gammelnordiska kalendern), i Danmark för kristmåned. Benämningen julmånad användes från 1600-talet till 1900-talet parallellt med december i almanackorna.


DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/HITTA DIN STIL

 

 

Du har en alldeles egen stil. Oftast utan att du vet om det. Gå igenom din garderob. Vilka plagg trivs du och använder ofta och gärna? Påminner dessa om varandra i färg, form och material? Lita på att detta är grunden i din stil. Och lita på dig själv.

 

Vem vill du möta när du möter dig själv? I svaret på den frågan finns det som är du, hur du vill se ut och vilka kläder du vill bära för att visa omvärlden vem du är.

 

 

Kläder är ett visuellt språk som fastnar på näthinnan. När du beskriver någon du träffat så är det hårfärg och klädstil som du använder dig av för att få den du talar med att förstå vem du menar. Stilen följer med människan och kommunicerar din personlighet.

 

Se dig själv och din kropp som en tillgång. Ett redskap, aldrig som ett hinder. Utgå inte från att du ska skyla de delar av kroppen som du inte ärnöjd med. Tänk i stället tvärtom. Låt kläderna lyfta fram dina förtjänster. Dina snygga ben dina vackra axlar eller dina kvinnliga former.

 

Välj alltid kläder som förstärker din personlighet. Låt dig inspireras av trender och mode, men köp inga plagg enbart för att de är moderna eller för att de faller din väninna eller äkta man i smaken.

 


Du kan och vet mer om hur du ska klä dig och stil än du själv vågar tro. Var trygg i det och utgå från det och träna. Att hitta sin stil är som att lära sig att laga mat, man börjar från grunden, läser på, testar och gör om. När grunderna sitter tar man sig vidare och succesivt blir man tryggare och tryggare. Och snyggare.

 

Precis som med matlagning och kokböcker, ta hjälp längs vägen. Läs min bok, titta förbi Stilguiden här på HedvigShowroom, vänd dig till butiker med proffsig och engagerad personal. 

 

 

Klä dig i din ålder. Vid en viss punkt är vissa kläder "urväxta". Det blir sällan ett lyckat resultat att låna sin tonårsdotters stass för att försöka se yngre ut.  

 

 

Kroppsfrom, färg och stil. Dessa tre stöttepelare ska du alltid hålla dig till och ha som utgångs-
punkt när du shoppar kläder. *Vet du inte vilken kroppsform du har? Det kan du ta bland annat ta reda på via Stilguiden här på HedvigShowroom där du också hittar de plagg som passar just din kropp. Dina färger och din stil skvallrar din garderob om. Återigen lita på dig själv.
.
 

 

Slut fred med dig själv och din kropp. Alla kvinnor kan klä sig vackert. Även du. Allt handlar om rätt plagg på rätt kropp.

 

 

 

VINN BOKEN - HITTA DIN STIL MED HEDVIG!

Vill du få hjälp att hitta din stil redan idag? Besök STILGUIDEN här på HedvigShowroom. För mer grundläggande tips och för härlig läsning, skaffa Hedvigs nytkomna bok, Hitta din stil med Hedvig. Den kostar ca 275 kronor och finns i de flesta bokhandlar men självklart även hos nätbokhandlarna.

Nu har du dessutom chansen att vinna ett alldeles eget exemplar, signerat av Hedvig. Allt du behöver göra är att svara på nedanståend fråga och mejla in svaret till oss på info@hedvigshowroom.se. Vi lottar ut tre exemplar bland er som svarat rätt.

Vilken kväll i veckan brukar Hedvig göra om gäster i TV-programmet Gò Kväll?

A. Tisdagar          B. Lördagar        C. Torsdagar

   

 

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/STYLEIN - NEW DESIGNER


Likt den elitgymnast hon en gång var, har Elin Alemdar med precision och hårt arbete byggt upp ett av de svenska märken som låtit tala om sig. Senast som nominerade till Damernas Världs Guldknappen. Vi är stolta över att Styleins stilfulla plagg finns här på HedvigShowroom. 


I snart 15 år har Elin Alemdar försett kvinnor med stilfulla plagg.

 


Modernt och avskalat. Klarröd sidentopp med
rund hals och srpund mitt bak. 

Det är den inre skönheten som räknas. Nog har vi hört det till leda och visst är det svårt att tro på denna
ganska 
slitna klyscha, inte minst i modesammanhang. Men i samma stund som du provar ett av Styleins plagg
förstår man vad som menas. Sällan känner man sig så snygg och sensuell.


Två i ett. Höstens två must haves i ett och
samma plagg. Mönster ochc siden. 


Stylein älskar kvinnokroppen och att kombinera det lite mjuka femnina med en lite rakare siluett med målet att skapa harmoni av kontraster. Kanske är det grundaren och chefsdesignern Elin Almedars erfarenhet från åren som elitgymnast som gett en extra känsla för  att lyfta fram det vackraste hos oss.


Bekvämt och välklätt. Klänning i viskosjersey.
Båtringad med lång ärm.
Stylein föddes i New York för snart 15 år sedan dit Elin Almedar flyttat efter sin avslutade gymnastikkarriär. Tanken var att bara hänga runt lite men ganska snart halkade hon på det som skulle bli hennes proffession, mode. Efter avslutad utbildning på Fashion Institute of Techolgogy flyttade Elin hem till Sverige och Stockholm för att driva sitt företag vidare.


