MAGASINET/DAGS ATT VISA BENEN - SÅ BÄR DU KJOLAR, BYXOR OCH KLÄNNINGAR


Våga visa benen

Äntligen dags att visa benen. I shorts, som här, men framförallt i kjol och klänning.

 

Kjolens längd - tänk så här!

Det där med kjollängd. En källa till funderingar och kanske en smula oro. Kan jag välja den där snygga klänningen som slutar ovanför knät? Blir jag för präktig i en riktigt lång kjol? Låt oss guida dig till kjollängden som passar just dig.

Kjolen har tre längder som passar alla. Precis ovanför knät, precis under knät och vid ankeln. Allt annat hör till undantagen, den tidiga ungdomen eller  shortsen till. Med andra ord, "kapa" benen på rätt ställe, där de är som smalast. Till samtliga dessa längder funkar  såväl platta skor som skor med klack av varierande längd. 

 

Våga visa benen

"En kortare kjol känns härligt, inte minst på sommaren när man kan vara barbent, men tänk på att den int ska sluta mitt på låret så att du markerar benet där benet som allra kraftigast. Ej heller mitt på knät.  Strax ovanför knät är en längd som också passar med täckande strumpor och låg sko, inte minst den lite svalare årstiden.


>>SE OCH SHOPPA KJOLAR            
>>SE OCH SHOPPA KLÄNNINGAR


  

Våga visa benen

För dig som vill känna dig mer klädd, inte minst under den barbenta sommaren, är kjolar, klänningar och shorts som slutar strax under knät att föredra. Tänk också på att ju kortare du är, desto viktigare att kjolen inte slutar där benet är som kraftigast, då riskerar du att få "taxben".

>> SE OCH SHOPPA KJOLAR           >> SE OCH SHOPPA KLÄNNINGAR


Våga visa benen

 En riktigt lång kjol eller klänning, snyggt och skönt även på sommaren. Och festligt, inte minst. Klätt men ändå avslappnat. Låt den sluta precis vid ankeln, under vadmuskeln men före fotleden.

>> SE OCH SHOPPA KJOLAR >>       >> SE OCH SHOPPA KLÄNNINGAR

 

Våga visa benen

Den långa kjolen eller klänningen fungerar som en 7/8-dels byxa. Du får en hel form och behöver inte oroa dig över att du "kapar" benet på fel ställe.

>> SE OCH SHOPPA KJOLAR         >> SE OCH SHOPPA KLÄNNINGARAlla tipsen och många därtill hittar du i bibeln för alla som vill hitta sin alldeles egna stil, nämligen Hitta din stil med Hedvig Andér. Du kan köpa den här.

 

DELA MED DINA VÄNNER
TEXT: FOTO: TOBIAS BJÖRKGREN
 
[1] [2] [3] [4] [5]
right