MAGASINET/HOUSE OF DAGMAR!

House of Dagmar kläder nu på HedvigShowroom

Material, produktion och design, där alla led ska genomfösyras av högt kvalitetstänkande. Tre grundpelare som Dagmar vilat på sedan starten 2005. Företaget drivs och ägs än idag av de tre systrarna Kristina Tjäder, Sofia Wallenstam och Karin Söderlind.

HOUSE of DAGMAR - äntligen på HedvigShowroom!

Få svenska klädmärken är lika älskade, omtalade och prisbelönta som House of Dagmar. I snart tio år har man lyckats kombinera det klassiskt stilrena med det trendigt innovativa. Gång på gång. Vårens och sommarens kollektion är givetvis inget undantag. Vi är därför extra stolta att få presentera Dagmar här på HedvigShowroom.

Från en kofta inspirerad av en älskad farmor till kollektioner, attraktiva för flera generationer kvinnor som efterfrågar kvalitet och hållbarhet men absolut inte vill känna sig tråkiga. Det har hunnit gå några år sedan de tre systrarna Karin Söderlind, Kristina Tjäder och Sofia Wallenstam lanserade House of Dagmar, våren 2005. Då sköttes företaget från Kristinas källare, idag sysselsätter man ett tiotal anställda och har vuxit från att vara en svensk uppstickare till ett modehus med världsrykte. Den ena utmärkelsen efter den andra har kammats hem, från Moderådets Årets Rookie 2005 till Damernas Världs Guldknapp 2011. 

De stickade plaggen är fortfarande basen men till detta adderas varje-dag-plagg. Plagg som enkelt matchar varandra för att du snabbt ska kunna byta från sofistikerad arbetsklädsel till skön hemmadress eller för den delen en elegant outfit för kvällen, bara genom att byta ut ett enda plagg. Detta är lite av Dagmars signum, kläderna ska funka i flera situationer. De ska kännas snygga och bekväma på samma gång. Och häri ligger säkert en del av märkets framgång, den breda målgruppen.

Vi är många som attraheras av de vackra, funktkionella men personliga plaggen. Att det dessuotm alltid finns en tydlig inspirationskälla adderar den där spänningen som skapar nyfikenhet och intresse. 

Dagmar skapar plagg som hamnar på vettiga prisnivåer och som funkar i vardagen, men samtidigt har en hög modegrad. Detta är en konst i sig. Den här vårens och sommarens kollektion är inget undantag och här har just konsten som sådan en stor plats. Inspirationen har hämtats från Rebecka Bebben Anderssons konstverk Nolli Stockholm och ce tre systrarna har tittat närmare på hur stämningen i en storstad likt Stockholm, förändras mellan dag och natt. Det trygga ljusa möter det mörka osäkra. En slags kontrasternas symbios  där transparenta material och mjuka nyanser samsas med mörkare, dunklare och assymetriska former. Läder, stickat och lätta tyger, trendiga detaljer och tidlösa snitt. Allt i ett. Och, inte minst, figurnära linjer som smickrar din kvinnliga kropp.

Gillar du det klassiska? Då är Dagmar märket för dig. Är du trendig och gillar att synas? Välj Dagmar. Vårens kollektion passar alla, den tidlösa likväl som den trendiga. Bär dem på dagen och på natten, till vardags eller till fest. Det finns något för alla tillfällen utan att det blir det minsta lilla tråkigt. Snarare starkt och tydligt. Som alltid.

 

Marinblå klänning Ulka från Dagmar

Kvinnligt och stilrent i sin prydno. Kanske vårens och sommarens snyggaste och mest användbara klänning?

Ulka klänning från Dagmar>>

Armband från Pipol's Bazaar>>

Korallfärgad top Irena från Dagmar

Draperat och vackert. Och finurligt med en tryckknapp som får toppen att falla vackert. 

Irena topp från Dagmar>>

Byxor från DAY Birger et Mikkelsen>>
Clutch från Pipol's Bazaar>>

Fortuna kofta från Dagmar

Koftan hänger med sedan Dagmar startade. Lika snygg nu som då. Och användbar. Här i en vacker burgund.

Fortuna Classic Kofta från Dagmar>>

Byxor från By Ti Mo>>

Grey melange t-shirt Upama från Dagmar

Ett absolut måste sommaren 2014. Enkel, användbar och ursnygg T-shirt i en snygg grå färg. Accessoarerna avgör vart du är på väg.'

T-shirt Upama från Dagmar>>

Byxor från Dagmar (strax i webbshopen)
Väska från DAY Birger et Mikkelsen>>
Sandaler från ATP>>

Klänning Ulliva från Dagmar

Kanske den enda klänning du behöver just nu. Bli snyggast på studentkalaset, på vårfesterna, till sommmardrinken, vänninnans bröllop. Eller på jobbet. Accessoarerna avgör.

Ulliva klänning från Dagmar>>

Clutch från Pipol's Bazaar>>
Örhängen från Pipol's Bazaar>>

T-shirt Infinity Tee från Dagmar

Med Stockholm på bröstet. Sofistikerat och trendigt och mycket användbart. Kan kanske bli din favorit?

Infinity Tee från Dagmar>>

Byxor från Dagmar (strax i webbshopen)
Sandaler från ATP>>

Vit kofta Fortuna från Dagmar

Koftan i repris. Här som vit. Byt ut din kavaj mot denna och du kommer att känna dig bekväm hela våren och sommaren.

Fortuna Classic kofta från Dagmar>>

Byxor från Dagmar (strax i webbshopen)
Sandaler från ATP>>
Clutch från Pipol's Bazaar>>

Rochan tröja från Dagmar

Korall och linne. En suverän kombo som du lär ha glädje av länge. Är du mer tillbakadragen? Välj samma modell i grått!

Rochan linnetröja från Dagmar>>

Byxor från DAY Birger et Mikkelsen>>
Halsband från Pipol's Bazaar>>Här hittar du alla plaggen från DAGMAR>>

(ännu fler plagg är på ingång - så håll utkik)

 

 

 

DELA MED DINA VÄNNER
 
[1] [2] [3] [4] [5]
right