Snyggaste siluetten med volym upptill, åtsittande
nederdel och kort ärm.


Idag finns Stylein i ett tiotal länder och ett åttiotal butiker. Märket har tagits emot väl och var en av de nominerade att vinna 2014 års guldknapp, tidningen Damernas Världs prestigefyllda pris.


Höstens nyckelplagg. Byxdressen, den lilla svarta för dig
som inte gillar klänning.


Vi är stolta över att fått möljighet att presentera Stylein här på HedvigShowroom, ett märke och plagg som passar väl in bland våra övriga märken och som tillför det där lilla extra. Och lyfter fram den där inre skönheten.

Till jeans. Eller kostym. Eller kjol. En blus för
hela hösten och vintern.


Vacker i volang. Kjol i crepekvalitet, helfodrad
med blixtlås i sidan.
DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/TURNOVERS HETA HÖST

 

Det bruna passar väl på hösten, mjukar än svart och lätt att matcha som här i den långa koftan eller en snygg tröja i mohair. Eller varför inte i höstens hetaste kjol? Och som grädde på moset ett par guldbyxor!

 

 

BEKÄNN FÄRG
MED TURNOVER


Från brunt till blåaste blått. Med ett stänk av grått. Det svarta som skapar kontrast och självklart gula och roströda nyanser. Tiden är inne för den allra vackraste färgpaletten,
den som du hittar hos Turnover.

Kjolar i rostbrunt, blått eller svart och silver. Byxor som lyser utav guld. Matchande toppar, koftor och tröjor. Hitta dina favoriter och mixa strikt eller vilt. Ta klivet mellan färgfamiljerna. Allt funkar. Och är genomtänkt. Så att du slipper fundera eller våndas.

Bekänn färg eller kombinera fritt. Hösten är här.

 

 

 

 

 

Ursnyggt med lång kofta till kjolen som slutar
strax ovanför knät.

 

 

För de flesta av oss är svart basen i höstgarderoben. Och visst behövs alltid ett par snygga svarta kostymbyxor men varför inte också en skinnbyxa? Låt också en klänning som denna med skorstenskrage, ta plats denna säsong. Ursnyggt! Och glöm för all del inte bort de mönstrade topparna, såväl v-ringad som rundhalsad.

Tvåfärgad lång väst utan ärm, lika elegant som skönt. Inte minst tillsammans med skinnbyxor. Välj klänning på jobbet. Eller sidenblus och kjol där det vita möter det svarta. Som i livet självt!

 

Samma svarta färg, fast tvärtom. Här tar det gråa mer plats och mönstret flyttar från topp till kjol. Först helsvart med skinnbyxor och rundhalsad topp, sidenblusen matchas med en mönstrad kjol och den melerade pennkjolen med en grå långärmad topp.

 

Mullvad, en älsklingsfärg bland många av oss, utan att vi ens visste om det. Lätt att kombinera både inom och utom färgfamiljen som här urläckra mockabyxor med hålstickad tröja eller sidenblus, alternativt jeans och sidenblus.

 

 

Blå, blå himlar och hav. I höst är det inte bara jeansen som är blå du hittar även klänning, kavaj i filt, tröja och kjol. Varför inte kombinera med svart, denna gång? Som här med jeans eller sidentopp.

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/LJUVLIGHETER FRÅN HOSS INTROPIA

Kläder från Hoss Intropia

En tydlig etnisk inspiration genomsyrar
många av Hoss Intropias plagg.

 

Det är 20 år sedan märket startades av Paloma Vasquez de Castro som tidigare bland annat designat åt National Ballet of Span. En bakgrund som fortfarande kan skönjas. Märket har sedan starten växt rejält och finns över hela världen, men egna butiker utanför Spanien är få.


ELIN KLING OCH HELENA CHRISTENSEN

Däremot söker man sig gärna till andra länder för att hitta sina affischnamn, kvinnor som ska representera det märket står för. Det som man valt att kalla Intropia, det vill säga en mix av ett rikt inre liv och en strävan mot att uppnå sina drömmar.

Häromåret var den svenska stjärnbloggaren och medieprofilen Elin Kling deras ansikte utåt och några år innan dess danska fotografen Helena Christensen. Starka självständiga kvinnnor som vet vad de vill. 

 

 

Långklänning från Hoss Intropia

Vackrare plagg för just denna sommar är svårt att tänka sig. Kvinnlig men med mycket attityd. Dessutom i ljuviligt sidentyg.
Läs och shoppa här>>


Top från Hoss Intropia

För dig som hellre väljer byxor även på fest, men som vill vara dressad. Välj denna topp som är både skir och med attityd.
Läs och shoppa här>>

 

 

Kläder från Hoss Intropia 

   
   
 


HOSS INTROPIA

For unique and real women

Have you got intropia? Om inte lär du vilja ha. Få varumärken har likt Hoss Intropia valt att uttrycka  en önskan om att ingjuta mod, styrka och stolthet i de kvinnor som  bär deras plagg.  Just därför är deras klänningar svåra att motstå. Tycker vi. Vad tycker du?

Redan i höstas tjuvstartade vi med ett par klänningar från spanska kultmärket Hoss Intropia och  nu i vår tar vi steget fullt ut och introducerar ett koppel av ljuvligheter. Vackra kreationer som samtidigt har en edge, en alldeles egen touch.


