Matchande färger går bort, liksom ärmlösa raka linnen och platta skor. Låt i stället mönster och färg trolla fram formerna. Tveksam? Här har du din stilguide!

Sneglar du avundsjukt på dina kamrater som begåvats med kurviga kroppar? Tänk om. Former går fint att trolla fram. 

PROPORTIONER. Använd mönster för att dela av din kropp men tänk på att hålla proportioner i förhållande till din längd. Låt färger och mönster ge dig de former som egentligen inte finns liksom spännande skärningar. Hur då, kanske du undrar?

LYFT FRAM. Satsa på klackskor och plagg med invsvängd midja. Liksom detaljer som framhäver ditt bystparti, till exempel smycken och fickor. Puffärmar och axelvaddar är din melodi. Gläds åt att du är en av få som klär i en låg linning.

FÖRSÖK UNDVIKA. Allt som förstärker de raka linjerna eller framhäver lyktstolpekänslan, till exempel en alltför matchad färgskala. Alltför raka tunikor eller klänningar hör inte heller hemma i din garderob.

VÄLJA PLAGG. Men vilka plagg ska jag då välja när jag när det väl är dags att shoppa nytt? Hur ska klänningen se ut? Vilken längd på byxorna passar just min kropp? Kan jag fixa till intrycket med hjälp av accessoarer? Klicka på respektive box så får du får svar!

Passa på att botanisera fritt bland alla våra plagg som passar just din kroppsform, den raka!  Du hittar dem om du klickar på boxen längst ned. 

 

 

 

right