Glöm alla försök att dölja din kropp i formlösa tält. Skaffa i stället bra underkläder, snyggt skurna plagg och skor med klack. Låter det bakvänt? Inte alls. Här är din stilguide!

I takt med stigande ålder växer kroppen. Tyvärr inte alltid i den riktning som vi önskat. Och ju rundare former desto fler oformliga plagg brukar dyka upp i garderoben. Inget kunde vara mera fel.

TÄNK TVÄRTOM. En kurvig, mjuk kropp ska inte gömmas i ett tält. För effekten blir den precis motsatta, du drar uppmärksamhet till de delar av din lekamen som du kanske inte är helt bekväm med. Tänk tvärtom. Visa upp det du är nöjd med, dina kvinnliga former, ett par snygga ben eller vackert rundade axlar. En kurvig kvinnlig kropp ska framhävas. Men hur då, kanske du tänker? 

LYFTA FRAM. Välj kläder med längsgående sömmar, då förlänger du intrycket. En bra BH och ordentliga underkläder är ett måste. Liksom skor med klack. Välj enhetliga färg- och mönster-
kombinationer. Assymetriska skärningar funkar alltid. 

FÖRSÖK UNDVIKA. Formlösa plagg går bort liksom volanger och mönster i midjehöjd. Markera aldrig midjan och rata allt som är bylsigt och klumpigt. Tunna eller stela tyger, nej tack.

VÄLJA PLAGG. Men vilka plagg ska jag då välja när jag när det väl är dags att shoppa nytt? Hur ska klänningen se ut? Vilken längd på byxorna passar just min kropp? Kan jag fixa till intrycket med hjälp av accessoarer? Klicka på respektive box så får du får svar!

Passa på att botanisera fritt bland alla våra plagg som passar just din kroppsform, den kurviga!  Du hittar dem om du klickar på boxen längst ned.  

 

 

right