PERSONLIG DESIGN

Du som gillar design som är personlig och så långt i från mainstream man kan komma, som tycker att klädernas form och kvalitet är viktigare än själva märket, du lär bli förälskad.

 
Klänning från Hoss Intropia

En vacker kreppad klänning för första sommarcocktailen. Feminint v-ringad och ärmlös med en fin axelsöm. Läs och shoppa här>>

 

Kläder från Hoss Intropia

 

Hoss Intropia väljer inte bara sina modeller med omsorg detsamma gäller de som får sälja deras plagg. Därför är vi mycket stolta över att Hoss Intropia  finns här hos oss så att du som verkligen tycker om vackra designade kläder har möjlighet att få bära några av vårens kanske allra vackraste plagg.

EGEN FÄRGPALETT

Alla mönster och och tygtryck tas fram specifikt, man har en alldeles egen färgpalett och merparten av all brodyr görs för hand.

 Spetsklänning från Hoss Intropia

En klänning som tar andan ur en. Ett plagg to die for, helt enkelt. I siden och med genombruten spets. Läs och shoppa här>>

 

Kläder från Hoss Intropia

Attityd och drömmar om en alldeles speciell kväll. Kräver sina skor. Och sin klänning.

 

Ögongodis i siden. En given favorit för många år framåt. Och knappast en dussinklänning. Läs och shoppa här>>

 

 
Vi är redan förälskade i de klänningar och toppar som vi valt ut för våren och sommaren, de får oss att längta efter fester och bjudningar, glädje och firande.


VÅRENS OCH SOMMARENS FESTER

Studentbaler och bröllop. Alla de där stunderna som etsar sig fast i minnet och som förstärks av det där vackra plagget som lyfter både personligheten och självförtroendet.

Hoppas du hittar din alldeles egna favorit för just dina speciella stunder, de som ligger framför dig och om du längtat efter hela vintern.  Dröm, njut och get a little intropia, du med!

 

Här hittar du alla våra plagg från
Hoss Intropia>>

 

 

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/KLUBB HEDVIG

Klubb Hedvig - mervärde för dig som är nyckelkund!

 

Klubb Hedvig är vår kundklubb där du får poäng på allt du shoppar!

Som medlem får du ALLTID RABATT, förmånliga erbjudanden och överraskningar och förtur på alla våra reor. Vi vill helt enkelt att du som är trogen kund hos oss ska få ut ännu mer av din shoppingupplevelse!


Du som gillar oss,
som har hittat dina favoriter bland varumärken och plagg, blir med fördel medlem.
Allt detta får du som är med i Klubb Hedvig:

*Poäng på allt du handlar
*Rabatt på samtliga köp
*Förtur på våra reor
*Inbjudningar och erbjudanden
*Trevliga överraskningar


Du behöver inte
ansöka om medlemskap, du får regelbundet nyhetsbrev med information från oss om vilken nivå du uppnått. Du kan börja utnyttja ditt medlemskap redan idag och allt du handlat de senaste tolv månaderna ger poäng. 


Så här enkelt är det:


FRÅN VIP TILL VIP EXKLUSIV

Klubb Hedvig har tre nivåer där du får fler förmåner och bättre erbjudanden ju högre nivå du uppnår. Nivåerna baseras på alla poäng som du tjänar när du handlar på HedvigShowroom, inom en tolvmånaders-
period. En krona motsvarar en poäng.


*VIP - tjänat ihop 2 000 - 6 000 poäng
*VIP Guld - tjänat ihop 6 000 - 13 000 poäng
*VIP Exklusiv - tjänat ihop över 13 000 poäng


Följande förmåner följer med de olika nivåerna:

*Poäng på allt du handlar hos HedvigShowroom
*5 procents rabatt på alla inköp (ej reavaror)
*Förtur till HedvigShowrooms kvalitetsreor
*Trevliga överraskningar

*Poäng på allt du handlar hos HedvigShowroom
*10 procents rabatt på alla inköp (ej reavaror)
*Förtur till HedvigShowrooms kvalitetsreor
*Speciella inbjudningar och erbjudanden
*Trevliga överraskningar

*Poäng på allt du handlar hos HedvigShowroom
*15 procents rabatt på alla inköp (ej reavaror)
*Förtur till HedvigShowrooms kvalitetsreor
*Speciella inbjudningar och erbjudanden
*Trevliga överraskningar

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/LONDON CALLING

En weekend i London med syrran, bästa väninnan eller någon annan kär är nästan ett måste i november för att förgylla denna grå månad innan det är dags för julmys.

Falling in love with fall in LONDON

På hösten längtar vi till London. För om det ändå ska regna, kan det lika gärna regna på oss medan vi shoppar julklappar, går på utställningar, hänger i coola barer och besöker den där restaurangen alla talar om. Här har du höstens vassaste Londonguide. Och ett och annat stylingtips, förstås!

November och hög tid att plocka fram de varma koftorna, tjocktröjorna och halsdukarna. Dags att börja klä sig lager på lager och mysa in hösten. Och varför inte göra så över en helg i London, allas vår favoritstad och det perfekta resmålet innan det är dags för jul, nyår, släkt och diverse måste-kalas.

Oavsett om du varit i London nyligen eller det hunnit gå några år. Eller om du rent av aldrig varit där tidigare;  här har du din ultimata weekendguide. Följ med vår medarbetare och Londonbo, Anna Carolina Söderhjelm till muséer och utställningar, till den absolut coolaste baren, Momos och till den restaurang du inte får missa just nu, Granger och c/o. Vad du ska ha på dig? Följ våra tips och du kommer känna dig både bekväm och välklädd.

Adress: Guildhall Yard
Telefon:+44 20 7332 3700
Öppettider: Mån - Lör 10.00-17.00, Sön 12.00-16.00

Ett absolut måste under din weekend i London är att besöka gallerier. Här finns en oändlig rad av underbara utställningar. Från välkända Victoria and Albert Museum, South Kensington med sina grekiska fresker till små okända gallerier i SoHo med nya unga konstnärer, ofta med tvivelaktig smak. Och de fräcka One-Time-Only uställningarna pa Saatchi Gallery i Chelsea får du bara inte missa.

Det är svårt att välja
,
inte minst under tidspress. Mitt tips är att gå till de mest kända muséerna forst, som Victoria and Albert Museum, The Tate, National Portrait Gallery och Saatchi Gallery därefter välja ut en eller eller par mer samtida utställningar. Då får du en bra mix av vad Londons konstscen erbjuder.

En av höstens
absolut coolaste utställningar hittar du på Guildhardt Art Gallery. Yinka Shonibare, Grayson Perry bland andra, utforskar den omtvistade, vackra men ofta mörka Victorianska konsten. The Art of Revival ar den allra första utställningen i Storbritannien som erbjuder ett retrospektiv av den viktorianska väckelserörelsen. Utställningen fokuserar på fyra teman; “The Neo-Victorian Identity”, “Time Travel”, “The Cute and the Curious” och ”The Reimagined Parlour”.

Börja gärna dagen
med en härlig promenad I Londons höstsol, den kikar fram oftare än man tror, och en cappuccino från kedjan Pret-A-Manger; prisvard och naggande god. Strosa sedan vidare till Guilhardt, tänk på att ta ordentligt med tid på dig när du väl kommer till galleriet, det du ser i konstverket vid första påseendet kanske du helt omvärderar vid en andra titt. Se också till att ta hjalp av deras fenomenala guider, de delar med glädje med sig av sin gedigna kunskap.

Bra att tänka på
inför galleribesöken är att Londonborna gärna klär upp sig lite mer än vad vi är vana vid i Sverige. Men det betyder inte att du måste komprimissa med din egen stil, du ska inte känna dig obekväm utan
snarare utgå från din egen basgarderob som du sedan glammar upp lite. Ett par snygga byxor, en bekväm topp och en stilren väska likt de du hittar nedan, passar perfekt!


TRÖJA AURAS
Part Two
899 kr
Shoppa nu>>
JEANS PENOPPI
InWear
899 kr
Shoppa nu>>
ARMBAND ROPE
Pipol's Bazaar
299 kr
Shoppa nu>>
VÄSKA SHOPPER
Abro
2399 kr
Shoppa nu>>Adress: 175 Westbourne Grove
Telefon:+44 20 7229 9111
Öppettider: Mån-Lör 07.00-22.30, Sön 08.00-21.30

Australienska Granger är alla Notting Hill-bors kulinariska dröm. Mitt på fashionabla Westbourne Grove, ett stenkast fran Portobello Road ligger denna, en av mina absoluta favoritresturanger.

Granger är en fusion mellan en hip, up-scale resturang och en kvarterskrog, vilket ger en härligt gemytlig atmosfär. Inredningen är både spartansk och rustik, klientelet trendigt - en mix av engelska gentlemen i ribbstickad cashemere och chica London-mammor i sidenbyxor och nonchalant top.

Det är nästan alltid fullsatt så var ute i tid för det går inte att boka bord. Vad du ska äta? Prova deras Sticky Chilly Pork, en australiensisk BBQ-dröm eller deras ljumma linssallad med Burratamozarella, underbart. Och glöm för allt i världen inte att ta en Peanut Brittle till kaffet.

Londonbornas klädstil varierar stort, inte minst kvällstid, från east-end grunge (rekommendaras inte; tänk 80-tal med 17 lager svart kajal…), Chelsea-bohemiskt med stickade väskor och pälsväst till Belgravia-klassiskt där damerna sveper in sig i pashmina och bär fler juveler än Drottning Elisabeth. 

Varför inte hitta en passande mix? Nyckeln till en snygg middagsklädsel i London är att känna sig bekväm, självförtroende ger en aura som är långt  mycket bättre än att klämma in  sig i snävaste kjolen och den där balla t-shirten med lite för grällt tryck. Tänk i stället avslappnat chic. Byxor och blus funkar bra men varför inte testa en snygg klänning, en scarf och clutch? Praktiskt och trendigt, som förslaget nedan.

KLÄNNING BASIC SMOOTH
Day Birger et Mikkelsen
1199 kr
Shoppa nu>>
SKINNJACKA SLEAK
DAY Birger et Mikkelsen
4499 kr
Shoppa nu>>
HALSBAND SPARKY
Pipol's Bazaar
449 kr
Shoppa nu>>
VÄSKA CLUTCH
Ceannis
599 kr
Shoppa nu>>

 

Adress: 25 Heddon St
Telefon:+44 20 7434 4040
Öppettider: Mån-Lör 12.00-14.30, 18.30-23.30, Sön 18.30-23.00

London är späckat med coola barer så lite barhopping under din vistelse är  obligatorisk. Att hitta rätt kan vara lite knepigt, man vill ju kunna sitta ner, njuta av en god drink och prata med sitt sällskap. Just därför har jag valt Momos som har en betydligt lugnare atmosfär an många andra barer. Du slipper till exempel hip-hop-musik på högsta volym.

Momos ligger undangömd på en bakgata, ett stenkast från stökiga Picadilly. Dock är baren långt ifrån en diamond in the rough. Momos ar ett välkänt och trendigt vattenhål för Londons kreativa klientel. Kanske inte så konstigt då Momos utan tvekan är en av Londons tuffaste barer. En gemytlig marockansk atmosfär i kombination med innovativa drinkar (vad sägs om en Espresso-Martini shooter?) gör Momos till baren du absolut inte vill missa.

På första våningen finns resturangen och en uteterass där man kan umgås och röka shisha, en marockansk vattenpipa. På nedervåningen hittar du baren. Men innan du går ner dit, testa shishan tillsammans med en drink, under infravärmen på terassen. Otroligt mysigt att befinna sig i en nordafrikansk atmosfär mitt i London. Egentligen ar undervåningen reserverad för medlemmar, men ägaren är  supertrevlig så fråga och du får gå ner.

Klientelet är mixat, fran marockaner med hemlängtan till trendnissar på jakt efter cocktails. Outfitmässigt bör du välja den lite mer uppklädda sidan, hela etablissemangat andas en en glamouros atmosfär. Här har du tips på plagg som passar på Momas:

KLÄNNING PIPPI
Camilla Thulin
2449 kr
Shoppa nu>>
CARDIGAN
Bitte Kai Rand
1599 kr
Shoppa nu>>
VÄSKA CLUTCH
Ceannis
799 kr
Shoppa nu>>
ARMBAND ELLIOT
Syster P
1195 kr
Shoppa nu>>

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: ANNA CAROLINA SÖDERHJELM
MAGASINET/HOSS INTROPIA ÄNTLIGEN PÅ HEDVIGSHOWROOM

I höst frontas Hoss Intropia av multikonstnären Cate Underwood från Ukraina. Förra året var det svenska Elin Kling. Märket startades 1994 av Paloma Va'zquez de Castro och prestigedesignern Miguel Palacio tar årligen fram en av kollektionerna.


HOSS INTROPIA HOS OSS REDAN NU

Spanskt kultmärke tjuvstartar 2014!

Visserligen har hösten bara börjat men vi kan inte bärga oss. Till våren presenterar vi nämligen flera nya spännande designers som vi är övertygade om att ni kommer att gilla lika mycket som vi. Ett av dem tjuvstartar vi med redan nu, nämligen det spanska kultmärket Hoss Intropia.

Förra året var svenska stjärnbloggaren och medieprofilen Elin Kling dess ansikte utåt. I år är det dags för multikonstnären, modellen och fotografen Cate Underwood att sätta personlig prägel på Hoss Intropia, det spanska kultmärket som har sina rötter bland tyll och tåspetsskor. Ett märke som vi länge velat introducera här på HedvigShowroom och i vår är det äntligen dags. Men vi tjuvstartar lite och redan nu kan du slå till på två av deras snyggaste klänningar inför höstens och vinterns alla tillställningar. Och fler plagg är på gång!

Hoss Intropia startades 1994 av Paloma Vázquez de Castro som tidigare bland annat designat åt National Ballet of Spain. Den allra första kollektionen lanserades året efter. Butiker öppnade successivt, men det dröjde till 2007 innan man flyttade utanför Spaniens gränser. Än idag är det bara i England och Italien du hittar egna butiker, i övrigt sker all försäljning antingen via franchisebutiker och Shop in Shops eller via återförsäljare och man är mycket noggrann och restriktiv i var man vill synas. Kanske är det därför som märket fortfarande bär en kultstämpel och det är förstås extra roligt att Hoss Intropia valt att finnas på HedvigShowroom.se. Inte bara för oss utan för er som längtat efter ett lite lyxigare märke till överkomliga priser.

Vackra klänningar, snygga byxor, toppar, skor och accessoarer. Gärna med en touch av folklore och vintage,och en tydlig etnisk inspiration genomsyrar många plagg. Alla mönster och tygtryck tas fram specifikt, man har en alldeles egen färgpalett och merparten av all brodyr görs för hand. Du som gillar design som är personlig och knappast mainstream och som tycker klädernas färg, form och kvalitet är viktigare än själva märket, du lär bli förtjust i Hoss Intropias välskräddade plagg.

Trots att det lär dröja innan vi får se Hoss Intropia-butiker i Stockholm så är det många namnkunniga svenska kvinnor som gärna klär sig i Hoss Intropias skor och accessoarer. Att bloggaren, medie- och modeentreprenören Elin Kling var förra årets affischnamn, hjälpte förstås till att sprida det goda ryktet. Förutom att bära deras kläder på bild och i filmer så designade hon också en av deras sjalar.

Hoss Intropia har sedan starten varit noga med att tillverkningen sker på ett sätt som tar hänsyn både till miljön och till de människor som arbetar med att ta fram allt från tyger till att sy upp kläderna. Etik, moral och miljö är viktigt och man är engagerad i ett flertal socialt intriktade projekt och diverse fair-trade projekt. Stora summor doneras årligen och utökas i takte med att företaget växer.

 

HÄR HITTAR DU HÖSTKLÄNNINGARNA FRÅN HOSS INTROPIA>>

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/

Whyred kläder
– mästare på coola kontraster!

Whyred

Skrädderi, musik och konst.
Det är den heliga treenighet som
Whyreds filosofi vilar på.
De tre storheterna befruktar varandra
och har gett Whyred både
designpriser och en trogen skara
fans i modevärlden.

Den streetsmarta elegansen som Whyred står för slog ner som en bomb i den svenska modevärlden för omkring sjutton år sedan. Rena linjer, udda detaljer och spännande kontraster kännetecknar designen.
De futuristiska plaggen på catwalken får den kräsna modepubliken att gå i spinn, och de pricksäkra skor- och väskkollektioner gör kunderna galna av ha-begär. Det är inte konstigt att alla älskar Whyred – såväl de som delar ut de prestigefyllda priserna som de helt vanliga människorna som ska bära Whyreds design i vardagen.

Varför röd?
Whyred grundades av tre före detta kolleger från H&M: Roland Hjorth, Lena Patriksson och Jonas Clason.
Och själva varunamnet ”Whyred” kommer från en radiointervju som Roland Hjorths morfar, konstnären Sven X:et Erixon, var med i på femtiotalet. Han fick frågan vilken som var hans favoritfärg. Han visste inte riktigt vad han skulle svara och sa till slut: ”Red”. Reportern frågade då ”Why red?”, varpå Sven X:et Erixon svarade: ”Well … blue then”.
Whyreds prisbelönta design
Idag ansvarar Roland Hjorth för damkollektionerna och Jonas Bladmo för herrsidan. Huvudkontoret ligger i Stockholm.
De allra första kollektionerna lanserades 1999 och år 2000, och den första butiken öppnade 2001. Nu har Whyred sex egna butiker i Norden och finns representerade i fler än 200 butiker i 21 länder, bland annat Sverige, Danmark, Finland, England, Schweiz, USA, Australien och Kina.
Priserna har stadigt singlat ner över Whyred under åren: för åtta år sedan fick företaget utmärkelsen Årets Designer på Elle-galan. Två år senare, 2006, vann Whyred Cafés stora modepris. Och under 2014 fick Whyred Damernas Världs pris Guldknappen samt pris för årets designerteam av modebranschens facktidning Habit.

Whyred kläder

Jobbat med Madonna
Whyred nöjer sig inte med att bara designa snygga kläder, de är också lika mycket ett resultat av en mix mellan konst och musik. Whyred har sina rötter i musiken och konsten, och de här elementen är två väldigt viktiga ingredienser i Whyreds essens och kärna. Genom åren har Whyred arbetat med artister som Madonna, The Hives och Oasis.
Whyred säger själva att de har som ambition att locka till sig medvetna personer, oavsett ålder och kön, som delar deras intresse för konst, musik och skrädderi.
Whyred har också lanserat projektet Whyred Art Projects, en serie samarbeten med konstnärer som bland andra Jockum Nordström och Jonas Nobel.
Under 2014 firade Whyred sina femton år på modescenen med flera olika projekt som omfamnade deras konstnärliga arv, med en särskild blinkning grundaren Roland Hjorths morfar Sven X:et Erixon.
Whyreds perfekta klassiker
Whyreds design kan uppfattas som nyfiken och väldigt modern, men samtidigt lägger man stor vikt vid klassiker som till exempel parkasen, pumpsen och den traditionella ullhalsduken. Whyred har nämligen presenterat sin egen, uppdaterade version av dessa samtliga klassiska plagg.
Whyreds personliga tolkning av de tidlösa klassikerna har gett dem en särställning på modescenen, och de blandar gärna en skräddad kostym med en cool parkas.
Vårens kollektion innehåller dessutom en flirt med 60-talet. En skön, nostalgisk feeling uppstår med Whyreds korta kjolar och boxiga toppar.

Whyred kläder

Kontrasternas mästare

När Whyred beskriver sig själva använder de förutom termer som konst och musik också begreppen kontraster och arv.
Kontrasterna uppstår när det väntade möter det oväntade i en sorts nonchalant elegans. Vardagssneakers och välskräddade byxor kan vara en sådan kombination. Det uppstår en särskild spänning i mötet mellan det vardagliga plagget och det traditionstyngda hantverket. Också mixen mellan olika typer av material är något som definierar Whyred och dess längtan till det som förvånar och fascinerar.
Begreppet arv kommer in när Whyred beskriver sina kläder som lättburna plagg med en modern touch. Plagg som inspirerats av olika typer av uniformer, chinos, klassiska t-shirts och såklart den klassiska parkasen.

Whyred kläder

Nya samarbeten för Whyred

Under vårvintern 2016 lanseras Whyreds bäddkollektion Insomnia tillsammans med märket Dirty Linen.
Och som i allt som Whyred tar sig för har ingenting lämnats åt slumpen. Mönstret, som tryckts på linne, är ett urbant kamouflagemönster och knapparna i påslakanet är hämtade från Whyreds jeans. En exklusiv etikett i skinn har också tagits fram särskilt för det här. Själva setet kommer i en specialdesignad förpackning och säljs i begränsad upplaga.

. . .

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/

Whyred kläder
– mästare på coola kontraster!

Whyred

Skrädderi, musik och konst.
Det är den heliga treenighet som
Whyreds filosofi vilar på.
De tre storheterna befruktar varandra
och har gett Whyred både
designpriser och en trogen skara
fans i modevärlden.

Den streetsmarta elegansen som Whyred står för slog ner som en bomb i den svenska modevärlden för omkring sjutton år sedan. Rena linjer, udda detaljer och spännande kontraster kännetecknar designen.
De futuristiska plaggen på catwalken får den kräsna modepubliken att gå i spinn, och de pricksäkra skor- och väskkollektioner gör kunderna galna av ha-begär. Det är inte konstigt att alla älskar Whyred – såväl de som delar ut de prestigefyllda priserna som de helt vanliga människorna som ska bära Whyreds design i vardagen.

Varför röd?
Whyred grundades av tre före detta kolleger från H&M: Roland Hjorth, Lena Patriksson och Jonas Clason.
Och själva varunamnet ”Whyred” kommer från en radiointervju som Roland Hjorths morfar, konstnären Sven X:et Erixon, var med i på femtiotalet. Han fick frågan vilken som var hans favoritfärg. Han visste inte riktigt vad han skulle svara och sa till slut: ”Red”. Reportern frågade då ”Why red?”, varpå Sven X:et Erixon svarade: ”Well … blue then”.
Whyreds prisbelönta design
Idag ansvarar Roland Hjorth för damkollektionerna och Jonas Bladmo för herrsidan. Huvudkontoret ligger i Stockholm.
De allra första kollektionerna lanserades 1999 och år 2000, och den första butiken öppnade 2001. Nu har Whyred sex egna butiker i Norden och finns representerade i fler än 200 butiker i 21 länder, bland annat Sverige, Danmark, Finland, England, Schweiz, USA, Australien och Kina.
Priserna har stadigt singlat ner över Whyred under åren: för åtta år sedan fick företaget utmärkelsen Årets Designer på Elle-galan. Två år senare, 2006, vann Whyred Cafés stora modepris. Och under 2014 fick Whyred Damernas Världs pris Guldknappen samt pris för årets designerteam av modebranschens facktidning Habit.

Whyred kläder

Jobbat med Madonna
Whyred nöjer sig inte med att bara designa snygga kläder, de är också lika mycket ett resultat av en mix mellan konst och musik. Whyred har sina rötter i musiken och konsten, och de här elementen är två väldigt viktiga ingredienser i Whyreds essens och kärna. Genom åren har Whyred arbetat med artister som Madonna, The Hives och Oasis.
Whyred säger själva att de har som ambition att locka till sig medvetna personer, oavsett ålder och kön, som delar deras intresse för konst, musik och skrädderi.
Whyred har också lanserat projektet Whyred Art Projects, en serie samarbeten med konstnärer som bland andra Jockum Nordström och Jonas Nobel.
Under 2014 firade Whyred sina femton år på modescenen med flera olika projekt som omfamnade deras konstnärliga arv, med en särskild blinkning grundaren Roland Hjorths morfar Sven X:et Erixon.
Whyreds perfekta klassiker
Whyreds design kan uppfattas som nyfiken och väldigt modern, men samtidigt lägger man stor vikt vid klassiker som till exempel parkasen, pumpsen och den traditionella ullhalsduken. Whyred har nämligen presenterat sin egen, uppdaterade version av dessa samtliga klassiska plagg.
Whyreds personliga tolkning av de tidlösa klassikerna har gett dem en särställning på modescenen, och de blandar gärna en skräddad kostym med en cool parkas.
Vårens kollektion innehåller dessutom en flirt med 60-talet. En skön, nostalgisk feeling uppstår med Whyreds korta kjolar och boxiga toppar.

Whyred kläder

Kontrasternas mästare

När Whyred beskriver sig själva använder de förutom termer som konst och musik också begreppen kontraster och arv.
Kontrasterna uppstår när det väntade möter det oväntade i en sorts nonchalant elegans. Vardagssneakers och välskräddade byxor kan vara en sådan kombination. Det uppstår en särskild spänning i mötet mellan det vardagliga plagget och det traditionstyngda hantverket. Också mixen mellan olika typer av material är något som definierar Whyred och dess längtan till det som förvånar och fascinerar.
Begreppet arv kommer in när Whyred beskriver sina kläder som lättburna plagg med en modern touch. Plagg som inspirerats av olika typer av uniformer, chinos, klassiska t-shirts och såklart den klassiska parkasen.

Whyred kläder

Nya samarbeten för Whyred

Under vårvintern 2016 lanseras Whyreds bäddkollektion Insomnia tillsammans med märket Dirty Linen.
Och som i allt som Whyred tar sig för har ingenting lämnats åt slumpen. Mönstret, som tryckts på linne, är ett urbant kamouflagemönster och knapparna i påslakanet är hämtade från Whyreds jeans. En exklusiv etikett i skinn har också tagits fram särskilt för det här. Själva setet kommer i en specialdesignad förpackning och säljs i begränsad upplaga.

. . .

 

DELA MED DINA VÄNNER
MAGASINET/KOPIA FÖR TEST

Whyred kläder
– mästare på coola kontraster!

Whyred

Skrädderi, musik och konst.
Det är den heliga treenighet som
Whyreds filosofi vilar på.
De tre storheterna befruktar varandra
och har gett Whyred både
designpriser och en trogen skara
fans i modevärlden.

Den streetsmarta elegansen som Whyred står för slog ner som en bomb i den svenska modevärlden för omkring sjutton år sedan. Rena linjer, udda detaljer och spännande kontraster kännetecknar designen.
De futuristiska plaggen på catwalken får den kräsna modepubliken att gå i spinn, och de pricksäkra skor- och väskkollektioner gör kunderna galna av ha-begär. Det är inte konstigt att alla älskar Whyred – såväl de som delar ut de prestigefyllda priserna som de helt vanliga människorna som ska bära Whyreds design i vardagen.

Varför röd?
sWhyred grundades av tre före detta kolleger från H&M: Roland Hjorth, Lena Patriksson och Jonas Clason.
Och själva varunamnet ”Whyred” kommer från en radiointervju som Roland Hjorths morfar, konstnären Sven X:et Erixon, var med i på femtiotalet. Han fick frågan vilken som var hans favoritfärg. Han visste inte riktigt vad han skulle svara och sa till slut: ”Red”. Reportern frågade då ”Why red?”, varpå Sven X:et Erixon svarade: ”Well … blue then”.
Whyreds prisbelönta design
Idag ansvarar Roland Hjorth för damkollektionerna och Jonas Bladmo för herrsidan. Huvudkontoret ligger i Stockholm.
De allra första kollektionerna lanserades 1999 och år 2000, och den första butiken öppnade 2001. Nu har Whyred sex egna butiker i Norden och finns representerade i fler än 200 butiker i 21 länder, bland annat Sverige, Danmark, Finland, England, Schweiz, USA, Australien och Kina.
Priserna har stadigt singlat ner över Whyred under åren: för åtta år sedan fick företaget utmärkelsen Årets Designer på Elle-galan. Två år senare, 2006, vann Whyred Cafés stora modepris. Och under 2014 fick Whyred Damernas Världs pris Guldknappen samt pris för årets designerteam av modebranschens facktidning Habit.

Whyred kläder

Jobbat med Madonna
Whyred nöjer sig inte med att bara designa snygga kläder, de är också lika mycket ett resultat av en mix mellan konst och musik. Whyred har sina rötter i musiken och konsten, och de här elementen är två väldigt viktiga ingredienser i Whyreds essens och kärna. Genom åren har Whyred arbetat med artister som Madonna, The Hives och Oasis.
Whyred säger själva att de har som ambition att locka till sig medvetna personer, oavsett ålder och kön, som delar deras intresse för konst, musik och skrädderi.
Whyred har också lanserat projektet Whyred Art Projects, en serie samarbeten med konstnärer som bland andra Jockum Nordström och Jonas Nobel.
Under 2014 firade Whyred sina femton år på modescenen med flera olika projekt som omfamnade deras konstnärliga arv, med en särskild blinkning grundaren Roland Hjorths morfar Sven X:et Erixon.
Whyreds perfekta klassiker
Whyreds design kan uppfattas som nyfiken och väldigt modern, men samtidigt lägger man stor vikt vid klassiker som till exempel parkasen, pumpsen och den traditionella ullhalsduken. Whyred har nämligen presenterat sin egen, uppdaterade version av dessa samtliga klassiska plagg.
Whyreds personliga tolkning av de tidlösa klassikerna har gett dem en särställning på modescenen, och de blandar gärna en skräddad kostym med en cool parkas.
Vårens kollektion innehåller dessutom en flirt med 60-talet. En skön, nostalgisk feeling uppstår med Whyreds korta kjolar och boxiga toppar.

Whyred kläder

Kontrasternas mästare

När Whyred beskriver sig själva använder de förutom termer som konst och musik också begreppen kontraster och arv.
Kontrasterna uppstår när det väntade möter det oväntade i en sorts nonchalant elegans. Vardagssneakers och välskräddade byxor kan vara en sådan kombination. Det uppstår en särskild spänning i mötet mellan det vardagliga plagget och det traditionstyngda hantverket. Också mixen mellan olika typer av material är något som definierar Whyred och dess längtan till det som förvånar och fascinerar.
Begreppet arv kommer in när Whyred beskriver sina kläder som lättburna plagg med en modern touch. Plagg som inspirerats av olika typer av uniformer, chinos, klassiska t-shirts och såklart den klassiska parkasen.

Whyred kläder

Nya samarbeten för Whyred

Under vårvintern 2016 lanseras Whyreds bäddkollektion Insomnia tillsammans med märket Dirty Linen.
Och som i allt som Whyred tar sig för har ingenting lämnats åt slumpen. Mönstret, som tryckts på linne, är ett urbant kamouflagemönster och knapparna i påslakanet är hämtade från Whyreds jeans. En exklusiv etikett i skinn har också tagits fram särskilt för det här. Själva setet kommer i en specialdesignad förpackning och säljs i begränsad upplaga.

. . .

 

DELA MED DINA VÄNNER